GÜNDEM - 14 Eylül 2017 Perşembe 15:15

WorldFood Istanbul kapılarını 25'nci kez açtı

A
A
A
WorldFood Istanbul kapılarını 25'nci kez açtı

Bu yıl 25'inci kez kapılarını açan WorldFood Istanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı 7-10 Eylül tarihleri arasında 13 bin 198 bin ziyaretçiyi ağırladı. Geniş bir katılımla gerçekleşen WorldFood Istanbul, katılımcılara yeni iş ve iş geliştirme fırsatı sunarken gıda sektöründeki en son gelişmelere yön verdi.

'Gıda Dünyası'nın Türkiye Buluşması' niteliği taşıyan ve bugüne kadar Türk gıda sektöründeki en son ürün, hizmet ve teknolojilerin sergilenmesine önemli etkileri olan WorldFood Istanbul, fuarla eş zamanlı düzenlenen konferans programı ile gıda sektörüne birçok farklı konuda bilgi akışı sağladı, katılımcı ve ziyaretçilerine gıda sektörünün geleceğini anlattı ve farkındalık oluşturdu. Konferansta uluslararası arenada fikir sahibi konuşmacılar izlenimlerini ve fikirlerini paylaşarak katılımcılara engin bir vizyon kazandırdı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF), KOSGEB, TÜGİDER, MARSAP ve PAKDER tarafından da desteklenen WorldFood Istanbul, bu yıl da pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bünyesinde pek çok otel satınalma yöneticisini barındıran Marmara Bölge Satınalma Yöneticileri Platformu (MARSAP), WorldFood Istanbul’da yerini aldı. WorldFood Istanbul, MARSAP Derneği’ne üye pek çok otelin satın alma yöneticisini katılımcılarla bir araya getirdi ve yeni iş fırsatlarının kapısını açtı.

Türk mutfağını ve yemek kültürünü tanıtmak ve zenginleştirmek adına çalışmalar yapan Aşçılar Derneği, WorldFood Istanbul’da birbirinden lezzetli yemek şovları yaptı. Aşçılar Derneği, etkinlik süresi boyunca ünlü şef ve aşçıları ağırlayarak, pişirme sanatının ilginç detay ve özel sunumlarını ziyaretçilerle paylaştı. Etkinliğe, International Taste & Quality Institute - iTQi ile birlikte katılan Aşçılar Derneği’nin standında ise geçmişten günümüze iTQi - Üstün Lezzet Ödülü (Superior Taste Award) kazanan yerli firmaların ürünleri sergilendi. Bunun yanı sıra Aşçılar Derneği’nin standında yer alan Üstün Lezzetler Ödülü Sergisi, şefler ve şömeliyelerden oluşan bağımsız bir kuruluş olan iTQi’nin Üstün Lezzet Ödüllü Türk firmalarına ev sahipliği yaptı. Dünyanın dört bir yanından gelen tüketici yiyecek ve içecekleri test etme ve üstün lezzetli olanları tanıtma üzerine Belçika’da faaliyet gösteren iTQi, aynı zamanda Aşçılar Derneği’nin şov alanında 'Dünyada Superior Taste Award' başlıklı bir konferans düzenledi.

Gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren fuardaki birbirinden özel gösteriler etkinliği renklendirdi. Yapılan şovlarda ziyaretçiler yeni lezzetleri tanıma fırsatı da yakaladı. Gastronomi şöleni niteliğindeki gösteriler ile yeni lezzetlere yelken açıldı.

Yeni ürünler ilk kez WorldFood Istanbul’da

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen WorldFood Istanbul, sektöre yön veren isimlerin katılımları ve geniş katılımcı profili ile önemli bir görev üstlenirken ziyaretçiler pek çok ürünü ilk kez fuarda deneyimledi. İçecek, süt ve süt ürünleri, et ve tavuk ürünleri, yaş meyve ve sebze, deniz ürünleri, dondurulmuş ürünler, temel gıdalar ve yağlar, şekerli mamüller, unlu mamüller, kuruyemiş ve gıda bileşenleri başta olmak üzere pek çok ürün, bu yıl da fuarda yer aldı. Gıda ürünlerinin üretim aşamasından, tüketiciye ulaşmasına kadar tüm süreçlerdeki ürün, hizmet ve teknolojiler; WorldFood Istanbul çatısı altında buluştu.

Güçlü ulusal ve uluslararası markalara ev sahipliği yapan WorldFood Istanbul, yeni iş fırsatları ve işbirlikleri için platform oluşturan konferanslar ile sektöre bilgi akışı sağladı. Türkiye’nin en büyük gıda buluşması olarak nitelendirilen fuarda ziyaretçiler; 'Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Mevzuatı, Sağlık ve Beslenme Beyanları', 'Gıda Ürünleri İthalat Mevzuatı', 'Sorumlu Tedarik = Sürdürülebilir Tarım, Ürettiğimiz her üründen sorumluyuz', 'Soğuk Zincir Ürünlerin Depolanma ve Taşımacılığındaki ısı takibi, İndikatör etiketleri', 'Türk Gıda ve İçecek Sektörü, Tüketici ve Trendler' konu başlıklarında uzman isimlerin görüşlerini bizzat dinleme fırsatı buldu. Gıda sektörüne yönelik yorumlarını paylaşan konuşmacılar, katılımcılara ışık tutacak önemli noktalara değindi.
Bu sene fuarda Afganistan, Almanya, Avustralya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Belarus, Bosna-Hersek, Cezayir, Etiyopya, Filistin, Hindistan, Irak, İsveç, Japonya, Katar, Kazakistan, KKTC, Kore, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Ruanda, Sudan, Suudi Arabistan, Tayvan, Ürdün, Yunanistan ülkelerinden gelen 'Uluslararası Satın Alım Heyetleri' yer aldı.

Retail Center ikili görüşmelere ev sahipliği yaptı

Uluslararası satın alma heyetinin ağırlandığı ve B2B iş görüşmelerinin organize edildiği Retail Center (Perakende ve Zincir Market iş görüşmeleri) alanı, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Sudan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen satın alma heyetleri ile farklı işbirliklerini mümkün kıldı.

Fuar sözcüsü ITE Turkey Gıda Grup Direktörü Semi Benbanaste:, "Türk gıda sektörü her yıl büyüme kaydediyor. ITE Turkey olarak WorldFood Istanbul’u düzenlemeye başladığımız ilk günden bu yana sektörün gelişimine öncülük ediyoruz. Bu doğrultuda sektörün paydaşlarını bir araya getirerek, yeni iş fırsatları oluşturmayı ve ziyaretçileri gıda alanıyla ilgili gelişmelerden haberdar etmeyi hedefledik. İhracatçılar için Türk ithalat pazarında milyarlarca dolarlık fırsat bulunuyor. Bunun avantajlarından yararlanmak isteyenler WorldFood Istanbul’da yiyecek ve içecek alıcıları ile iletişime geçme fırsatı yakaladı. WorldFood Istanbul; katılımcıların distribütörler, perakende temsilcileri ve horeca sektör üyeleri de dâhil olmak üzere yiyecek ve içecek profesyonellerine ulaşması için uygun ortamı sağladı" dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Markus Gisdol: “Ligde kalacağımıza inanıyorum” Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Kasımpaşa maçının ardından, Süper Lig’de kalacaklarına inandığını ve bu doğrultuda çalışacaklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Samsunspor, deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa’ya 1-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından değerlendirmelerde bulunan Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, zor bir maç olacağını bildiklerini söyledi. Karşılaşmanın başında yedikleri basit bir golle geriye düştüklerini aktaran Alman çalıştırıcı, “Rakibimize karşı burada oynamanın zor olduğunu biliyorduk. Buradan puan veya puanlar almanın zor olduğunu biliyorduk. Kötü bir başlangıç oldu bizim adımıza ve çok basit bir gol yedik. Özellikle maçın başlarında da göstermiş olduğunuz performans iyi değildi, yeterli değildi. 30 dakikadan sonra çok iyi pozisyonlar yakaladık, oyuna müdahil olmaya başladık ve daha iyi oynamaya başladık. Son dokunuşlar iyiydi diyemem. Odaklanmayı ve gol atmayı unuttuk. O kadar pozisyona girdikten sonra eğer bunları değerlendirmiyorsanız, son dokunuşları iyi yapamıyorsanız tabii ki de kaybetmeniz çok normal” diye konuştu. “Başarılı olacağımızı düşünüyorum” Kötü bir oyun ortaya koymadıklarının altını çizen Gisdol, “Bu maçtan önce üç maç boyunca biz kaybetmedik. Belki bu tarafıyla bakacak olursak biraz daha pozitif olabiliriz. Oynamış olduğumuz maçlarda da kötü oynamadık açıkçası. Bu maçta sonuçta Kasımpaşa gibi bir rakibe karşı oynuyorsunuz ve zorlu bir rakip. Performans anlamında da biz kötü oynamıyoruz. Kötü değildik, sadece gol eksikti. Eğer çalışmalarımızı aynı ciddiyet, aynı istek ve arzuyla devam ettirsek başarılı olacağımızı düşünüyorum” açıklamasını yaptı. “Ligde kalacağımıza inanıyorum” Kalan maçlardan en iyi sonuçları alarak ligde kalmak istediklerini belirten Markus Gisdol, “Ben buraya geldiğimde birçok insan Samsunspor kesinlikle ligi düşecek olan ilk takım diye bakıyordu. Ben geldikten sonra takıma güvendiğimi gösterdim ve adım adım hep birlikte iyi sonuçlar almaya başladık. Zor maçlar da oynadık tabii ki bu dönemde. Ben şunu net bir şekilde belirtmek istiyorum takımıma kesinlikle güveniyorum ve güvencemin sonucunda da bu takımla birlikte ligde kalacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
İstanbul Sami Uğurlu: "Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz" Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Samsunspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "5’te 5 yapıp Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz. Birini kazandık. Olur, olmaz bilemeyiz ama tamamıyla bunun için mücadele edeceğiz, bunun için savaşacağız" dedi. Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında konuk ettiği Samsunspor’u 1-0 yendi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Samsunspor’a karşı zorlu bir maç oynadıklarını ifade etti. Takım olarak Avrupa kupalarına katılma hedefi koyduklarının altını çizen Uğurlu, "Ligin son maçları, her takımın bir hedefi var. O hedef doğrultusunda da olabildiğince mücadele etmek zorunda, ayakta kalmak zorunda. Son maçlara baktığımızda da burada aslında biraz bizi sarsan iki maç oynadık. Biri Konyaspor ile sahamızda, sonra da Gaziantep maçı. Bunlar da çok istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Düşmemeye oynayan takımlar çok fazla agresif, mücadele eden, daha çok isteyen takımlar haline geliyor. Son dört haftada da bunun dozu biraz daha artacaktır diye düşünüyorum. Samsunspor da bunlardan biriydi. Her ne kadar biraz daha yukarıda gözükse de yine düşme hattından tamamen rahatladığını söyleyemeyiz. Tabii ki de bu ligin ne olacağı belli olmaz. Bugün de zor bir maç oldu. Ancak bundan önceki iki maça oranla çok daha fazla mücadele ettik, çok daha fazla istedik. Ligin sonuna kadar kazanmak için oynayacağız. Kendimize yeni bir hedef koyduk. 5’te 5 yapıp Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz. Birini kazandık. Olur, olmaz bilemeyiz ama tamamıyla bunun için mücadele edeceğiz, bunun için savaşacağız. Çok zor maçlarımız var. Arka arkaya oynayacağımız rakiplerimiz bizle birlikte Avrupa Kupası’na gitmek isteyen dört takım. Eğer orayı yakalamak istiyorsak, orada olmak istiyorsak zaten bu maçları kazanmak zorundayız" dedi. "Hedeflerimi yakalamak en büyük beklentim" Bireysel hedefleri ile ilgili de konuşan Sami Uğurlu, "Gerçekten hedefi olan, bir yerlere çıkmak isteyen, yukarıya kendini taşımak isteyen ve bu anlamda da olabildiğince kendini geliştirmek isteyen bir antrenörüm. Bunun için çalışıyorum. Buradaki yaptığımız mücadele, oyuncularımın yaptığı mücadele, kazanmış olduğu bir maç, galibiyet, üç puan benim için zaten en büyük hediye oluyor. Kendi hedeflerim var bu hedeflerim doğrultusunda sonuna kadar gitmek istiyorum. O yüzden maddi konularda şu an için hiçbir beklentim yok. Sadece hedeflerimi yakalamak en büyük beklentim" ifadelerini kullandı. "Aytaç ve Hajradinovic’in antrenmanlarda çok fazla çalıştığını söyleyebilirim" 46 yaşındaki çalıştırıcı, performansları ile dikkatleri çeken Aytaç Kara ve Haris Hajradinovic ile ilgili yöneltilen soruya da, "Bu iki oyuncunun performansları kesinlikle bir defa tesadüf değil. Bir defa oyun formatı, kurgusu onlara çok uyuyor. Benim oynattığım oyun sisteminde iki 8 numara aslında gole en yakın olan oyuncular. Aytaç ve Hajradinovic’in antrenmanlarda çok fazla çalıştığını söyleyebilirim. Antrenmanın en çok koşan oyuncularına bakıyorsunuz Haris, Aytaç, Yasin. Orada istiyorlar, çalışıyorlar, emek veriyorlar, kurguya, plana harfiyen uyumaya çalışıyorlar. Bence bunun karşılığında alıyorlar. Antrenmana çıkmadıklarını hiç hatırlamıyorum. Bu onların emeklinin emeklerinin karşılığı olduğunu düşünüyorum" diye cevap verdi.