ASAYİŞ - 04 Haziran 2012 Pazartesi 23:03

Yurttan trafik kazaları

A
A
A
Yurttan trafik kazaları

Ülkemizde bugün meydana gelen başlıca trafik kazaları

ANKARA’DA KATLİAM GİBİ KAZA: 7 ÖLÜ, 5 YARALI

Ankara karayolunda meydana gelen trafik kazasında 7 kişi hayatını kaybederken, aynı araçta bulunan 1 kişi yaralı olarak kurtuldu. Semazenleri taşıyan araçta ise 4 kişi yaralandı

Kaza, Ankara Konya karayolunun 40. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Konya’nın Kulu İlçesi Kömişini köyünden Ankara’ya doğru yola çıkan Yusuf Çelik idaresindeki kamyonet, gösteriden gelen semazenleri taşıyan İsa Uğur yönetimindeki 42 CNZ 93 plakalı minibüsle çarpıştı.

Kazada kamyonet sürücüsü Yusuf Çelik ile aynı araçta bulunan ailesinden Fatma, Kızey, Merve, Esragül, Murat ve Sibel Çelik hayatını kaybetti. Kazada Çelik ailesinden bir kişi, minibüste bulunanlardan ise 4 kişi yaralandı.

Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, hayatını kaybeden 7 kişiden 6’sının cesedi Kulu Devlet Hastanesi’ne, cesetlerden bir tanesi ise Ankara’ya götürüldü.

Olaydan sonra hastaneye giden Konya Valisi Aydın Nezih Doğan bilgi aldı. Vali Doğan, elim kazada 7 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Çelik ailesinin Ankara’da ikamet ettikleri, Pazar günü ailece Kulu İlçesi Kömişini Köyüne gelerek yakınlarını ziyaret ettikten sonra tekrar eve dönmek için yola çıktıkları öğrenildi.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

SİMAV’DA MOTOSİKLET KAZASI: 1 ÖLÜ 1 YARALI

Kütahya Simav’da bir motosikletin yoldaki kum yığınına çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

Olay geçtiğimiz 2 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 00.30 sularında Muradınlar Mahallesi Muradınlar Caddesinde meydana geldi.

Alınan bilgiye göre Yaşar Aygün (37) köylüsü Mücahit Akalan (17) ile birlikte Muradınlar Mahallesinde katıldıkları düğün sonrası Simav ilçe merkezindeki evlerine gitmek üzere 34 RD 5197 plakalı motosiklete birlikte binerek yola çıktı.

Muradınlar Mahallesine 500 metre mesafede yolun kenarındaki kum yığınına çarpan motosiklette sürücü Yaşar Aygün ile arkasında oturan köylüsü Mücahit Akalın çarpmanın da etkisiyle birlikte yola savrularak çeşitli yerlerinden yaralandılar.

Yaralılar Yaşar Aygün ve Mücahit Akalın daha sonra 112 Acil Servis ekiplerince Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Acil servisine kaldırıldı.

Durumu ağır olan yaralılardan 17 yaşındaki bekar Mücahit Akalın ambulans ile Uşak Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken sürücü Yaşar Aygün’ün tedavisine Simav’da devam edildi.

Mücahit Akalın yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 Haziran Cumartesi günü saat 03.45 sularında hayatını kaybetti.

Kazada vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan motosiklet sürücüsü Yaşar Aygün’ün tedavisinin devam ettiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

MANİSA'DA YASA BOĞAN KAZA: 1 POLİS HAYATINI KAYBETTİ

Soma Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Rıdvan Şen, memleketi Balıkesir'in Balya ilçesine giderken trafik kazası yaptı. Kazada, polis memuru Şen hayatını kaybetti. Şen'in ani ölümü ailesini ve çalışma arkadaşlarını yasa boğdu. Şen için Balya ilçesine bağlı Akbaş köyünde cenaze töreni düzenlendi. Rıdvan Şen'i son yolculuğuna ailesi, yakınları, Soma emniyetinde görevli çalışma arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda seveni uğurladı. Evli olduğu öğrenilen ve iki ay önce kızı olan Rıdvan Şen'in ölümü ilçede büyük üzüntüye sebep oldu.

İZMİR'DE FECİ KAZA: 1 ÖLÜ

İzmir'in Foça ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kadın polis memuru hayatını kaybetti.

Kaza, dün akşam saatlerinde Foça- İzmir karayolu üzerinde bulunan Pers Mezar Anıtı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hafta sonu açık öğretim sınavları için gittiği İzmir’den dönen Foça İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 çocuk annesi Kader Deniz Aydın (33) yönetimindeki 06 DL 3761 plakalı aracın lastiği seyir halindeyken patladı. Lastiğin patlaması ile kontrolden çıkan otomobil, taklalar atarak tarlaya uçtu. Sürücü Aydın, olay yerine gelen 110 AKS ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Aydın’a ilk müdahaleyi 112 Acil Servis ekibi yaptı. Sağlık ekibinin yaklaşık 10 dakika kalp masajı yaptığı kadın, ambulansla Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aydın, tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

Olayı duyup kaza yerine gelen Aydın’ın eşi sinir krizi geçirdi. Foça Jandarma Komando Okulunda Astsubay olarak görev yaptığı öğrenilen Bekir Aydın, güçlükle sakinleştirildi. Foça Devlet Hastanesine kaldırılan Aydın’ın cenazesi, savcılık incelemesinin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Aydın’a gönderileceği öğrenildi.

Foça Emniyet Müdürlüğü mensuplarıyla birlikte geç saatlere kadar hastane bahçesinde bekleyen Foça Emniyet Müdürü Erhan Zeren çok üzgün olduklarını söyledi. Zeren, “Genç ve başarılı bir arkadaşımızı trafik kazasına kurban verdik. Acımız çok büyük. Tüm camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

ANKARA'DAKİ TRAFİK KAZASINDA KANAL D ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Ankara'da meydana gelen trafik kazasında bir Kanal D çalışanı hayatını kaybederken, muhabir ve diğer aracın sürücüsü de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Çankaya İnönü Bulvarı Dışişleri Bakanlığı önünde Onur Koyuncu yönetimindeki 06 DG 5985 plakalı otomobil ile Harun Bayhan yönetimindeki 06 H 7828 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle aracın içerisinde sıkışan Bayhan olay yerinde hayatını kaybetti. Yasemin Doğan ile Onur Koyuncu ise yaralandı.

Kazayı gören vatandaşlar olayı polis, ambulans ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ve sağlık ekipleri yoğun trafik nedeniyle olay yerine gelmekte zorluk çekti. Kaza yerine gelen ekipler, yaralı Doğan ile Koyuncu’yu ambulansla hastaneye kaldırdı. Her iki yaralının da hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi. Bayhan’ın cenazesi ise itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkartılarak cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
Görgü tanıkları, kazanın Onur Koyuncu yönetimindeki otomobilin orta refüjü aşarak karşı şeride girmesiyle meydana geldiğini, şoförünün de alkollü olduğunu iddia ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için gelen yabancı kafile, 70 yaşındaki Polonyalı kadını Denizli’de unutup Salda Gölü’ne gitti. Saatler sonra kayıp olduğu anlaşılan yaşlı turist, jandarma komandolar ve güvenlik görevlilerinin yaptığı aramaya rağmen Pamukkale ören yerinde bulunamadı. Edinilen bilgiye göre; UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini görmek için Denizli’ye gelen yabancı kafile, turun bitmesinin ardından bugün öğle saatlerinde kentten ayrılarak gezinin sonraki durağı olan Burdur’daki Salda Gölüne gitti. Kafileyi 100 kilometre gittikten sonra otobüsten indiren tur rehberi, kafilede yer alan 70 yaşındaki Polonyalı bir kadın turistin eksik olduğunu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafından yaşlı turistin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmalarına, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliği de destek verdi. Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde yapılan geniş çaplı araştırmalarda, Polonyalı kadına ait bir ize rastlanmadığı öğrenildi. Arama çalışmalarının sona ermesinin ardından komando birliği, Pamukkale ören yerinden ayrıldı. Yolunu kaybedince kafileden farklı bir yöne gitmiş olabileceği değerlendirilen yaşlı turistin bulunması için ören yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları jandarma tarafından incelemeye alındı. Kayıp turistin bulunması için çalışmalar devam ederken, onu Denizli’de unutup giden kafileden ise geri dönmelerinin istendiği ifade edildi.
İstanbul 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu. ‘2023 Yılının En İyileri’ ödül töreni, spor, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla Volkswagen Arena’da gerçekleştirildi. “Türkiye’nin spordaki yükselişi çok daha uzun yıllar devam edecek” Törende Yılın Sporcusu Ödülü’nü milli voleybolcu Melissa Vargas’a takdim eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, “70. yıl dile kolay. Bu büyük bir emeğin ve özverinin sonucu. Ben bu vesileyle bu güzel geleneği 70 yıl boyunca inşa eden, taşıyan ve bundan sonra sürdürecek olanlara minnetlerimi ve saygılarımı arz ediyorum. Spor; birleştiren, iyileştiren ve umut veren bir olgu. O yüzden sporun, sporcunun olduğu her alan bizler için çok özel ve bu özel gece her yıl olduğu gibi bu yıl da bizler için hem mutluluk dolu hem umut dolu. Türkiye her alanda olduğu gibi sporda da yükselen bir yıldız. İnanıyorum ki Türkiye’nin spordaki yükselişi çok ama çok daha uzun yıllar devam edecek ve her alanda Türkiye’yi, İstiklal Marşımızı ve ay-yıldızımızı gururla dalgalandıracak sporcularımız. Bu anlamda yeni başarılarla, yeni mutluluklarla her birimizi sevindirecekler” dedi. 2023’de Sporun En’leri şu şekilde: Gillette Yılın Futbolcusu: Mauro Icardi Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu: Buse Naz Çakıroğlu Yılın Çıkış Yapan Sporcusu: Arda Güler Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı: Golbol Kadın Milli Takımı Yılın Antrenörü: Daniele Santarelli Yılın Takımı: A Milli Kadın Voleybol Takımı Yılın Sporcusu: Melissa Vargas Ariel ile Sporda Yılın En Temiz Hareketi Ödülü: Necla Güngör Kıragası Namık Sevik Ödülü: Gürcan Bilgiç Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü: Rıfat Hamza Taş Adel/Faber-Castell Yılın İz Bırakan Sporcusu Ödülü: Aysu Türkoğlu Altınyıldız Classics Ödülü: Semih Kılıçsoy 7Days Eurolague Ödülü: Fenerbahçe Basketbol Takımı Erdoğan Demirören Büyük Ödülü: Türkiye Bisiklet Federasyonu