EKONOMİ - 08 Mart 2021 Pazartesi 10:27

Zeynep Uğurlu Cicen'den iş hayatına girmek isteyen kadınlara tavsiyeler

A
A
A
Zeynep Uğurlu Cicen'den iş hayatına girmek isteyen kadınlara tavsiyeler

Tasarım alanında Türkiye'nin önde gelen iş kadınlarından biri olan İç Mimar ve tasarımcı Zeynep Uğurlu Çiçen, iş hayatında başarılı olmak isteyen kadınlara tavsiyelerde bulundu. Çiçen başarılı olman isteyen kadınların hayatta mutlaka kendilerine hedef koymaları gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin önde gelen İç Mimar ve tasarımcılarından biri olan Zeynep Uğurlu Cicen 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde iş hayatın da başarılı olmak isteyen kadınlara önerilerde bulundu. Kendisinin üniversite eğitimi görürken genç yaşta evlendiğini ve bu süreçte üniversiteden atıldığını anlatan Cicen, ancak çok çalışıp tekrar üniversiteyi bitirdikten sonra iş hayatında büyük başarılar elde ettiğini söyledi.

Genç yaşta atıldığı hayatta büyük başarılar yakaladığını söyleyen Cicen, "19 yaşındayken evlilik hayatına atıldım. Üniversite 1’inci sınıftaydım, o zaman Marmara Üniversitesi Tekstil okuyordum. Tabi ben evlendim diye okumaya hiç ara vermedim. İsteklerim doğrultusunda hareket ettim. Tabi sadece istemek yetmiyor, bunu hedeflerinize dönüştürmeniz gerekiyor. Sonunda başarı istiyorsanız, ilk önce hayaller sonra istekler ve daha sonrasında bunları hedeflere dönüştürüyoruz. Evlendikten sonra okul hayatıma devam ettim, o arada tabi okuldan atılma dönemlerim oldu, başarısızlıklarım oldu. Daha sonra farklı eğitimler aldım, psikolojik eğitimler aldım ve üniversitelerde başarıyla ilgili, insan tanıma sanatıyla ilgili birçok seminerlerim oldu. Üniversiteyi bitirdim ve dedim ki ben bir dekorasyon işine girmek istiyorum, hedefimde o var. Bununla ilgili özel bir akademide eğitim aldım. Eşimin de çok büyük payı var, o da bana çok büyük destek oldu manevi olarak. Ardından bir yola girdik ve turizmde buldum kendimi. Ve şuanda çok iyi gitmekte olan işlerimiz var çok şükür. Sizlere tavsiyem, hayallerinizin peşinden muhakkak koşun. Ben bu işleri yaparken herkes destekçim değildi. Köstek olan da çok fazla kişi vardı. Bütün bunlara rağmen ben hiçbir zaman hayallerimi bırakmadım. Tabi birçok şeyi göze alıyoruz bunu yaparken. Ailem, işim, eşim, her şeyimi yoluna koyarak bunu yapmayı başardığımı düşünüyorum" diye konuştu.

