MAGAZİN - 30 Aralık 2019 Pazartesi 13:45

Yılbaşı konserleri unutulmaz anlar yaşattı

A
A
A
Yılbaşı konserleri unutulmaz anlar yaşattı

Birbirinden eğlenceli etkinlikleri ile yeni yıl coşkusunu alışveriş, lezzet noktaları ve festivallerle karşılayan Akmerkez Üçgen Teras Yılbaşı Konserleri Yeni Türkü, Ayşegül Aldinç ve Karsu’yu ağırladı. Binlerce İstanbullu Yılbaşı Konserleri ile seneye doyasıya eğlenerek veda etti.

Tüm yıl boyunca misafirlerine birbirinden eğlenceli etkinliklerle ev sahipliği yapan Akmerkez, seneyi Yılbaşı Konserleri ile kapattı. Üçgen Teras’ta gerçekleşen konserlerin ilk konuğu Yeni Türkü oldu.

Kış festivali tadında gerçekleşen konserde grubun dünden bugüne şarkılarına eşlik etti. Grup; ‘Mamak Türküsü’, ‘Olmasa Mektubun’, ‘Deliler’, ‘Bana Bir Masal Anlat’, ‘Aşk Yeniden’, ‘Yeşilmişik’ ve ‘Telli Turna’ gibi sevilen şarkılarını seslendirerek davetlilere keyifli bir akşam yaşattı.

Doğum gününü unutmadılar
Derya Köroğlu’nun doğum gününü unutmayan sevenleri, sanatçıyı alkış yağmuruna tuttu. Tezahüratlar karşılığında teşekkür eden Köroğlu, “Yeni yılda herkesin hayallerinin gerçekleşmesi dileğiyle, şimdiden iyi yıllar” dedi. Grup, ‘Maskeli Balo’ ile sahneden indi.

Ayşegül Aldinç; “Magazin tarihine bakabilirler”
Yıllara meydan okuyan güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken Ayşegül Aldinç ise konserler serisinin ikinci konuğu oldu. Muhteşem sesiyle dinleyenlere özel bir akşam yaşatan Aldinç, hayranlarının ricasını kıramayarak “Yalnız Kullar” şarkısını provasız söyledi. Aldinç, “Şarkıları provasız, doğaçlama söylemek daha güzel oluyor. Zaten provasız çirkin olabilecek tek şey gelinlik herhalde. Ben malumunuz bir kere evlendim o da 6 ay sürdü. 6 aya ‘kısa’ diyen varsa magazin tarihine bakabilir. 6 ay, yarım sene, az mı canım?” sözleriyle dinleyenleri güldürdü.

Sevenleri ile dünden bugüne dillere pelesenk olan şarkılarını söyleyen Aldinç, yakın dönem şarkılarından ‘Durum Leyla’yı da hayranlarını kırmayarak seslendirdi.

Karsu hayranlarını yağmur dinlemedi
Üçgen Teras’ta gerçekleşen konserlerin son konuğu ardı sıra aldığı ödüllerle son yıllarda adını dünya çapında duyuran genç müzisyen Karsu oldu. Binlerce İstanbullu yağmura ve soğuk havaya aldırmadan konserin tadını çıkardı.

Caz alanındaki besteleri ve cover’larıyla sevilen sanatçı Karsu’yu hayranları coşku ile karşıladı. Binlerce hayranını karşısında gören Karsu; ‘Ben olsaydım bu havada gelmeyebilirdim. Hepinize çok teşekkür ederim’ dedi. Konsere piyanosunu çalarak başlayan genç sanatçı ardından ‘Gesi Bağları’nı seslendirdi. Yağmur altında bir saat sahne alan Karsu’ya hayranları sonuna kadar eşlik ettik.

Konser boyunca piyanosunu da çalmaya devam eden sanatçı, muhteşem performansıyla misafirlere unutamayacakları bir akşam yaşattı. Karsu; “Şimdiden mutlu seneler. Yeni yılın sağlık, huzur ve dilediklerimizi getirmesini umarım” diyerek alkışlar eşliğinde sahneden indi.

