SPOR - 24 Nisan 2018 Salı 15:18

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Play-off mücadelesi başlıyor

A
A
A
Yakın Doğu Üniversitesi’nin Play-off mücadelesi başlıyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonu ilk sırada tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi, play-off çeyrek final ilk maçında sezonu 8. sırada tamamlayan Galatasaray ile karşı karşıya geliyor.

Saha avantajını elinde bulunduran Yakın Doğu Üniversitesi’nin rakibi ile kendi sahasında karşılaşacağı maç, 25 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 19.00’da, İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda oynanacak.
Normal sezonu ilk 8 sırada tamamlayan takımların karşılaşacağı play-off serisinde, 2 galibiyete ulaşacak takımlar yarı finale yükselecek. Play-off serisinde; Yakın Doğu Üniversitesi, Hatay BŞB, Fenerbahçe, Botaş, Çukurova Basketbol, Beşiktaş, Mersin BŞB ve Galatasaray mücadele edecek.

Ligi sadece 2 yenilgi ile tamamladı

Yakın Doğu Üniversitesi, normal sezonda oynadığı 24 karşılaşmanın 22’sinden galibiyetle ayrılma başarısı gösterirken, Caferağa Spor Salonu’nda bu sezon oynadığı 12 maçın 11’ini de kazandı. Tarihinde ilk kez katıldığı Kadınlar Euroleague’de Avrupa dördüncüsü olan, 25. Cumhurbaşkanlığı Kupası ile PTT Kadınlar Türkiye Kupası'nı şampiyon olarak tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi’nin normal sezonda oynadığı lig karşılaşmalarında Kayla McBride 15.6 sayı ortalamasıyla skor yükünü çekerken, Sandrine Gruda 8.4 ribaunt ve Courtney Vandersloot da 8.7 asist rakamlarıyla ön plana çıktı.

Zafer Kalaycıoğlu: “Beklentimiz geçen yıl elde ettiğimiz başarıları tekrarlamak”

Play-off mücadelesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, geçen yıl elde ettikleri lig şampiyonluğunu bu yıl da tekrarlamak istediklerini söyledi. Kalaycıoğlu, “Beklentimiz aynı başarıyı tekrarlamak. Başarılar kolay elde edilmiyor. Bu yıl katıldığımız Euroleauge’de büyük bir tecrübe edindik ve başarıların kolay olmadığını gösterdik. Lig tecrübelerimizi şimdi burada yansıtma zamanı” diye konuştu.

“EuroCup şampiyonluğu elde etmiş motive bir takımla mücadele edeceğiz”

Play-off çeyrek finalde Galatasaray eşleşmesini de değerlendiren Zafer Kalaycıoğlu, zor bir maçın kendilerini beklediğini söyledi. Galatasaray’ın bu yıl EuroCup şampiyonluğuna ulaşarak motive olduğunu ve güçlü bir taraftar desteği aldığını dile getiren Kalaycıoğlu, maç boyunca sahada hata yapmadan konsantre olarak en iyi şekilde mücadele edeceklerini belirtti.

Kalaycıoğlu, “Play-off’lara kalan takımlar en iyi basketbolu oynayarak ligi başarılı bir şekilde tamamlamak ve finale kalmak istiyor. Hiçbir maç kolay değil, mücadele gücü yüksek maçlar oynanacak. Biz de finale kalmak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Hedefimiz bu yıl da lider olarak tamamladığımız sezonda şampiyonluğa ulaşmak. Lige ve maçlara konsantre olarak play-off serilerini tamamlayıp finale kalmak için çalışmalarımızı ciddiyetle sürdürüyoruz. Bütün takımlar için hayırlısı olsun” şeklinde konuştu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-