Volkan Kayalar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Filoya katılan yeni tramvay raylarla buluştu Kocaeli’de filoya katılan yeni nesil tramvaylardan dördüncüsü raylara indi. Yüzde 70’i yerli üretim olan modern araçlar, toplu taşımada kapasiteyi artırıyor ve vatandaşlara daha konforlu ulaşım imkanı sunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi trafiğine nefes aldıran tramvay projesinde yeni nesil araçlar birer birer hizmete sunuluyor. Aralık 2025’te başlayan teslimatlar kapsamında filoya dahil edilen modern tramvaylar, toplu taşıma kapasitesini artırarak vatandaşlara daha rahat ve konforlu bir ulaşım imkanı sunuyor. Büyükşehir belediyesinin toplu taşıma kapasitesini artırmak amacıyla filoya kazandırdığı 5 yeni tramvaydan dördüncüsü de raylarla buluştu. Modern tasarımları ve teknolojik donanımlarıyla dikkat çeken araçlar, sefer sıklığını artırarak ulaşım hizmetinin kalitesini yükseltiyor. Yüzde 70’i yerli üretim Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi gerçekleştirilen tramvay araçları, güncel teknolojik donanımlara sahip olarak üretildi. Şehrin kültürel dokusuna uygun şekilde tasarlanan araçların yüzde 70’i yerli üretimden oluşuyor. Yüzde 100 alçak tabanlı tramvay araçları yüzde 7 eğim çıkabilme kabiliyetine sahip. Beş modülden oluşan çift yönlü tramvayların uzunluğu 33 metre, genişliği ise 2,65 metre. Otomatik kuplör sistemi sayesinde araçlar 2’li set halinde işletilebiliyor. Tasarım hızı saatte 70 kilometre olan tramvaylarda 12 yolcu kapısı ve 66 yolcu koltuğu bulunuyor. Tramvayların toplam yolcu kapasitesi ise 296 kişi.
Antalya Kurşunlardan 2 kez kaçtı, üçüncü de yaralanmaktan kurtulamadı: O anlar kamerada Antalya’da aralarında husumet bulunan şahısların silahlı saldırısına uğrayan bir kişi bacaklarından yaralandı. Olay anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansırken yaralının daha öncede iki kez silahlı saldırıdan şans eseri yara almadan kurtulduğu öğrenildi.Olay, saat 16.00 sıralarında Kepez ilçesi Teomanpaşa Mahallesi Yeşilırmak Caddesi üzerinde bulunan Mısır Çarşısı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mısır Çarşısı’nde esnaflık yapan Süleyman K. arıcını park ederek işyerine doğru yürüdüğü sırada yanına yaklaşan ve tanımadığı 18-19 yaşlarında bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Şüpheli şahıs olayın ardından hızla yaya olarak olay yerinden uzaklaşırken, her iki bacağına toplam 4 kurşun isabet eden Süleyman K. acı içinde yere yığıldı.Bacağından yaralandıSilah sesini duan çevredeki vatandaşlar Süleyman K.’nın koşarken, durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Süleyman K. çevredeki vatandaşlar tarafından kendi imkanları ile hastaneye kaldırılırken Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro amirliği ekipleri olay sonrası kaçan ve isminin Mustafa M. olduğu öğrenilen şahsın yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Süleyman K.’nın daha önce de iki kez silahlı saldırı girişiminden yara almadan kurtulduğu öğrenildi.Olay anı güvenlik kamerasındaÖte yandan daha öncede işyerine ve kendisine yönelik tabancayla ateş açılan Süleyman K.’nin uğradığı silahlı saldırı bir işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde Süleyman K.’nın aracından indikten sonra orda işyerine doğru yürüdüğü sırada arkasından yaklaşan bir kişinin belinden silahı çıkartarak ateş ettiği ve olayı gerçekleştirdikten sonra koşarak uzaklaştığı görüldü. Olayın ardından Olay Yeri İnceleme ekipleri boş kovanlar üzerinde inceleme yaparak muhafaza altına aldı.
Samsun Polisten kaçan 16 yıllık hükümlü yere düşünce yakalandı Samsun’da hakkında 16 yıl 7 ay 26 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü, polisten kaçmaya çalışırken düşünce yakayı ele verdi. Kaçış sırasında düşme ve polis ekiplerince yakalanma anları güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Edinilen bilgiye göre, olay Samsun’un Atakum ilçesi İncesu Yalı Mahallesi sahil kenarında meydana geldi. Hakkında çeşitli suçlardan 16 yıl 7 ay 26 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan U.Y. (34), polis ekiplerini fark edince kaçmaya başladı. Sahil kenarında saklanacak yer arayan şahıs, kaçış sırasında dengesini kaybederek yere düştü. Bu sırada peşindeki polis ekipleri kısa sürede şahsın yanına gelerek müdahale etti. Yerde yakalanan hükümlü, ekipler tarafından gözaltına alındı. Birçok suçtan arandığı ortaya çıktı Yapılan incelemede U.Y.’nin; "kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık" suçundan 3 ay 26 gün, "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" suçundan 10 ay, "hükümlü veya tutuklunun kaçması" suçundan 6 ay ve "kasten öldürme" suçundan 15 yıl olmak üzere toplam 16 yıl 7 ay 26 gün kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu tespit edildi. Ayrıca şahsın "hükümlü veya tutuklunun kaçması" suçundan ifadeye yönelik aranmasının da bulunduğu belirlendi. Gözaltına alınan hükümlü, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara teslim edildi.
Kocaeli Şehir uyurken ekipler sahada Kocaeli’de ekipler, trafik akışını olumsuz etkilememek amacıyla tüm şehir uykuda iken pek çok noktayı elden geçiriyor. Kentin farklı noktalarında tretuvar tamiratı, mazgal temizliği ve trafik güvenliği düzenlemeleri yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele ilçesi Aydınkent Mahallesi Eşref Bitlis Caddesi’nde tretuvar tamiratı çalışmaları gece saatlerinde tamamlanarak vatandaşların kullanımına sundu. Yaya güvenliğini artırmak ve konforlu ulaşımı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışma kısa sürede sonuçlandırıldı. İzmit ilçesi İnönü Caddesi üzerinde yerinden çıkan demir delinatörlerin montajı yeniden yapılarak trafik güvenliği sağlandı. Yeşilova Mahallesi Gündoğdu Caddesi’nde ise mazgal temizliği çalışması gerçekleştirilerek yağmur suyu hatlarının sağlıklı şekilde çalışması güvence altına alındı. Ayrıca Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Bulvarı’nda asfalt yama çalışması tamamlanarak sürüş konforu artırıldı. Derince’de asfalt yama çalışması Derince ilçesi Sırrıpaşa Mahallesi Vatan Caddesi’nde asfalt yama serim çalışması tamamlandı. Yol yüzeyindeki deformasyonlar giderilerek güvenli ve konforlu ulaşım sağlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşların günlük yaşamının aksamaması için birçok çalışmayı gece saatlerinde gerçekleştiriyor. Büyükşehir yetkilileri; daha güvenli yollar, daha konforlu kaldırımlar ve daha sağlam altyapı için çalışmaların planlı ve programlı şekilde devam edeceğini bildirdi.