Deniz Sipahi ile Tolga Akyıldız’da Yılbaşı Konserleri’nin konukları arasında yerine aldı. Karsu’dan önce sahne alan ikili, muhteşem enerjisi ile tam not aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Okul idarecileri ’Mobbing ve Akran Zorbalığı konusunda bilgilendirildi Aydın’ın Efeler ilçesinde okul yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen seminerde, mobbing ve akran zorbalığına dikkat çekildi. Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Akademisi koordinesinde eğitim çalışanlarının huzurlu bir ortamda görev yapması ve öğrencilerin güvenli bir okul ikliminde yetişmesi amacıyla "Mobbing ve Akran Zorbalığı" konulu bir seminer gerçekleştirildi. Bilim Akademisi tarafından organize edilen seminere Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan ve Efeler ilçesindeki resmi ve özel eğitim kurumları yöneticilerinin yoğun katılım sağladı. Açılışta konuşan Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, eğitimin sadece bilgi aktarımı değil, bir şahsiyet inşası olduğunu belirterek "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, milli ve manevi değerlerle mücehhez, erdemli insanı merkeze alan bir anlayıştır. Bu modelin ruhuna uygun olarak okullarımızda saygı, sevgi ve hakkaniyeti tesis etmek, ne çalışma hayatında mobbinge ne de öğrencilerimiz arasında akran zorbalığına geçit vermemek temel hedefimizdir. Bilim Akademimiz ile bu farkındalığı tüm ilçemize yaymaya kararlıyız" dedi. Programın mobbing farkındalığına ayrılan bölümünde, Efeler Anadolu Lisesi Müdürü Savaş Dönmez’in koordinasyonunda iki ayrı sunum gerçekleştirildi. Programın "Teorik Çerçeve ve Liderlik" başlıklı bölümünde sunum yapan Fatma Polat, mobbingin tanımı ve işleyiş sürecine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Polat, mobbingin süreklilik, sistematik tekrar, güç dengesizliği ve hedef belirleme olmak üzere dört temel özelliğe sahip olduğunu ifade etti. Sunumda ayrıca yöneticilerin açık iletişim politikalarıyla güvenli bir kurum kültürü oluşturmadaki rolü ele alındı. "Örnek Olaylar ve Hukuki Boyut" başlığı altında sunum yapan Nazlı Öztürk ise eğitim camiasında yaşanan gerçek vakalar üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Ders programlarının kasıtlı olarak zorlaştırılması, sosyal izolasyon ve mesleki değersizleştirme gibi uygulamaların yargı süreçlerine yansıması, Danıştay ve diğer yargı mercilerinin emsal kararlarıyla katılımcılara aktarıldı. Seminerin ikinci ana temasında ise Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Serdar Sağkal kürsüye çıktı. Sağkal, "Akran Zorbalığı" konusunu akademik bir perspektifle ele alarak, zorbalık döngüsünün kırılması, mağdur öğrencilere yaklaşım stratejileri ve okul ikliminin iyileştirilmesi için atılması gereken somut adımları paylaştı. Programın sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, programda emeği geçen tüm konuşmacılara teşekkür ederek plaket takdim etti.
Eskişehir Vali Aksoy, muhtarlar ile bir araya geldi Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, her ay bir ilçede yaptığı Muhtarlar Toplantısı’nı kurum müdürlerinin katılımıyla Çifteler İlçesi’nde gerçekleştirdi. Vali Hüseyin Aksoy, toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimden güvenliğe, sağlıktan sosyal yardımlara kadar birçok önemli başlığa dikkat çekti. Okul çağında olup eğitime devam etmeyen tek bir öğrencinin dahi sorumluluğunun herkese ait olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, bu durumların muhtarlar aracılığıyla okul ve millî eğitim müdürlüklerine bildirilmesini istedi. Uzun süre okula devam edemeyen öğrencilerin mutlaka takip edilerek yeniden eğitime kazandırılması gerektiğini belirtti. Öğrencilerin okula güvenli şekilde ulaşımı, servis denetimleri ve okul çevresi güvenliğinin titizlikle takip edildiğini ifade eden Aksoy, çocukların ders saatlerinde oyun salonları ve internet kafelerde bulunmasına yönelik denetimlerin sürdüğünü söyledi. "Bağımlılıkla mücadelede toplumsal iş birliği önemli" Sağlık alanında aşılama çalışmaları, yenidoğan taramaları ve topuk kanı uygulamalarının önemine değinen Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, bu süreçte emeği geçen sağlık çalışanlarına ve muhtarlara teşekkür etti. Vatandaşların aşı konusunda doğru bilgiyi sağlık personelinden almaları gerektiğini ifade etti. Bağımlılıkla mücadelede toplumsal iş birliğinin önemine dikkat çeken Vali Aksoy, muhtarların uyuşturucu ve madde kullanımıyla ilgili tespitlerini güvenlik birimleriyle paylaşmalarını istedi. Ayrıca, yeni kimlik kartları ve ehliyet yenileme işlemlerinin tamamlanması, sosyal yardıma ihtiyacı olduğu hâlde başvurmayan vatandaşların bildirilmesi ve engelli bireylerin devletin sunduğu haklardan yararlanması konularında muhtarların rehberlik rolünün önemini vurguladı. Konuşmasının sonunda dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Aksoy, özellikle telefon ve internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Aksoy, çözüm konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi.