ASAYİŞ - 12 Haziran 2009 Cuma 11:09

Yıldırım, 180 koyunu öldürdü

A
A
A
Yıldırım, 180 koyunu öldürdü

Ankara Haymana da yıldırım düştü, 180 koyun telef oldu

Ankara' nın Haymana ilçesine bağlı Evliyafakı köyü yakınlarında dün akşam saatlerinde yıldırım düşmesi sonucu 180 koyun telef oldu.

Çaldağı mevkiine düşen yıldırım sonucu 180 koyun ile birlikte 4 keçi ile iki köpeğin de telef olduğu bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: “Çocuklarımıza daha mutlu yarınlar hazırlayacağız" Samsun’un Terme İlçe Belediye Başkanı Şenol Kul, kendisini çat kapı ziyarete gelen çocukları makamında ağırlayarak, "Kadim bir geleneğimiz olan istişare kültürü ve iş birliğiyle çocuklarımıza daha mutlu yarınlar hazırlayacağız" dedi. Makam kapısını günün her saati hemşerilerine sonuna kadar açan Başkan Şenol Kul’a, Terme Atatürk İlkokulu’nda eğitim gören oğlu Şenol Fırat, sınıf öğretmeni Cihan Kaya ve sınıf arkadaşlarından sürpriz bir ziyaret geldi. Geleceğin Türkiye’sine büyük katkılar sunacak olan çocuklarla keyifli dolu dakikalar geçiren Başkan Kul, onlarla yakından ilgilendi. Ziyarette Başkan Kul, belediye çalışmaları ve eğitim adına yapılan proje ve hizmetler hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Öğrenciler tarafından merak edilen soruları içtenlikle yanıtlayan Kul, öğrencilere de gelecekleriyle ilgili sorular sordu. Çocukların gözlerindeki enerjinin çalışma azimlerini artırdığını söyleyen Kul, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir, ülkemizin geleceğidir. Onlar için yaptığımız her türlü çalışmayı keyifle yapıyoruz. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Onlar için ne yapsak azdır. Bugüne kadar eğitim anlamında ilçemize çok güzel hizmetler kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz. Terme’yi hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Kadim bir geleneğimiz olan istişare kültürü ve iş birliğiyle çocuklarımıza daha mutlu yarınlar hazırlayacağız. Bu vesileyle tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Muğla İsmet Taşdemir: "Turu geçmeye çalışacağız" Trendyol 1. Lig Play-Off 1. Tur maçında sahasında Boluspor’u ağırlayacak Bodrum FK’da Teknik Direktör İsmet Taşdemir, "Turu geçmeye çalışacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağımıza oyuncularım adına söz verebilirim" dedi. Trendyol 1. Lig’de normal sezonu 57 puanla 4. sırada tamamlayan Bodrum FK, play-off ilk tur maçında 16 Mayıs Perşembe günü saat 17.00’de Boluspor’u konuk edecek. Mücadelenin hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekip, mutlak galibiyet ile seyircisi önünde tur atlayan taraf olmak istiyor. Play-off ilk maçında turu geçen taraf olmak istediklerini söyleyen Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, "Play-off’a kaldığımız için sevinçliyim ama lig çok enterasan oldu. Özellikle ara ara düştüğümüz dönemler oldu. Son dakikada verdiğimiz maçlar ve kaçan galibiyetler belki de lider çıkmamızı, ya da 3. olmamızı engelledi. Geçen seneden beri bir yolumuz var. İzleyenlere keyif veren, mücadele eden bir takım görüntümüz var. 2 sezonda play-off potasının dışına çıkmayan bir takım var. 2 senedir mücadele ettiğimiz ligi bu sene 4. tamamladık. Gururluyuz, mutluyuz. Mütevazi oyuncu kadromuzla 2 senede bunları yaşadık. Geçen sene finale kadar her şey çok güzeldi. Finalde canımız yandı, orada üzüldük. Önümüzde 4 maçlık bir seri var. İlk maç ve rakip önemli. Ligin ikinci yarısında iyi işler yapan Boluspor’a karşı oynayacağız. Zor bir müsabaka bizi bekliyor. Biz de evimizde, seyircimizin önünde kendimizi ve seyircimizi mutlu etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu maçların kesin bir favorisi olduğunu düşünmüyorum. Kazanmak