DÜNYA - 22 Temmuz 2014 Salı 17:23

Yeni İspanya Kralı Felipe, Hollande ile görüştü

A
A
A
Yeni İspanya Kralı Felipe, Hollande ile görüştü

İspanya Kralı 6. Felipe ve eşi Kraliçe Letizia Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile görüştü.

Geçtiğimiz ay İspanya’nın yeni kralı seçilen Felipe, Vatikan, Fas ve Portekiz gezilerinin ardından Fransa’da Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Elysee Sarayı’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Hollande, Yeni İspanya Kralı onuruna Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee’de öğle yemeği verdi.

İspanya Kralı 6’ncı Felipe ve eşi Kraliçe Letizia’nın onuruna verilen öğle yemeğine, Fransa’nın İspanyol asıllı Başbakan’ı Manuel Valls ile yine İspanyol Asıllı Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Harlem Desir de hazır bulundu. Çalışma ortamında geçen öğle yemeği 2 saat 30 dakika sürdü. Fransa ile İspanya arasında ikili ilişkilerin ele alındığı çalışma yemeğinde başta güvenlik, enerji, transport ve Avrupa Birliği konuları üzerine görüşmeler oldu. Cumhurbaşkanı Hollande, 2 yıl evvel iki ülke arasında Güvenlik ve adli konularda varılan işbirliğinin çok iyi yürüdüğünü belirtti.

İki ülke arasındaki ticari ilişkiler ve İspanya’daki Fransız firmalarının yatırımlarının yanı sıra Fransa’dan en fazla hammadde alımının İspanya tarafından yapıldığı vurguladı ve bu sayede 300 bin kişini istihdam edildiği belirtildi. Ayrıca daha evvel varılan terörizmle mücadele konusunda işbirliğinin ETA’ya karşı sürdüğü, Fransa’nın Mali ve Merkez Afrika’daki askeri faaliyetlerine İspanya’nın verdiği destek hatırlatıldı.

TANSU SARITAYLI
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir