SPOR - 12 Kasım 2018 Pazartesi 12:18

Yeşil sahalarda ender rastlanan olay!

A
A
A
Yeşil sahalarda ender rastlanan olay!

Isparta 1. Amatör Futbol Ligi'nde Emrespor ile karşı karşıya gelen Tuğraspor, oyuncularının sınav saati ile maç saati çakışınca 9 kişi sahaya çıkmak zorunda kaldığı maçta 3 oyuncusu sakatlanınca 6 kişi kaldı ve 3-0 hükmen mağlup oldu. Hakem tarafından kurallar gereği bitirilen maç, toplam 9 dakika 18 saniye sürdü.

Isparta 1. Amatör Lig müsabakaları kapsamında dün saat 12.00’de Emrespor ile Tuğraspor karşı karşıya geldi. Isparta Milli Egemenlik Stadı’nda oynanan karşılaşmada Tuğraspor, üniversite öğrencisi olan oyuncularının vize saatleriyle maç saati çakışınca Emrespor karşısında sahaya 9 futbolcu ile çıktı.
Maçın ilk dakikalarından itibaren baskın oynayan Emrespor’da Onur ve Emre attıkları 2 golle skoru 2-0’a taşıdı.

9 kişi sahaya çıkan takımda 3 oyuncu sakatlandı 

Maç devam ederken önce 2 futbolcunun sakatlandığı Tuğraspor’da mücadele eden oyuncu sayısı 7’ye düştü. Karşılaşmanın 9. dakikasında Tuğraspor'dan 3 futbolcu da sakatlanınca takım sahada 6 kişi kaldı.

Tuğraspor 6 kişi kalınca hükmen kaybetti Yeşil sahalarda ender rastlanan olay!

Maçın hakemi Umut Kılıç bu dakikadan sonra karşılaşmayı durdurarak, Tuğraspor Başkanı İlhan Karakuyu’ya başka yedek oyuncularının olup olmadığını sordu. 

Karakuyu’dan başka oyuncularının bulunmadığı yanıtını alan Kılıç, daha sonra bitiş düdüğünü çalarak karşılaşmada Emrespor’un 3-0 hükmen galip olduğunu ilan etti.

Kurallara göre, oyuncu sayısı 6’ya düşen takım 3-0 hükmen kaybediyor 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Müsabaka Talimatı'nın 'Hükmen yenik sayılmalar' başlıklı kuralının 22. maddesi uyarınca, "Müsabakanın ilan edildiği sahaya belirlenen saatte 9 kişiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple takımın sahadaki futbolcu sayısının 6 kişiye inmesi durumunda müsabakaya devam edilemez" ifadesine göre Tuğraspor’un rakibi Emrespor maçı 3-0 hükmen kazandı.

Karakuyu: “Takımda birçok futbolcumuzun vize sınavları vardı” 

Tuğraspor Başkanı İlhan Karakuyu, maç sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamalarda, "Takımda birçok futbolcumuzun vize sınavları vardı. Maça gelemediler. Geriye kalan futbolcularımızın arasında da 2 sakatımız vardı. Mecburen onları da oynatarak 9 kişi sahaya çıktık. Sakat futbolcularımız 8. dakikaya kadar oynadı. Maç sırasında 1 futbolcumuz daha sakatlandı. Sakat futbolcularımız daha fazla oynamayınca sayımız 6'ya düştü. Daha önceden maçın saatinin 12.00'de olmasını istemememize rağmen 1. Amatör'de sadece bizim maçımız 12.00'deydi. Defalarca saat 12.00'de olmamasını istedim. Hafta içinden beri belirtiyorum. Maçı tamamlayamadık, çünkü sakatlarımız vardı" ifadelerini kullandı.

Gezer: “Amatör kulüplere destek çıkılmalı” 

Emrespor Başkanı Ozan Gezer ise rakip takımın oyuncularının maça eksik çıktığını ve maç sırasında da 3 futbolcunun sakatlanarak oynayamadığını belirterek, hakem tarafından kurallara göre maçın bitirildiğini söyledi. Gezer, bu tür olayların yaşandığını ve amatör kulüplere destek çıkılması gerektiğini ifade etti.  

Feti Kılıç

Yeşil sahalarda ender rastlanan olay!

Yeşil sahalarda ender rastlanan olay!

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Spordaki yükselişimiz devam edecek" Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporun Türkiye’nin yükselen alanlarından biri olduğunu belirterek, "Spordaki yükselişimiz devam edecek" dedi. 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreninde 2023 yılın enleri sahiplerini buldu. Törende basın mensuplarına konuşan Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Dile kolay 70 yıl, durmaksızın, sporun, sporcunun, spor camiasının yanında olan bir çalışma. Ben bugüne kadar bu güzel geleneği sürdüren herkese minnetlerimi ifade ediyorum. Spor, Türkiye’nin yükselen alanlarından biri. Spordaki yükselişimiz devam edecek. Spora gönül verenler için önemli bir motivasyon kaynağı. Tüm adayları, ödüle layık görülen tüm spor camiasının fertlerini tebrik ediyorum. Milli takımımızda hocamız ile yeni bir heyecan var. İnanıyorum hem Avrupa’da milli takımımızla hem de Paris’ta olimpiyatlar var. Tokyo’da en çok madalya sayısına ulaşmıştık. Yeni hedefler, yeni başarılar olsun. Sporda yılların emekleri var. Emek, inanç ve kenetlenme var. O yüzden inanıyorum bu birliktelik tablosuyla güçlenerek devam edecek. Türkiye artık bir spor ülkesi. İnanıyorum futboluyla, basketboluyla, voleyboluyla, cimnastiğiyle, atletizmle, yüzmesiyle her alanda bu güçlü yürüyüş devam edecek. Gayret olmadan başarı olmaz" diye konuştu.
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Fatih Karagümrük: 0 - Trabzonspor: 4 (Maç sonucu) Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçında deplasmanda Fatih Karagümrük’ü 4-0 mağlup eden Trabzonspor, finale yükseldi ve Beşiktaş’ın rakibi oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 54. dakikada sağ taraftan Meunier’nin ceza sahası içine yaptığı ortada altıpas içinde Onuachu’nun dokunuşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1 69. dakikada sağ taraftan çizgiye inen Bardhi’nin ceza sahası içine çevirdiği topa altıpasın gerisinden vuruşunu yapan Fountas meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-2 72. dakikada sağ taraftan kullanılan kornere ceza sahası içinde Fountas’ın vuruşunda top Can Keleş’in eline çarptı. Hakem Cihan Aydın penaltı noktasını gösterdi. 73. dakikada penaltıda topun başına geçen Umut Bozok’un sol tarafa yerden vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-3 77. dakikada sağ taraftan Edin Visca’nın ortasında penaltı noktasının gerisinden bekletmeden şutunu çeken Umut Bozok, topu filelere gönderdi. 0-4 Hakemler: Cihan Aydın, Çağlar Uyarcan, Hakan Yemişken Fatih Karagümrük: Emre Bilgin, Nazım Sangare, Salih Dursun, Ceccherini, Emir Tintiş, Rohden (Kourbelis dk. 68), Paoletti, Lasagna (Emre Mor dk. 58), Eysseric (Teklic dk. 75), Mendes (Can Keleş dk. 58), Güven Yalçın (Markao dk. 68) Yedekler: Sirigu, Levent Mercan, Koray Günter, Efecan Mızrakcı, Adnan Uğur Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Mendy, Denswil, Eren Elmalı (Arif Boşluk dk. 75), Berat Özdemir, Visca (Orsic dk. 82), Bardhi (Pepe dk. 82), Umut Güneş, Fountas (Fernandez dk. 75), Onuachu (Umut Bozok dk. 60) Yedekler: Taha Tepe, Rayyan Baniya, Kerem Şen, Göktan Gürpüz, Mehmet Can Aydın Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Onuachu (dk. 54), Fountas (dk. 68), Umut Bozok (dk. 73 pen. ve 77) (Trabzonspor) Sarı kart: Paoletti (Fatih Karagümrük)