SPOR - 28 Ekim 2016 Cuma 18:34

Yusuf Şimşek, imzayı attı

A
A
A
Yusuf Şimşek, imzayı attı

TFF 1. Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu ile hafta başında anlaşan ve takımla birlikte idmanlara çıkmaya başlayan Teknik Direktör Yusuf Şimşek, resmi sözleşmeye imzayı attı. Şimşek, "Buraya gelirken taşın altına sadece elimizi koymadık, ben bütün vücudumu koyarak geldim. Benim konuşma yerim sahadır. Futbolcu kardeşlerimle birlik ve beraberlik içinde olup sahada gereken cevabı veririz" dedi.

Bir otelde düzenlenen imza töreninde Teknik Direktör Yusuf Şimşek, kendisini 1,5 yıllığına Mersin İdmanyurdu'na bağlayan sözleşmeye imza attı. İmza töreni öncesi konuşan Kulüp Başkanı Ali Tekin, Yusuf Şimşek'in Mersin'e hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah güzel günler bizi bekliyor. Yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz. Çok zorlu günlerden geçiyoruz. Daha da zorlu günler ilerde bizleri bekliyor. Dolayısıyla bir birlik ve bütünlük olarak bu takımı, bu Mersin İdmanyurdu'nu hep birlikte el ele, bir yerlere kadar getirelim. Hedeflerimize ulaşıncaya kadar yolumuza devam edelim. Biz hiç kimseyi ayırmıyoruz. Hiçbir zaman eleştirilere kızmıyoruz. Ama eleştiriler yeter ki biraz acımasız olmasın" diye konuştu.

"Bir yerde elimiz kolumuz bağlı"
Kendi içlerindeki sorunları basının önünde açıklamasının doğru olmayacağını belirten Tekin, "Sorunlarımız var. Ufak sorunlar değil çok büyük sorunlar var. Bir taraftan kulüp denetleniyor, bir taraftan kulübümüzün eski dönemlere dönük denetimi yapılıyor. Dolayısıyla bir takım sıkıntılarımız var. Bir yerde elimiz kolumuz bağlı. Bunları dışarıya şöyleydi, böyleydi anlattığımız zaman doğru olmaz. O zaman kamuoyunu yanlış bilgilendirmiş de olabiliriz. Gözümüzün önüne gelmesine zaman var. Geldikten sonra zaten basınla biz bunları paylaşacağız. Benim istediğim basın mensubu arkadaşlarımız tabii ki de bizi eleştirsin, eleştirmezseniz önümüzü göremeyiz. Ancak acımasızca eleştirmenin anlamı yok diyorum. Bize biraz destek, biraz zaman verin" ifadelerini kullandı.

"3 puan silinmesi konusuyla ilgili gerekli işlemleri yapıyoruz"
Transfer tahtasını açmak için 30 günleri kaldığının altını çizen Tekin, "Önümüzde bir savaşımız var. Çok borcumuz var, bunları ödeyip, bir an önce transfer yasağımızı kaldırmamız gerekiyor. Bunlarla ilgili mücadele edeceğiz. Kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Yine 3 puan konusuyla ilgili de gerekli işlemleri tekrar yapıyoruz. Pes etmedik. Gerekçeli kararı bekliyoruz. Gerekçeli karara göre bizim de ek ilave edeceğimiz evraklar var. Gerekçeli karar yayınlandıktan sonra karar düzeltmeyle ilgili yine hakkımızı kullanacağız. İnşallah kaldırabiliriz. Kaldırırsak daha iyi olur. Hocamıza hayırlı, uğurlu olsun. Hocamızla güzel günler göreceğimize inanıyoruz. Takımımıza da iyi moral olduğununa inanıyorum" dedi.

Başkan Yardımcısı Karak: "Başarılı olduğumuz sürece çok uzun yıllar burada kalacağız"
Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkan Yardımcısı Mahmut Karak ise takımın başına geldiği için Yusuf Şimşek'e teşekkür ederek, "Gerçekten zor günlerin adamı, gerçekten başarıya aç ve başarmak için de en iyi en doğru kararı verdiğimizi düşünüyorum. Bu yolda daha iyi ilerleyeceğimizi düşündüğümüz için kendisiyle yola devam etmek istedik. Biz kendimizce çok doğru bir karar verdiğimizi düşünüyoruz. İnşallah daha güzel günler bizi bekliyor. Bizi eleştirin ama adil, adaletli ve sadece gazeteci çerçevesinde olsun bu eleştiriler. Bunlar birilerinin çerçevesi altında değil. Basın mensupları çok düzgün, güzel insanlardır. Emekleriniz karşılığını mutlaka basın olarak alıyorsunuzdur. Lütfen kurumsal olarak kendi içten doğrularınızı yazarsanız şeref duyarız. Doğru olan neyse sorun cevabını verelim. Ancak birileri tarafından yönlendirilmeyin. Birileri istedi diye istifa etmeyeceğiz, birileri istedi diye yarı yolda bırakmayacağız. Birileri istediği kadar bıktırsın, bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. Başarılı olduğumuz sürece çok uzun yıllar burada kalacağız" şeklinde konuştu.

Şimşek: "Bir ve beraber olmak zorundayız"
Teknik Direktör Yusuf Şimşek de Mersin İdmanyurdu'nda bulunmaktan mutluluk ve onur duyduğunu vurgulayarak, "Biz buraya gelirken taşın altına sadece elimizi koymadık, ben bütün vücudumu koyarak geldim. Bütün yöneticilerde böyle geldi. İlerleyen haftalarda Mersin İdmanyurdu'nun buraları hak etmediğini göreceksiniz. Çok fazla konuşmayı sevmem. Benim konuşma yerim sahadır. Futbolcu kardeşlerimle birlik, beraberlik içinde olup sahada biz gereken hesabı, cevabı veririz. Her türlü eleştiriye açığım. Beni istediğimiz kadar eleştirebilirsiniz, hiçbir sıkıntı yok. Ancak oyuncularımızı, özellikle genç oyuncularımızı biraz daha usturuplu eleştirirseniz sevinirim. Neticede takımın sorumlusu benim. Genç arkadaşları eleştirmek yerine, onları biraz daha hoş tutabilirsek, biraz daha motive edebilirsek iyi olur. Biz bir ve beraber olmak zorundayız. İnşallah Mersin İdmanyurdu'nu layık olduğu yere getiririz" diye konuştu.

"Bu takım iyi bir takım"
Takımla ilgili de konuşan Şimşek, "Ben takımı zaten takip ediyordum. Geçen yıl oynayan 7-8 tane oyuncumuz var. Bence iyi bir takım. Bu takım Boluspor'u deplasmanda yendi. Yenebilecek kapasitesini gösterdi. Bunu ilerleyen günlerde daha fazla göstereceğiz. 3 gündür çalışıyorum. Hoca değişikliğinde, kan değişikliğinde ister istemez oyuncuların performansı artar. Ben artığını düşünüyorum. Biz onlarla ağabey kardeş gibi olmaya geldik. Ben onlara hocalık değil ağabey gibi davranmaya geldim. İlk maç Şanlıurfaspor. Bunu da ilk maç göreceksiniz. Bu maç istediğimiz futbolu oynayacağız. Bu takım iyi bir takım. Sorun her takımda var sadece Mersin İdmanyurdu'nda değil. Mutlaka sorun olacak. Önemli olan sorunları hep birlikte çözebilmek, bir ucundan tutabilmek. Biz de bunun bir ucundan ne mutlu ki tuttuk. 91 yıllık kulüpte çalışmak bize nasip oldu. Bunun da karşılığını vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Şimşek ve Başkan Tekin, sözleşmeye imzayı attı.
 

