MAGAZİN - 12 Temmuz 2018 Perşembe 17:29

Zuhal Olcay hakaret mi etti? Zuhal Olcay ne kadar hapis cezası aldı kimdir?

A
A
A
Zuhal Olcay hakaret mi etti? Zuhal Olcay ne kadar hapis cezası aldı kimdir?

Zuhal Olcay 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret' gerekçesiyle hapis cezası aldı mı, ne kadar aldı? Zuhal Olcay kimdir? merak edilen konular arasında. İşte detaylar...

Zuhal Olcay ne dedi, hakaret mi etti? gündemde merak edilenler arasında. İstinaf mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırılan sanatçı Zuhal Olcay’ın cezasını arttırdı. Olcay’ı “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırarak cezayı erteledi.

Sanatçı Zuhal Olcay, 5 Ağustos 2016 tarihinde Kadıköy'de bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerecek şekilde eliyle hareket yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada, “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesince 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Karara itiraz eden Olcay, istinaf kanun yoluna başvurdu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2’inci Ceza Dairesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Zuhal Olcay katılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı da salonda hazır bulundu. Sanık Zuhal Olcay savunmasında, “Bar ortamında çok kısa süreliğine ve fevren yapılmış bir harekettir. Hakaret kastıyla hareket etmedim. Hakkımda beraat kararı verilmesini istiyorum” dedi. Davayı karara bağlayan ceza dairesi, sanık Olcay hakkında Anadolu 46’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararın kaldırılmasına karar verdi. Sanığı “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapse çarptıran daire, cezayı erteledi. 

Zuhal Olcay hakaret mi etti? Zuhal Olcay ne kadar hapis cezası aldı kimdir?

Zuhal Olcay kimdir?

Türk oyuncu ve müzisyen. Sinema ve tiyatro oyunculuğundaki başarısının yanı sıra şarkıcılığıyla da oldukça popüler olmuştur. Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde birçok ödül almış, "Parmak Damgası", "Gecenin Öteki Yüzü", "Ateşten Günler", "Baharın Bittiği Yer" gibi filmleriyle Türk sinemasında önemli bir yer edinmiştir.
10 Ağustos 1957'deİstanbul, Üsküdar'da dünyaya geldi. Berber olan babası Cevat İşanç ve ev hanımı annesi Süheyla İşanç'ın tek çocuklarıydı. Çocukluğu aynı zamanda doğduğu yer de olanÜsküdar'da geçti. İlköğretimini Halil Rüştü İlkokulu'nda tamamladıktan sonra Üsküdar Kız Lisesi'ne kaydoldu. Zuhal Olcay, daha sonraları, kendisiyle yapılan bir röportajda, çocukluğu hakkında sorulan bir soruya; "Ailenin tek çocuğu olduğum için kardeşi olan yaşıtlarımı çok kıskanırdım. Tek olmak ailede tüm sevgileri kazanma adına avantajdır ama paylaşma olayı olmadığı için de dezavantajdır. Benim için sıkıntılı bir mutluluktu tek çocuk olmak. Bunun dışında orta halli ama sıcak bir aile içinde büyüdüm." cevabını verecekti.
Olcay, sanatçı bir aileden geliyordu. Zira büyük teyzesi konservatuarda piyano öğretmeniydi. Diğer iki teyzesinden biri de devlet tiyatrosu sanatçısıydı. Kuzenleri ve eniştesi de konservatuar eğitimi gördükleri için, Olcay sanata kayıtsız kalmadı ve Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümüne kaydoldu.

1976'da Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünü bitirdi. Bir seneLondra'da eğitim gördü.

1976 yılında, mezuniyetinin hemen ardından, sınıf arkadaşı Selçuk Yöntem'le evlendiğinde henüz 19 yaşındaydı Zuhal Olcay. 3 yıl süren evliliğinin boşanmayla sonuçlanmasından ardından, İzmirli işadamı Zafer Olcay'la tanıştı ve İzmir'e yerleşti. İzmir Devlet Tiyatrosu'nda oyunculuk yapmaya başlayan oyuncu, ikinci evliliğini Zafer Olcay'la yaptı. 1981 yılında kızı Ceren Olcay dünyaya geldi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Yıldırım’ın düştüğü minare yıkıldı, camide temizlik yapan imam yaralandı Eskişehir’in kırsal Yassıhöyük Mahallesinin cami minaresi ikindi namazına hemen önce düşen yıldırım sonrası yıkılırken, temizlik yapan imam yaralandı. Olay, Odunpazarı ilçesi kırsal Yassıhöyük Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede etkili olan yağmur yağışı sonrası, 158. Sokakta bulunan Yassıhöyük Camii’ne yıldırım düştü. Düşen yıldırımdan dolayı mahallenin merkezinde bulunan caminin minaresi yıkıldı. Minarenin tuğlaları sokağa ve caminin üzerine yıkıldı. Minareden düşen tuğlalar, caminin çatısını delerek içeri girdi. Yıkımın şiddetiyle minarenin kapısı 50 metre öteye uçtu. Yıkılan minare dolayısıyla mahallede elektrik gitti. Temizlik yapan imam yaralandı Yıkımın yaşandığı esnada cami içerisinde hafta sonu düzenlenecek olan yağmur duası için temizlik yapan imam Ramazan Ş. cam kırıklarından ve tuğla parçalarından yaralandı. Cami imamı Ramazan Ş. hastaneye kaldırıldı. Olayın ikindi namazından önce olması ve yıkılan minarenin parçalarının boş bir sokağı düşmesi, facianın ucuz atlatılmasına neden oldu. İhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Şeritle kapatılan sokakta bulunan cami girişine "Çökme riski var, uzak durun" yazıları asıldı. Jandarma ve AFAD bölgede çalışma başlattı. "Minare patladı" Konuyla alakalı konuşan mahalle muhtarı Ramazan Algan, "Saat 4 suları burada oturuyorduk. Yüksek sesle bir gürültü geldi. Çıktık hepimiz trafonu patladığını düşündük ama ondan sonra baktık minaremiz yıkılmış. Yıldırım önce cami minaresine geldi, yukarısına düşmüş sonra minare patladı. Parçaları da buraya kadar geldi. Minare caminin üzerine devrildi gördüğünüz gibi. Biz içerideydik işte muhtarlıkta oturuyorduk şimşek çakınca komple yaktı her yeri. Şu anda köyümüzün komple elektrik tesisatı, kamera sistemi bunlar da zarar var"dedi. "Minarenin kapısı falan yaklaşık 50 metre" Mahalle sakinlerinden Cengiz Algan ise yaşadığı olay anlarını şöyle anlattı; "Biz kahvede oturuyorduk, yagislardan dolayı tarlaya gitmedik. Elektrik tellerini sallandığını gördük, ondan sonra bir gürleme duyduk. Dışarı çıktık koşa koşa minarenin yıkıldığını gördük. Patlama etkisiyle minarenin kapısı falan yaklaşık 50 metre fırlayarak köy meydanı’na kadar geldi. Çevredeki arabalarda zarar gördü. Biz başta trafonun patladığını düşündük. Tozdan hiçbir şeyi göremedik. Tozlar kalkınca minarenin düştüğünü gördük. Cami hocası içerdeymiş temizlik yapıyormuş o sırada o da yaralanmış. Önümüzdeki pazar yağmur doğamız vardı o yüzden. Evlerde sayaçlar patladı. Televizyonlar çalışmıyor. Hasarımız büyük. Ekipler geldi sağ olsun bakıyorlar ama zarar karşılanır mı karşılanmaz mı bilmiyorum." (BT-