EĞİTİM - 18 Haziran 2023 Pazar 10:56

YKS'de ikinci oturum maraton koşusunu aratmadı, saniyeler ile sınava yetiştiler

A
A
A
YKS'de ikinci oturum maraton koşusunu aratmadı, saniyeler ile sınava yetiştiler

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da başladı. Geç kalan ve koşarak gelen öğrencilerin çabası maraton yarışlarını aratmadı. Bazı öğrenciler kapıların kapanmasına saniyeler kala yetişti.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da YKS heyecanı sürüyor. Dün ilk oturumu tamamlayan adaylar, bugün ikinci oturum olan AYT için yeniden okulların yolunu tuttu. Adaylar, sabahın erken saatlerinde sınava gireceği okula geldi. Öte yandan geç kalan ve koşarak gelen öğrencilerin çabası maraton yarışlarını aratmadı. Bazı öğrenciler kapıların kapanmasına saniyeler kala yetişti. Son 20 saniye kala koşarak gelen ve üzerinde eşyaları bulunan bir öğrenciye ise okulun önünde bekleyen Levent Serinkaya yardım etti. Emanetçiye yetişemeyecek durumda olan öğrencinin eşyalarını alan Serinkaya, sınav çıkışana kadar onu bekleyeceğini söyledi.

"Son 20 saniye vardı"

Geç kalan öğrencinin emanetlerine sahip çıkan Levent Serinkaya, “Son saniye koşarak geldi. Son 20 saniye vardı. Çantasını bırakacak kimsesi yoktu, almak zorunda kaldık. Emanete verecek zamanı da yoktu. İnsanlık gereği çantasını aldık. Sınav çıkışı burada bekleyeceğiz ve çantasını kendisine teslim edeceğiz. Son saniyeydi. Giremese belki istikbali gidecek. Ama çok şükür kurtardık. Biz de kızımıza yardım edelim dedik” diye konuştu.
Kızını sınava getiren Celal Bingöl ise, “Rabbim hepsine başarılar versin. Çalışmayan için sıkıntı. Kolay değil. Emek verip istediği gibi geçmezse bir senesine daha mal oluyor. Anneye babaya ve çocuğa yardım etsin. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.

