RAMAZAN - 21 Eylül 2009 Pazartesi 09:01

Yeni lider Kanarya

A
A
A
Yeni lider Kanarya

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 6. haftasında sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 1-0 yenerek, 6. galibiyetini elde etti. Sarı-lacivertliler, aldığı 3 puanla maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

MEHMET SELMAN BEKTAŞ - RASİM TURHAN/İSTANBUL

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Ama her pozisyon gol olacak değil, keşke olsa. Düşüncemiz, oyun anlayışı iyiydi. İkinci yarıda ne gördük, takımın Twente maçından ders aldığını gördük. O maçta da 1-0 öne geçmiştik. Bugün 1-0'dan sonra iyi defans yapıp pozisyon vermedik. İlk yarıdaki gibi iyi değildik, ama defansı iyi kurduk" dedi.

Basın mensuplarının Güiza ve Kazım'a yönelen tepkilerin ne olabileceği sorulan Daum ise bunun sebebinin bu sezonla ilgili olamayacağını söyleyerek, "Sanırım geçen yıldan taraftarın yaşadığı negatif şeyler vardı. Bu olabilir. Geçen sezonun başlangıcı bu sezona benzemez, farklıydı sanırım. Aslında aldığımız 18 puan için herkes gurur duymalı. Bunun nedenlerine gelince, bu sezonla ilgili olamaz sanırım. Geçen yılın, zamanın faturasını biz ödüyoruz halen. Ama bunu da yapıyoruz, hazırız buna. Tepkinin yanında çok daha fazla destekleyen taraftar gördüm" dedi.

Turkcell Süper Lig'i yüzde 51, Avrupa Ligi'ni yüzde 49 önemli gördüklerini belirten Daum, "Tekrarlıyorum, birincisi yüzde 100 Turkcell Süper Lig, ikincisi yüzde 100 Avrupa Ligi. İki yüzde yüz olamayacağına göre yüzde 51 Turkcell Süper Lig, yüzde 49 Avrupa ligi. Ancak her maçta yüzde yüz vermeniz lazım, bu normal. Biz her maçta tüm gücümüzü ortaya koyuyoruz" dedi.
Futbolda puanların önemli olduğunu gol sayılarının önemli olmadığını vurgulayan Daum, "Hep futbolcularımı bu şekilde eğiteceğim. Sonuç önemlidir. İlk başta 3 puan almak önemli. İstatistiklere bakınca, en fazla pozisyon yakalayan takım Fenerbahçe. Bu sonuca oynama anlayışı takımda tam olarak netleşirse ileride daha gollü maçlar da olur. Ama bizi tenkit eden kişiler, geçen sezonun neticelerine bir baksınlar. Her sezonda farklı farklı etaplar, bölümler var. Bazı maçlarda böyle oynamak gerekiyor.

Bazı maçlarda daha fazla pozisyonu gole çevirirsiniz. Bu tür galibiyetler takımı daha güçlü yapacak" dedi.

Bansı mensuplarının Rakiplerden Galatasaray'ın 3 gollü galibiyetler aldığının hatırlatılması üzerine de Daum, "Playstation'dan mı bahsediyorsunuz. Gerçekçi kalalım. Belki diğer takımlar bizden fazla gol atmıştır. Geçen sezondan 7 futbolcu aynı, yeni 4 futbolcu var. Ama geçen sezon bu takım ilk 6 maçta kaç galibiyet aldı biliyor musunuz? Tabii geçmişte olanları unutmak lazım. Bende sizin gibi, gol atsaydık çok daha fazla sevinecektim, ama ilk etapta aldığımız puanlar beni sevindiriyor." İfade etti.

Alman çalıştırıcı, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ise takıma tepki gösteren taraftarlara ''Tepki gösteren taraftarlar, ne zaman 6'da 6'yı gördü?"dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı yaptığı açıklamada, geçen hafta Trabzonspor'a karşı aldıkları farklı mağlubiyet sonrasında Fenerbahçe karşısında ortaya koydukları futbolun takımına özgüven kazandırdığını söyledi. Avcı, "Geçen haftaki sıkıntılı skordan sonra Fenerbahçe karşısında 30 dakika maçı kapatıyorsak iyidir. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe gibi bir takım maçın bitmesini bekliyorsa, bizim için bu önemli. İstikrarlı giderken belli bir standardı yakalayamıyoruz. Umarım, bunu da başarırız. İyi bir takımız, iyi yerlerde olacağız diye düşünüyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Balotelli’nin uzun pasında ceza sahası içine hareketlenen Mendoza’nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 53. dakikada Maestro’nun ceza yayı üzerinde kontrol edemediği topu alan Hakim Ziyech’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 62. dakikada Kerem Demirbay’ın ters dokunuşunda kaleciyle karşı karşıya kalan Mendoza’nın vuruşunu kaleci Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırdı. 63. dakikada topla ilerleyen Mendoza’nın pasında ceza sahası içine hareketlenen Yusuf Barasi’nin şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 64. dakikada ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan Kerem Demirbay’ın çizgiye inip uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 90+1. dakikada Dries Mertens’in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Maurı Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y. Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut (Tayfun Aydoğan dk. 66), Maestro, Yusuf Barasi (Alioui dk. 66), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Aimbetov dk. 85) Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Dorukhan Toköz, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Aurier dk. 82), Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson (Davinson Sanchez dk. 88), Derrick Köhn, Lucas Torreira (Berkan Kutlu dk. 82), Kerem Demirbay, Hakim Ziyech (Kerem Aktürkoğlu dk.71), Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz (Tete dk. 82), Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Ndombele, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Hakim Ziyech (dk. 53), Kerem Demirbay (dk. 64), Mauro Icardi (dk. 90+1) (Galatasaray) Sarı kartlar: Mendoza, Gravillon (Y.Adana Demirspor)