EĞİTİM - 05 Temmuz 2018 Perşembe 20:13

YKS tercih klavuzu 2018| YKS Sonuçları sorgulama Ekranı! YKS Sonuçları Sorgulama

A
A
A
YKS tercih klavuzu 2018| YKS Sonuçları sorgulama Ekranı! YKS Sonuçları Sorgulama

YKS Sonucu Sorgulama 2018... YKS sonuç sorgulama nasıl yapılır? YKS sonuç öğren...YKS tercih klavuzu 2018 nereden bulabiliriz? YKS sınav sonuçları heyecan içerisinde tüm öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Peki YKS sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak? YKS sonucu sorgulama 2018... YKS sonuç sorgulama nasıl yapılır?

YKS Sonucu Sorgulama 2018... YKS Sonuç Sorgulama Nasıl Yapılır? Yaklaşık 2 milyon civarında öğrencinin girmiş olduğu YKS sınavının sonuçları merak içerisinde bekleniyor. Peki sonuçları nereden öğrenebiliriz? YKS sonuçları hangi gün saat kaçta açıklanacak? YKS sonucu sorgulama 2018... YKS sonuç sorgulama nasıl yapılır? Öğrenciler ve veliler sonuçları ösym'nin resmi adresi olan ösym.gov.tr adresinden öğrenebilirler.İşte YKS sınavına dair bütün aradıklarınız...

YKS tercih klavuzu 2018| YKS Sonuçları sorgulama Ekranı! YKS Sonuçları Sorgulama

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yurt genelinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavının sonuçları, 31 Temmuz 2018 tarihinde erişime açılacak. Sonuçlar, ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden görüntülenebilecek.

Sonuçların açıklanmasının ardından tercihler, 07-14 Ağustos tarihlerinde yine AİS üzerinden alınacak.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Üniversite adayları, puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak tercihlerini gerçekleştirecek. 

Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklar.

Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir.

Kılavuzda yer alan Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, 2018-TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebilecekle. Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını, 2018-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebilecekler.

Yukarıdaki açıklamalara göre her adayın, girmek istediği programları Tablo-3 veya Tablo-4'ten bularak tercih sırasına koyması gerekir. Tercih sırası önemlidir. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacaktır. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değildir. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazabilecektir. 2018- YKS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacaktır.

YKS TERCİH KILAVUZUNA ULAŞABİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YKS tercih klavuzu 2018| YKS Sonuçları sorgulama Ekranı! YKS Sonuçları Sorgulama

YKS PUAN HESAPLAMA

ÖSYM'nin açıkladığı YKS puan hesaplama kriterlerine göre; TYT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya temel matematik testlerinin birinden en az 0.5; AYT’de ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin birinden en az 0.5 ham puana ihtiyaç duyuluyor.

2018 YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya temel matematik testlerinin birinden en az 0.5; Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin birinden en az 0.5 puan elde edilmesi gerekecek.

HAM PUAN NASIL HESAPLANIR?

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur. TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinde en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir. AYT ve YDT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden, en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son bir hafta içerisinde yol ve kaldırım çalışmalarına hız verdi. Ekipler, 8 mahallede kaldırım ve yol çalışması gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ihtiyaç duyulan her noktada çalışmalar yapılacağını ifade etti. İlçenin her köşesinde ulaşımın rahat ve güvenli olarak sağlanabilmesi ve vatandaşların taleplerinin çözüme kavuşması amacıyla Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın verdiği talimatlar doğrultusunda son bir haftada çalışmalarına hız veren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Orduzu, Gülümuşağı, Toygar ve Alacakapı Mahalleleri’nde toplamda 5 kilometre stabilize yol serim; Yıldıztepe, Alacakapı, Toygar ve Battalgazi Mahalleleri’nde asfalt yama; Alacakapı, Hanımınçiftliği ve Zafer Mahalleleri’nde ise kilit parke taşı tamirat ve döşeme çalışmaları gerçekleştirdi; iki çalışma toplamda 3 bin metrekarelik alanda yapıldı. Başkan Taşkın: “İhtiyaç Neredeyse Ekiplerimiz Orada” Battalgazi’nin her sokağı, her caddesi için durmadan çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Belediye olarak ilçemizin her noktasında vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve onların refahını artırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Battalgazi’mizin çeşitli noktalarında hızlı ve etkili bir şekilde yol bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdik. Ekiplerimiz Orduzu, Gülümuşağı, Toygar ve Alacakapı Mahalleleri’nde stabilize yol serim; Yıldıztepe, Alacakapı, Toygar ve Battalgazi Mahalleleri’nde asfalt yama; Alacakapı, Hanımınçiftliği ve Zafer Mahalleleri’nde kilit parke taşı tamirat ve döşeme çalışmaları gerçekleştirdi. İlçemiz genelinde 40 cadde ve sokakta çalışmayı yaparak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Yapılan çalışmalar ile birlikte, vatandaşlarımızın sokaklarında, caddelerinde daha konforlu bir ulaşım deneyimi yaşamasını sağlıyoruz. Her alanda ihtiyaç neredeyse ekiplerimiz orada çalışıyor. Mahallelerimizde çalışmalarımızı gerçekleştirirken vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak mağduriyetlerini gidermeyi hedefliyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak, ilçemizin her bir köşesinde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için; memnuniyeti ve konforu için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.