ASAYİŞ - 04 Nisan 2016 Pazartesi 17:36

Yasa dışı trol avcılığı yapanlar yakalandı

A
A
A
Yasa dışı trol avcılığı yapanlar yakalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yasak sahada şebeke yöntemiyle trol avcılığı yapan bir tekneye 35 bin 880 lira idari para cezası uygulanırken, bahse konu tekne son 2 yıl içerisinde 3’üncü kez yasa dışı trol avcılığı yaparken tespit edildiği için ruhsatı iptal ettirildi.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığına bağlı sahil güvenlik unsurları tarafından yasa dışı trol avcılığı ile mücadele ve caydırıcılık sağlamak amacıyla kara ve denizden yapılan denetim neticesinde; Ayvalık bölgesinde, şebeke yöntemi ile avcılık yaptığı bilinen ve defaeten yasal işlem uygulanan bir balık avlama teknesi tespit edildi. Söz konusu tekneye, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında, yasak sahada şebeke yöntemiyle trol avcılığı yapmaktan toplam 35 bin 880 lira idari para cezası uygulandı. 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında ise, trol donanımını denize bırakarak kirliliğine neden olmaktan 202 lira idari para cezası uygulanırken aynı zamanda 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu Md. 181’e muhalefetten 'Denizi kasten kirletmekten' Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Öte yandan bahse konu tekne, son iki yıl içerisinde 3’üncü kez yasa dışı trol avcılığı yaparken tespit edildiği için 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 36’ıncı maddesi gereği ruhsatı iptal edildi, ruhsatın verildiği Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gerekli bildirimde bulunuldu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ortaokul öğrencisinden ’barış’ çağrısı Ortaokul öğrencisinin barışla ilgili yazdığı şiir büyük takdir topladı. İstanbul Küçükçekmece Atakent Yavuz Sultan Selim Ortaokulu 2. sınıf öğrencisi Yusuf Ali Gökçe’nin kaleme aldığı "Şu Dünyada Barış Olsa" adlı şiir, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Gökçe, savaş, adalet, insan hakları ve barış konularını işleyen şiirinde, "kan gövdeyi götürmezdi", "insan insanı vurmazdı" ve "bir karış toprak uğruna kardeş kardeşi vurmazdı" dizeleriyle barışın yokluğuna vurgu yaptı. Genç öğrencinin kaleme aldığı dizeler, özellikle adalet adı altında yapılan haksızlıklara ve savaşların yol açtığı yıkıma dikkat çekmesi nedeniyle öğretmenlerinden tam not aldı. Öğretmenleri, Yusuf Ali Gökçe’nin şiirinin hem edebi yönü hem de verdiği evrensel mesaj nedeniyle örnek bir çalışma olduğunu ifade etti. Eğitimciler, bu tür çalışmaların çocukların düşünce ve duygusal gelişimine önemli katkı sunduğunu vurguladı. Gökçe’nin kaleme aldığı şiir şöyle: "Şu dünyada barış olsa, Kan gövdeyi götürmezdi. Göz göre göre, Soykırımlar desteklenmezdi. Şu dünyada barış olsa, İnsan insanı vurmazdı. Adalet adı altında, Kul hakkına girilmezdi. Şu dünyada barış olsa, Bir karış toprak uğruna, Kardeş kardeşi vurmazdı. Bu hayali bile güç işkencehaneler, Hiçbir zaman kurulmazdı. Şu dünyada barış olsa, Yeni yapılan patlayıcı silahlar, Kapanlar, savaş uçakları Yapılır mıydı hiç?".