GÜNDEM - 04 Temmuz 2015 Cumartesi 04:02

Yurtdışından gelen süryani gençler Midyat’ta

A
A
A
Yurtdışından gelen süryani gençler Midyat’ta

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı(YTB), Gençlik Köprüleri programının, 'Kendi ana vatanlarını yakından tanıma fırsatı bulma' projesi kapsamında Midyat ilçesinde iftar programı düzenledi.

İftar programına YTB Başkanı Kudret Bülbül, Avrupa Süryaniler Birliği Türkiye Sorumlusu Tuma Çelik, Süryani Dernekler Federasyonu Evgil Türker ve Gençlik Köprüleri programı ile Türkiye’yi ziyarete gelen Süryani öğrenciler katıldı.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan 18-25 yaş aralığındaki Süryani gençlerin “Gençlik Köprüleri Programı” kapsamında Türkiye’nin kültürel, siyasal ve ekonomik zenginliklerini tanıma fırsatı bulacağını söyleyen YTB Başkanı Kudret Bülbül, " Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu unutmuştuk. Ancak son 10 yılda farklılıkların bize katkı sağladığını anladık ve korkularımızı aştık. Korkularımızı aştıkça normalleştik, Normalleştikçe rahatladık. Rahatladıkça da Süryani’si, Kürt’ü, Arap’ı, Sünni’si, Gayrimüslimi, Alevisi, Laiki ile yani Türkiye’nin tüm insanları ile hep birlikte Türkiye olduğunu fark ettik. “Gençlik Köprüleri Programı” da Türkiye’de fark ettiğimiz bu gelişmeyi, ulaştığımız mesafeyi yurtdışına taşımanın bir uzantısıdır.” dedi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların ve akraba toplulukların Türkiye’ye aidiyetlerinin zayıfladığını belirten Bülbül, “Türkiye'ye çok gelemiyorlar. Türkiye'yi unutuyorlar. Türkiye'nin kat ettiği mesafeyi çok iyi bilmiyorlar. Bütün bu açıkları kapatmak üzere 'Gençlik Köprüleri' diye bir program başlattık." dedi.

Yurt dışında yaşayan Türk ve akraba topluluklara ait milyonlarca insanın, Türkiye'yi unutmamasını istediklerini belirten Bülbül, başlattıkları "Gençlik Köprüleri" programıyla gençlerin Türkiye'yi daha yakından tanımaları ve aidiyet duygularının artmasını hedeflediklerini söyledi.

Proje kapsamında geçen yıl dünyanın farklı yerlerinden bin 500 gencin Türkiye'yi yakından görme imkanı sağladıklarını ifade eden Bülbül, proje kapsamında Türkiye’ye gelen gençlerle Midyat'ta bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Proje koordinatörü Tuma Çelik ise buradaki değerleri anlatmak yerine, katılımcılara ülkeyi yaşatmanın, göstermenin, gezdirmenin daha güzel olacağını düşündüklerini belirterek, projenin kabul edilmesi nedeniyle YTB Başkanlığına teşekkür etti.

BİLAL ACAR 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.