Koray Ünlü 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Sergen Yalçın sezon sonunda Antalyaspor’dan ayrılacağını açıkladı Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-1 mağlubiyetle sona eren Pendikspor karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, “Başkan ve yönetimle hafta içinde yaptığımız toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Sezon sonu devam etmeme kararı aldık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Antalyaspor, sahasında Pendikspor’a 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında maçı değerlendiren Antalyaspor teknik patronu Sergen Yalçın, 3 puan kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi. Zor bir oyun olduğunu ve Pendikspor’un iyi mücadele ettiğini kaydeden Yalçın, 10 kişi kaldıktan sonra işlerinin zorlaştığını belirterek, “Aslında bayağı da bir pozisyon yakaladık. İkinci yarı maalesef oyunu çeviremedik. Böyle oyunlar da olabiliyor. Kaybettiğimiz için doğal olarak üzgünüz” dedi. Hakemi sert bir dille eleştirdi Karşılaşmanın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu da sert bir dille eleştiren Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tugay Kaan Numanoğlu arkadaşımız olmasaydı belki biraz farklı bir maç olurdu. Özellikle ilk golü attıktan sonra oyuncumuz kafasına aldığı bir darbeyle yerde yatarken oyunu devam ettirip bana göre yüzde yüz ofsayt olan bir goldü. O çizgi nasıl çizildi bilmiyorum, kim çiziyorsa artık. Oyunun durması gerekiyordu. Çünkü oyuncumuz kafasına darbe aldı. Normal bir sakatlık değildi oyunu durdurmadı ve devamında bize golü yedirtti. Bu futbol sahalarında çok olan bir davranış değil. Oyunun devamında rakip oyuncular sakatlandığında hemen oyunu durdurup ve normal sakatlıklarda bile hemen doktorları sahaya davet etti sağ olsun bu arkadaş. Böyle hakemler Türk futbolunda olduğu sürece maalesef Türk futbol hiçbir şekilde güvenilirliği kalmayacaktır bundan sonrası için. Özellikle bu arkadaşı işaret ederek bunu söylüyorum. Gerçekten kendisi adına çok üzücü bir maç oynattı. Bırak oyuncuları oynasınlar. Kim kazanıyorsa kazansın. Seni ilgilendiren bir şey yok aslında. Sen normal maçını yönetebilirsin. Maalesef talihsiz bir gece geçirdi diye düşünüyorum." "Sezon sonu devam etmeme kararı aldık" Sezon sonu takımdan ayrılacağını da açıklayan Yalçın, “Başkan ve yönetimle hafta içinde yaptığımız toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Tabii onların da bazı hedefleri, bizim de kendi adımıza hedeflerimiz var. Sezon sonu devam etmeme kararı aldık. Oynayacağımız son üç maç Antalyaspor’da. Özellikle Sinan Başkan’a, yönetime değerli Antalyaspor taraftarına teşekkür ediyorum. Bizi burada çok iyi ağırladılar. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Güzel bir beş ay geçirdiğimizi düşünüyorum. İstediğimiz yere getirdiğimizi düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki senelerde tekrar yollarımız karşılaşır” ifadelerini kullandı.
Konya Ali Çamdalı: “Fenerbahçe’ye karşı çok değerli bir puan aldık” Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, Fenerbahçe karşısında golsüz beraberlikle sonuçlanan maçın ardından yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe’ye karşı bence inanılmaz bir mücadele, çok değerli bir puan aldık ama sadece başlangıç bu” dedi. Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında evinde karşılaştığı Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı. Maç sonu basın toplantısında açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, “Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, taraftarın destek olduğunu belirterek, "Gönül ister ki üç puanla onları bugün eve gönderelim, ama maalesef olmadı. Bugün biraz şans bizim yanımızda olsaydı, belki daha farklı olabilirdi. Oyuncu arkadaşlarıma ne kadar teşekkür etsem az. Bu hafta aslında, böyle bir maç olacağını, böyle bir mücadele gücünün ortada olacağının sinyalini aslında antrenmanda vermişlerdi. Ekiple beraber bizde onlara sufle vermeye çalıştık. Onlarda fazlasıyla bunu uyguladılar. Fenerbahçe’ye karşı, bence inanılmaz bir mücadele, çok değerli bir puan ama sadece başlangıç bu. Bize daha fazlası lazım. Bizim için önemli olan bu maçtan kazançlar elde etmek, puandan ziyade. İyi oyun, enerji, mücadele gücü. Bence bunları kazandık. Puan da artı oldu. İnşallah Samsun maçına bunu taşır ve orada da istediğimiz galibiyeti alırız” şeklinde konuştu.
Zonguldak Enkazdan sağ çıkan Hediye hayırseverlerin desteğiyle dünyaevine girdi Hatay’da yaşanan depremde enkazdan beş gün sonra sağ kurtulan 21 yaşındaki Hediye Demirkol, nişanlısı ile ertelediği düğününü hayırseverlerin de desteğiyle Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde gerçekleştirdi. Hatay’da yaşayan 21 yaşındaki Hediye Demirkol, nişanlısı Muhammet Yıldız ile birlikte düğün hazırlıkları yaparken 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerde annesi ve kardeşi ile enkaz altında kaldı. Deprem sonrası enkazın arasında nişanlısını arayan Muhammet Yıldız, günlerce umudunu kaybetmeden molozların arasında Hediye Demirkol’dan bir iz aradı. Ekiplerin çalışmaları sonucu beş gün sonra enkazdan sağ kurtulan Hediye Demirkol’un kolu ampute edildi. Enkazda annesini kaybeden ve kardeşinin de iki ayağı ampute edilen Hediye Demirkol, sevk edildiği Adana’da tedavisinin tamamlanmasının ardından kardeşiyle birlikte Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesine taşındı. Türk Kızılay Şubesi ve hayırseverlerin de desteğiyle bir eve yerleştirilen Hediye Demirkol, Şube Başkanı Kürşat Yağız’a deprem nedeniyle ertelenen düğün planından bahsetti. Çiftin hayalini gerçekleştirmek isteyen Kızılay, düğün için hazırlık başlattı. Davul zurna eşliğinde gelin alma adetinin yerine getirilmesiyle birlikte çeyizler de eve taşındı. Yapılan duaların ardından konvoy halinde Gülüç Belediyesi Düğün Salonu’na gelen çift, burada dünyaevine girdi. “Evlilik sürecimiz depremden sonra çok farklı boyuta geldi” Hayırseverler ve sevenleri genç çifti düğünde yalnız bırakmadı. Dört senelik nişanlılık süreci sonrası düğün hazırlığı yaptıkları sırada depremin olduğunu anlatan Hediye Demirkol, “Birbirimizi görüp tanıştık. Uzun bir hikayemiz var. Zamanla konuşa konuşa ileriye dönük sürecimiz başladı. Söz takıp nişanlandık. Yaklaşık dört senedir birlikteyiz. Deprem bizim dönüm noktamız oldu. Önceleri evlilik sürecini düşünüyorduk ama depremden sonra çok farklı boyuta geldi. Birbirimizden kopamadığımızı o zaman anladık. Düğünü erteledik. Deprem olmasaydı geçen yaz düğün olacaktı. Tedavi süreçleri oldu" dedi. Karadeniz Ereğli’ye geldiklerinde nikah yaparak dünyaevine girmeyi planladıklarını ve Kızılay’ın desteğiyle düğün yaptıklarını anlatan Demirkol, “Bu şekilde bize güzel bir düğün organize ettiler. Hatay’dan Karadeniz Ereğli’ye geldik. Orada hiçbir şeyimiz kalmadı. Buradaki güzel insanlarla tanışma sürecimiz oldu. Birçok insanla tanıştık. Sağ olsunlar hiçbir zaman desteklerini ayırmadılar” diye konuştu. “Küs öleceğimizi bilmek beni kahretti” Depremin kendileri için dönüm noktası olduğunu söyleyen Muhammet Yıldız ise, “İnsan sevdiğinden asla kopamaz. Depremin olduğu gün kendisiyle küstük. Öleceğine değil de küs öleceğimize çok üzüldüm. Sürekli bunu düşünüyordum, kahroldum. Neden kavga ettiğimizi düşündüm. Demek ki iki günlük dünyaymış, kavga etmeye hiç gerek yokmuş” dedi. İlk depremin yaşanmasında bir saat sonra nişanlısının evinin enkazının başına geldiğini anlatan Yıldız, “Enkazdan araçlar geçemiyordu. Yakınlarında bir tane park vardı. İnsanlar ateş yakmış duruyordu. Bir umut oradadır diye kendisini, annesini ve küçük kardeşini aradım. Kimseyi bulamadım. Enkaz başında gördüğüm tablo her şeyi anlamama yetti. Oradan birisinin çıkması imkansız gibi bir şeydi. Arkadaşlarım da bunu söylüyordu. İlk başta Hediye’nin ölmediğini söylüyordum. Boşuna ümitlenmememi ve durumu kabullenmemi söylediler. Sonuna kadar Hediye’nin yaşadığını düşünüyor ve inanıyordum. Sonra Hediye’nin sesini duyduk ve yaşadığını öğrendik” ifadelerini kullandı.