ASAYİŞ - 02 Ağustos 2021 Pazartesi 18:13

Yaşlı adam alevlerin yaklaştığı evini terk edip gidemedi

A
A
A
Yaşlı adam alevlerin yaklaştığı evini terk edip gidemedi

Denizli’nin Buldan ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını geniş bir alana yayılarak üç yerleşim alanını tehdit etmeye başladı. Jandarma kontrolünde bazı evlerin boşalttığı bölgede yaşayan yaşlı adam, evlerin hızla yaklaştığı evini geride bırakamadı.

Denizli’nin Buldan ilçesi Türlübey Mahallesine yakın bölgede saat 13.30 sıralarında başlayan orman yangını, geride kalan 4,5 saatin ardından yerleşim alanlarını tehdit ederek ilerleyişini sürdürüyor. Türlübey Mahallesine yakın bir bölgede başlayan orman yangını önce Çamköy Mahallesine doğru ilerledi ancak daha sonra rüzgarın ters dönmesiyle Alacaoğlu ve Debent mahallelerine yöneldi. Bölgede risk altında bulunan sera ve ahırların ardından bazı evler için de boşaltma kararı verildi.

Yaşlı adam alevlerin yaklaştığı evini terk edip gidemedi

3 mahallede yangının devam ettiği bölgeye yakın konumda olan onlarca ev, jandarma ekiplerinin gözetiminde tahliye edildi. Yangının ilk olarak başladığı Türlübey Mahallesinde yaşayan 73 yaşındaki Süleyman Demiri yapılan tüm çağrılara rağmen evinden ayrılmak istemedi. Jandarma ekipleri tarafından uzun süren ikna çabaları sonucu tahliyeyi kabul eden yaşlı adam, alevlerin hızla yaklaştığı evinden ayrılmak zorunda kaldı.

Yaşlı adam alevlerin yaklaştığı evini terk edip gidemedi

Tahliye işlemleri sırasında vatandaşlara her konuda destek olan jandarma ekipleri, yaşlı vatandaşlara evlerinden çıkardıkları eşyalarının taşınması noktasında da yardım etti.

Yaşlı adam alevlerin yaklaştığı evini terk edip gidemedi

Mehmet Barlas - Fadıl Pişkin - Hüseyin Yılmaz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.