Kamil Can Kılıç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İlkin Aydın: "Hedefimiz önce Milletler Ligi, sonrasında olimpiyatlar" A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarılı oyuncusu İlkin Aydın, FIVB Milletler Ligi’nde şampiyon olmak, ardından da 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanmak istediklerini söyledi. Bu yaz FIVB Milletler Ligi (VNL) ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarılı oyuncularından Galatasaray forması giyen İlkin Aydın ile Eczacıbaşı’nda oynayan Elif Şahin, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. İlkin Aydın: "Hedefimiz önce Milletler Ligi, sonrasında olimpiyatlar" Antalya’da 14-19 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan FIVB Milletler Ligi’nin (VNL) 1. hafta müsabakalarına çok iyi hazırlandıklarını dile getiren İlkin Aydın, "Öncesinde hedefimiz Milletler Ligi, sonrasında olimpiyatlar. Evet olimpiyatlar çok büyük bir turnuva, çok büyük bir hayal. Madalya istiyoruz, çok şey hissediyoruz o turnuva ile ilgili ama her sene olduğu gibi her maçı almak, her sayıyı almak istiyoruz. O yüzden yine yolumuza adım adım ilerleyeceğiz" diye konuştu. Milletler Ligi’ne Antalya’da iyi bir başlangıç yapmak istediklerini aktaran Elif Şahin de, "Adım adım gitmek her zaman için daha önemli. Hem de büyüyerek performansımızı ortaya koymak bizim için önemli" dedi. İlkin Aydın: "Benim adıma biraz zor bir sezondu" Voleybolda geride kalan lig sezonunu değerlendiren İlkin, "Benim adıma biraz daha zor bir sezondu. Özellikle başlarda çok ritmimizi bulamadığımız bir sezon oldu. Ama takımdaki herkes bu takıma nasıl yardım edebileceğini düşünüyordu. İkinci devre biraz daha toparlanmış bir Galatasaray vardı. Bizim de gözümüz tabii ki yükseklerde. Ama geçtiğimiz sezon için sonu hiç de fena olmadı" açıklamasında bulundu. İlkin Aydın, Galatasaraylı taraftarların destekleriyle ilgili ise, "Tabii ki bu sevgi karşılıklı. Bu sezon bizi gittiğimiz her yerde çok güzel desteklediler, hiç yalnız bırakmadılar. Ne kadar kötü yorumlar alsak da iyi yorumlar alsak da bizim için bazen çok kötü geçen maçlar da oldu ama buna rağmen bizi hiç yalnız bırakmadılar. Onlara bu sezon için çok teşekkür ediyorum. Yeni sezon için de hepsini daha iyi bir Galatasaray’ın beklediğini söylemek istiyorum. Bizden vazgeçmesinler" şeklinde konuştu. Elif Şahin: "Yavaş yavaş istediğimizi elde edebiliyoruz" Elif Şahin de geride kalan lig sezonunu değerlendirerek, "Bence çok zorlu bir sezondu. Özellikle geçen yaz çok dolu doluydu. Benim açımdan hiç dinlenmeden yeni bir sezona girmek çok zordu. Düşüşlerimiz oldu, çıkışlarımız oldu ama sezonu çok iyi bitiremesek de yavaş yavaş istediğimizi elde edebiliyoruz diyebilirim" dedi.
Antalya Ölümlü kaza sonası kapatılan yaya geçidinin silinmeyen çizgileri kazaya davetiye çıkartıyor Antalya’nın Manavgat ilçesinde annesiyle birlikte yolun karşısına geçmekte olan 9 yaşındaki kız, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kazanın meydana geldiği yerde 6 yıl önce meydana gelen kazada 6 yaşındaki çocuk yaşamını yitirmiş, kazalar nedeniyle yaya geçidi kapatılmıştı. Yaya geçidi refüj kısmından kapatılırken, yoldaki yaya çizgileri silinmediği için yayalar yaya geçidini kullanmaya devam ediyor. Kaza, Manavgat Emniyet Müdürlüğü binası önünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre Hasan Fehmi Boztepe Caddesinde Çakalderesi istikametinden Adliye istikametine seyir halindeki Gökhan Meşe’nin kullandığı 33 ADY 969 plakalı motosiklet, Manavgat Emniyet Müdürlüğü önünde annesiyle birlikte yolun karşısına geçmekte olan 9 yaşındaki Ada Polat’a çarptı. Kazada yaralanan 9 yaşındaki çocuk 112 sağlık ekibinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.Kazanın yolun karşısına geçmekte olan anne-kıza bir otomobilin durarak yol verdiği, motosikletin yolun sağından gelip kıza çarpması sonucu yaşandığı bildirildi. Ölümlü kazanın ardından kapatıldı, çizgileri silinmedi Manavgat Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan yaya geçidi, 6 yıl önce meydana gelen ve 6 yaşındaki Ceren Aksoy’un yaşamını yitirdiği kazanın ardından kapatılmıştı.Yaya geçidi kapatılmasına rağmen yoldaki çizgiler silinmediği için yayalar tarafından kullanılmaya devam ediyor.
Kocaeli Başkan Büyükakın: "İnsanlık ne yazık ki insanlığını unutmuş" KO-MEK kursiyerlerinin el emeği ürünlerin yer aldığı sergide konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,"Filistin’de insanların başına bombalar yağıyor ama insanlık ne yazık ki insanlığını unutmuş" dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) kursiyerlerinin bir yıl boyunca oluşturduğu birbirinden eşsiz eserlerin yer aldığı Kandıra sergisi, Namazgah Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. El emeği göz nuru eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, zulüm altındaki Filistin için kursiyerlerden tepki amaçlı Filistin bayrağı simgesi olan karpuz çıkartması takmalarını, sosyal medyada bir tepki videosu beğenmelerini ve paylaşmalarını istedi. "İhtiyaç sahiplerine el uzattık" Sergide emeği geçenlere teşekkür eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "KO-MEK sayesinde birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik, KO-MEK Vefası ile ihtiyaç sahiplerine el uzattık, KO-MEK Bohçası ile evlenecek kızlarımıza destek olduk. KO-MEK Hurması projesiyle iftarda ailelerin sofrasına misafir olup lokmamızı bölüştük. Bunlar gibi birçok gönüllülük esasına dayalı projede en önde yer alarak başarılı işlere imza attık. Benim sizden bir isteğim var; lütfen çevrenizde bizim ulaşamadığımız ya da göremediğimiz ihtiyaç sahibi kişileri muhtarlarımız aracılığıyla bize bildirin biz de gerekeni yapalım" dedi. "İnsanlık ne yazık ki insanlığını unutmuş" Başkan Büyükakın, "Filistin’de insanların başına bombalar yağıyor ama insanlık ne yazık ki insanlığını unutmuş. Bizim huzur içinde bir dünyada yaşamamız için sosyal sorumluluk projeleri yapmamız gerekiyor. KO-MEK olarak farkındalık projeleri oluşturarak hayatın sadece daha çok para kazanmak, daha iyi yaşamak olmadığını; zorda olana, mazlum olana yardım etmek olduğunu göstermemiz gerekiyor. Dünyanın birçok bölgesinde birkaç tane zalim dünyayı kana buluyor. Biz bu olaylarda dolaylı yoldan suçluyuz. Sessiz kaldığımızda suçluyuz, tepki göstermediğimizde suçluyuz. Gazze’deki çocukların kadınların günahı ne. Onları unutursanız tepkisiz kalırsanız elinizden huzur alınır, onlara sahip çıkalım, tepkisiz kalmayalım" ifadelerini kullandı.
Düzce Acil sağlık hizmetlerinin verimliliği artırılacak Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından koordine edilen Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi 14. Bölge 13. ASKOM toplantısı gerçekleştirildi. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Konferans Salonunda Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya Düzce’de görev yapan sağlık yöneticilerinin yanı sıra Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü ile Kocaeli ve Sakarya illerinin acil sağlık hizmetlerinden sorumlu sağlık yöneticileri ile hastane başhekimleri katıldı. Toplantının sunumu Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Halit Berk Çanga tarafından gerçekleştirildi. Toplantıda 14. bölge olarak adlandırılan Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerindeki acil sağlık hizmetlerindeki verimlilik, sağlık tesisleri ve iller arası hasta sevklerinin koordinasyonu ve yaşanan aksaklıklar ile çözüm önerileri, hastanelerin yatak kapasitesi ve doluluk oranları, yoğum bakım yatak sayıları, hastanelerde verilen özellikli sağlık hizmetleri ve personel durumu gibi konular sağlık idarecileri tarafından detaylı olarak ele alındı ve gerekli planlamalar oluşturuldu. Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, öneri görüş ve katkılarından dolayı tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti. Karşılıklı görüş alışverişlerinin yapıldığı toplantı, hizmetlerin verimliliğini arttırmak amacıyla alınan kararların ardından toplu fotoğraf çekimiyle sonlandı.