GÜNDEM - 28 Şubat 2015 Cumartesi 14:10

Yorulmayan maratoncu Mehmet Atalay

A
A
A
Yorulmayan maratoncu Mehmet Atalay

AK Parti Milletvekilliği adaylığı için Basın İlan Kurumu Genel Müdürü görevinden istifa eden Mehmet Atalay, başarılı yöneticilik serüveninin ardından siyaset için kolları sıvadı.

2015 Yılı 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Trabzon'dan Ak Parti milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa eden Atalay, siyasete atılıyor. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Atalay, gazeteciliğe atıldı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1994 yılında ‘Spor Etkinlikleri Genel Müdürlüğü’ görevine başladı ve bu görevi 2000 yılına kadar sürdürdü. Bu süreçte Avrasya’yı Eurosport’un yayınladığı gurur verici uluslararası bir maraton noktasına taşıdı. Halk koşusuna katılım bir milyon kişiye ulaştı ve bu durum fantastik bir rekor olarak hafızalarda kaldı. Atalay, bu dönemde Tayyip Erdoğan’ın Spor Danışmanlığı görevini de yürüttü. 2000 yılında ise Yeni Şafak Gazetesi Genel Müdürlüğü görevini üstlendi.

2003’te başladığı Başbakan Başmüşavirliği’nin ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne atandı. Genel müdürlüğü süresince, Merkez Danışma Kurulu Başkanlığı, İstanbul Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu As Başkanlığı, TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Olimpiyat İcra Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Paralimpik Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Sonrasında Başbakan Başmüşaviri ve Uluslararası Spor Organizasyonları Başkoordinatörü olarak ülkeye ve spora hizmete etti.

15 Aralık 2009 tarihinde bu defa Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak göreve geldi. Kurum kısa sürede 40’ın üzerinde şubeye ulaştı. Özellikle yerel basın getirilen objektif ve teşvik edici kriterler sayesinde büyük aşama kat etti.

AVRUPA VE DÜNYADAN ÖDÜLLER
Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Futbol Adamları Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, İstanbul Gazeteciler Derneği ve Dünya Spor Yazarları Birliği üyesi olan Atalay, IOC’nin (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) en büyük ödüllerinden Sport and Youth ile Avrupa Fair-Play Ödülü’ne sahip Türkiye’nin ilk ve tek Gençlik ve Spor Genel Müdürü unvanını da elinde bulunduruyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir