EĞİTİM - 02 Aralık 2020 Çarşamba 09:53

“Yükseköğretim faaliyetlerini uzaktan aksamadan yürütüyoruz”

A
A
A
“Yükseköğretim faaliyetlerini uzaktan aksamadan yürütüyoruz”

Koronavirüs vaka sayısındaki artış nedeniyle Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı. Bu tedbirler kapsamında açıklama yapan Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, “Mesai saatleri azaltıldı ve birçok birim uzaktan çalışmaya yönlendirildi” dedi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin salgından korunabilmeleri ve uzaktan öğretim sistemine kolayca adapte olabilmeleri başta olmak üzere, öğrencilerimiz ve toplum yararına sunumlar, toplantılar, yayınlar, üretimler, uygulamalar ve planlamalar gibi birçok faaliyet gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Sürekli bilgilendirilmeler yapılıyor”
İlgili tüm birimlerin, öğrencilerin sınav ve eğitim öğretim faaliyetlerinde mağduriyet yaşamaması için akademisyenlerden başlayarak öğrencileri kapsar şekilde bilgilendirmeler yaptığını ve online toplantılar düzenlediğini söyleyen Gayretli, “Sürekli bilgilendirilmeler yapılıyor ve varsa karşılaşılan sorunlar, sistemde belirlenen aksaklıklar konuşuluyor. Yükseköğretim faaliyetlerini uzaktan aksamadan yürütüyoruz” dedi.

“Hastalığın yayılım hızını azaltmak için kararlar aldık”
Koronavirüs (Covid-19) salgını çerçevesinde fiziksel mesafeyi koruma, sosyal izolasyonun temini ve hastalığın yayılım hızını azaltmak için aldıkları kararları Mart ayından bu yana devam ettirdiklerini söyleyen Gayretli, “Üniversitemizde tüm hizmetler aksamadan yürütülüyor. Mesai saatleri azaltıldı ve birçok birim uzaktan çalışmaya yönlendirildi. Üniversite içerisinde toplu çay, kahve ve yemek tüketimi ise tamamen yasaklanmış durumda” ifadelerini kullandı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı 4006 Bilim Fuarı Ağrı’da bilim coşkusu yaşatıyor TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Ağrı’da heyecanla devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen fuar, 22 okulun katılımıyla bilimin ve keşfetmenin coşkusunu yaşatıyor. Fuar kapsamında sergilenen projeler, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve araştırma becerilerini gözler önüne seriyor. Çevre dostu teknolojilerden sağlık ve biyoteknoloji alanındaki yeniliklere kadar geniş bir yelpazede projeler, ziyaretçilere ilham verici bir bilim deneyimi sunuyor. Her bir proje, farklı bir bilgi dünyasına kapı aralarken, bilimin sınırsız evreninde yeni ufuklara yelken açma imkanı sunuyor. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve veliler de fuara yoğun ilgi gösteriyor. Veliler, çocuklarının bilimsel ve teknolojik meraklarını desteklemek için onları fuara götürerek, bilginin ve öğrenmenin önemini vurguluyor. TÜBİTAK’ın desteğiyle düzenlenen bu fuarlar, genç neslin bilime ve teknolojiye olan ilgisini artırmak ve onları geleceğin bilim insanları olarak yetiştirmek için önemli bir adım olarak görülüyor. Ağrı’da gerçekleşen bu bilim şöleni, şehrin bilimsel potansiyelini ve gençlerin yeteneklerini sergileyerek geleceğe umutla bakmaya ilham veriyor. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, fuarın önemine değinerek yaptığı açıklamada, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, öğrencilerimizin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeleri ve araştırma yapma alışkanlığı kazanmaları için önemli bir platformdur. Bu fuarlar sayesinde öğrencilerimiz, bilimin ve teknolojinin günlük hayatımızdaki önemini kavramakta ve bu alanlarda kendilerini geliştirmeye teşvik edilmektedir." dedi. Fuarın, Ağrı’daki bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmada da önemli bir rol oynadığını belirten Kökrek, tüm vatandaşları fuarı ziyaret etmeye davet etti.