DÜNYA - 24 Şubat 2010 Çarşamba 13:59

Yunanistan durdu

A
A
A
Yunanistan durdu

Yunan hükümetinin ekonomik krizle mücadele kapsamında açıkladığı kemer sıkma önlemlerine karşı kamu ve özel sektör çalışanları 24 saatlik genel greve girdi.

MANOL KOSTİDİS-ATİNA 

İşçi ve memur sendikalarının yaptığı genel grev sabah saat 06.00 itibariyle başladı. Grev kapsamında 65 şehirde protesto eylemleri yapılması beklenirken, kamu sektörü, özel sektör, belediye, valilik çalışanları ile, bankacılar, toplu taşıma araçları çalışanları, liman işçileri, doktorlar, anaokulu çalışanları, öğretmenler, gazeteciler, gümrük ve vergi memurlarının greve katılması bekleniyor. 

Bugün sabah saat 06.00'dan yarın 06.00'ya kadar televizyon ve radyolarda haber bültenleri yayımlanmayacağı da açıklandı. Grev nedeniyle bakanlıklar, okullar ve üniversiteler kapanırken, hastaneler ise sadece acil vakaları kabul ediyor. Metro, tramvay, troleybüs ve tren çalışanlarının da iş bırakma eylemi gerçekleştirmesi nedeniyle ülkede ulaşım güçlükle sağlanabiliyor. Havalimanı çalışanlarının da greve katılması nedeniyle hiçbir havaalanına uçak seferi yapılamıyor. Yunan havayolu şirketlerinden Olympic Air ve Aegean Airlines'ın bugünkü tüm seferleri iptal etti. Kültür Bakanlığı çalışanlarının da greve katılması sebebiyle Akropolis Müzesi'nin ziyaretçilere kapalı olduğu belirtiliyor. 

Müzeyi ziyaret etmek isteyen Yunanlılar ve turistler bu durumdan şikayetçi olurken, Japon turist müzeyi ziyaret etmeyi çok istediğini ancak kapalı olmasından ötürü hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Öte yandan Atina'da grev kapsamında büyük bir protesto yürüyüşü yapılması bekleniyor. Çalışanlar, hükümetin açıklamış olduğu ve açıklamaya devam edeceği Ekonomik Reform Paketi'ne karşı ülke genelinde protesto gösterileri düzenliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir