DÜNYA - 10 Eylül 2019 Salı 23:51

Yemen’de 4 yılda 7 bin 500’den fazla sivil hayatını kaybetti

A
A
A
Yemen’de 4 yılda 7 bin 500’den fazla sivil hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Yemen’de 4 yılda 2 bini çocuk 7 bin 500’den fazla sivilin öldüğünü açıkladı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, BM İnsan Hakları Konseyinin 42’nci oturumunda yaptığı konuşmada, 26 Mart 2015’te çatışmaların başladığı günden 5 Eylül 2019 tarihine kadar Yemen’de bin 997’si çocuk toplam 7 bin 508 sivilin ölümünün doğrulandığını açıkladı. Ölü sayısının her gün artmaya devam ettiğini belirten Bachelet, saldırıların büyük bir kısmının Arap koalisyonu tarafından yapıldığını kaydetti.

Bachelet, yalnızca geçen hafta Suudi Arabistan liderliğindeki uluslararası koalisyon güçlerinin Dhamar kentinde bir okula düzenlediği hava saldırısında 109 kişinin öldüğünü ve 50 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, Husi militanlarının düzenlediği saldırılarda da birçok sivilin yaşamını yitirdiğini vurguladı. Bachelet ayrıca, Yemen’deki silahlı çatışmalarda her iki tarafın da insani yardım tedarikini kısıtladığını, gazetecilere ve güvenlik görevlilerine saldırıldığını ve yasa dışı tutuklamalar yapıldığını söyledi.

Serkan Bayar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kerem Yavaş: “Psikolojik olarak lig bizim için erken bitti” Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, 3-0 mağlup oldukları Göztepe maçının ardından, “Sonuçta 6 hafta öncesinden Süper Lig’e çıkmayı garantilemiştik. Bu süreci de birçoğumuz ilk defa tecrübe ediyoruz. Gurur verici bir süreç ama zorluklarını da yaşadık. Psikolojik olarak lig bizim için erken bitti” dedi. Eyüpspor, Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında sahasında karşılaştığı Göztepe’ye 3-0 mağlup oldu. Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, karşılaşmanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Psikolojik olarak ligi erken bitirdikleri için maçın kendileri adına daha zor geçtiğine değinen Yavaş, “İki takım da hedefine ulaşmış, başarılı bir sezon geçirmiş, tartışılmaz şekilde iyi performansla bu haftaya geldi. Bu maç da bizim açımızdan daha zor bir maçtı. Sonuçta 6 hafta öncesinden Süper Lig’e çıkmayı garantilemiştik. Bu süreci de birçoğumuz ilk defa tecrübe ediyoruz. Gurur verici bir süreç ama zorluklarını da yaşadık. Psikolojik olarak lig bizim için erken bitti. Ama bu maça kadar oyuncularımız ciddi oynayarak, taktik disipline uyarak verdiğimiz görevleri gayet iyi yerine getirdi. Bu maç özelindeyse açıkçası iyi başlayamadık. Göztepe daha üstün oynayan taraftı. Yine de maçı dengeleyebilirdik ama bir savunma hatasından gol yedik. Ardından kırmızı kart aldıktan sonra maç bizim için daha zor bir hale geldi. 10 kişi kaldıktan sonra sahada pek varlık gösteremedik. Sonuç olarak Erzurum’da 1 puan alırsak 1.’liği garantileyeceğiz. Kendimize şimdi de hedef olarak bunu belirledik. Göztepe de hak ederek hedefine ulaştı. Çok iyi bir ekipleri, çok iyi bir teknik adamları var. Onları hem bu maç özelinde hem de ligde hedeflerine ulaştıkları için tekrardan tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.