istediğimiz zaman kendimizi favori olarak görebiliriz ama bu maçların favorisi yok. Turu geçmeye çalışacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağımıza oyuncularımın adına söz verebilirim ama sonuç ne olur bilemem" dedi. Bodrum FK’nın başarılı file bekçisi Diogo Sousa ise, "Geçen seneden çok tecrübeliyiz, play-off oynamaya alıştık. Maç maç bakacağız. İlk maç Boluspor ile olacak ve en iyi şekilde bu maça hazırlanacağız. Ondan sonra bu güzel kulüp için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Taraftarımız en büyük destekçimiz. Onlarla beraber bu başarı geliyor" diye konuştu. Öte yandan yeşil-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Erkan, Gökdeniz ve Süleyman’ın durumunun maç günü netlik kazanacağı belirtildi.
İstanbul Türk fintek sektörü Dubai’de Orta Doğu’nun önde gelen fintek organizasyonlarından ‘Seamless Dubai’ kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuara Türkiye’nin önde gelen fintek markaları katılım sağladı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde 24’üncü kez düzenlenen ‘Seamless Dubai’ kapılarını ziyaretçilerine açtı. Organizasyonda, Türkiye’yi, Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle, Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nin (TÖDEB) öncülüğünde kurulan Türk Pavilyonu’nda yer alan 8 marka temsil ediyor. 750 firma ve 500 konuşmacının katıldığı fuara 25 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Seamless Middle East 2024, ödemeler, fintek, bankacılık, perakende, e-ticaret ve dijital pazarlama dahil olmak üzere çeşitli sektörler için bir buluşma noktası görevi görüyor. ”Ülkemizin güçlü fintek ekosistemini anlatmaya devam edeceğiz” Orta Doğu, Avrupa, Asya ve Afrika’nın önde gelen uzmanlarını, finansal kurum temsilcilerini, teknoloji girişimcilerini ve yatırımcıları bir araya getiren Seamless Dubai’de Türkiye ilk defa milli katılım ile temsil ediliyor. Fuarda Payfix ve İninal gibi Türkiye’nin önde gelen finansal teknoloji şirketleri de yer alıyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Payfix Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Yazgan, 700’den fazla firmanın katılım sağladığı fuarda Türkiye’yi temsil etmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, ”Fuarda ülkemizi temsilen Payfix olarak yerimizi almanın haklı gurunu yaşıyoruz. Şirket olarak bu ve bunun gibi küresel organizasyonların ülkemize katacağı katma değerin farkındayız. Ülkemizin güçlü fintek ekosistemini ve Payfix’in vizyonunu bu tür platformlarda anlatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. ”Fuar Türkiye-BAE arasındaki fintek ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak” Yoğun katılımın olduğu organizasyonun Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye arasındaki fintek ekosisteminin gelişmesine büyük bir katkı sağlayabileceğini belirten Erhan Yazgan, “Dubai, yalnızca BAE’nin değil Orta Doğu’nun da fintek alanında öncü merkezi konumunda. Özellikle ödeme ve elektronik para hizmetleri alanında gelişmelerin merkezi olarak bölgesel etkin işbirliklerini sağlayacak bir pozisyonda bulunuyor. Bu fuar söz konusu fintek hizmetlerini en etkili olarak sunan şirketlerimizin BAE ve diğer bölge finansal piyasalarında marka bilinirliğini en üst seviyeye çıkararak oluşacak yeni ortak çalışma projeleri ile bölgedeki pazar payını yükseltmesine katkı sağlayacaktır” dedi. 25 binden fazla ziyaretçinin yüzlerce firma ve start-up ile buluşacağı fuar, Orta Doğu pazar dinamiklerine odaklanarak finansal teknoloji sektöründeki gelişmeleri katılımcılarla tartışmayı amaçlıyor. B2B görüşmelere ve sektörün geleceğine yön verecek panellere sahne olacak organizasyon 16 Mayıs’a kadar devam edecek.