ASAYİŞ - 01 Mart 2022 Salı 10:02

Yargıtay açıkladı: Cep telefonu yerine salatalık gönderenler şimdi yandı

A
A
A
Yargıtay açıkladı: Cep telefonu yerine salatalık gönderenler şimdi yandı

İnternet sitelerinden piyasa altında cep telefonu satan dolandırıcılara kötü haber Yargıtay’dan geldi. Yüksek Mahkeme; vatandaşlara cep telefonu gibi değerli cihazlar yerine oyuncak ya da salatalık gönderen sanık hakkında verilen beraat kararını bozdu. Sanal alemden dolandırıcılık yapan kişiler, ‘Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçu’ndan hakim karşısına çıkacak.

İnternet üzerinden satışta cep telefonu yerine salatalık, sigara bırakma cihazı, oyuncak gibi ucuz malzeme gönderen bir kişi, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ davasından beraat etti. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’nın temyiz müracaatı üzerine devreye giren Yargıtay 15. Ceza Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı. Kararda, sanal alemden vatandaşları dolandıranların nitelikli dolandırıcılık suçunu oluşturduğuna dikkat çekildi. Kararda, “Olayda sanığın bir internet sitesinde cep telefonu satışı için ilan verdiği, mağdurla 150TL’ye satış konusunda anlaşıldığı, ortadadır. Anlaşılan ücretin sanığın verdiği hesaba yatırıldığı ancak sanığın gönderdiği koli açıldığında içinden sigara bırakma cihazının çıktığı belirlenmiştir.

Yargıtay açıkladı: Cep telefonu yerine salatalık gönderenler şimdi yandı

Kargodan cep telefonuyla karıştırılması hayatın olağan akışına uygun olmayan sigara bırakma cihazı çıkması sonucu yapılan incelemede sanığın, farklı mağdurlara yönelik benzer eylemlerde de bulunmuş ve bu konuda başka davalar da adına açılmış olduğu görülmüştür. Sonuç olarak sanığın baştan itibaren dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği ve fiilinin Türk Ceza Kanunu’nun.158/1-f maddesinde düzenlenen bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçunu oluşturduğu kabul edilmelidir. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir” denildi.

Süleyman Aydın

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Okan Buruk, 11’de değişiklik yapmadı Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fatih Karagümrük müsabakasına son oynadıkları Pendikspor, Adana Demirspor ve Sivasspor maçlarının 11’i ile başladı. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Fatih Karagümrük ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Karagümrük karşılaşmasında 11’i değiştirmedi. Buruk; Pendikspor, Adana Demirspor ve Sivasspor mücadelelerinde de aynı 11’e görev vermişti. Sarı-kırmızılılar karşılaşmaya; Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi 11’i ile başladı. Yedeklerse ise Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoğlu, Wilfried Zaha, Berkan Kutlu, Tete, Tanguy Ndombele, Serge Aurier ve Vinicius bekledi. Taraftarlar tribünleri doldurdu Bu sezon iç saha maçlarında takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarları, Karagümrük deplasmanında tribünleri doldurdu. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda kendisine ayrılan bölümü tamamen dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, tezahüratlarla takımlarını maça hazırladı. Galatasaraylı taraftarlar, ayrıca tribünlere ’Filistin’de insanlık ölüyor’, ’Dünya soykırımı canlı canlı izliyor’ ve ’Susmak katliamı desteklemektedir’ pankartları astı.
Muğla Başkan Mandalinci: "Hayatımıza iz bırakan anneler, toplumsal yaşamın olmazsa olmazıdır" Kadınların, yaşamın her alanına anlam kattığına dikkat çeken Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci; "Hayatımıza iz bırakan anneler, toplumsal yaşamın olmazsa olmazıdır" dedi. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kadınların, yaşamın her alanına anlam kattığına dikkat çeken Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, mesajında "Yaşamın ilerleyişinde büyük katkıları bulunan; göstermiş olduğu mücadele, cesaret ve fedakarlıklarla hayatımıza iz bırakan anneler, toplumsal yaşamın olmazsa olmazıdır. Yetiştirdikleri her bir birey, hayat yolculuklarında anneliğin kutsal yetenekleriyle örülmüştür. Çocuklarını hayata getirme ve geleceğe hazırlama sürecinde kullandıkları yöntem ve uygulamalarla yaşamda ilk öğretmen ve rehber olmuşlardır. Anneler Günü sadece bir günden ibaret değildir. Annelerimize olan sevgi ve minnetimizi ifade edebilmemizi sağlayan eşsiz bir hatırlatıcıdır. Onların yıllar boyunca verdiği emeği, fedakarlığı, sevgiyi ve desteği onurlandırmak adına kutlanan bu özel günü değerli kılmak bizlerin görevidir. Anneler Günü yalnızca çocuğu olan kadınların değil hayatı boyunca annelik rolü üstlenen, yaptıklarıyla yaşamın her alanına anlam katan tüm kadınların günüdür. Tek beklentisi sağlıklı, huzurlu ve mutlu bireyler yetiştirmek olan annelere sonsuz saygı ve minnet duymak bir gereklilik değil mecburiyettir. Hayattaki en değerli hazine olan annelerin aydınlattığı yolda yürümeyi seçenler ise her zaman huzurlu ve başarılı bir hayatın içerisinde var olacaklardır. Her bireyin hayat yolculuğunda varlığını hissettiren, sadece dünyaya getirirken değil büyütürken de vicdanlı, tüm değerlere sahip çıkan, güçlü ve kendine güvenli bireylerin yetişmesi için çocukların hayatlarını ilmek ilmek işleyen tüm annelerin Anneler Gününü kutluyor, sonsuzluğa uğurladığımız annelerimizi saygı ve rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.