YEREL HABERLER - 25 Ekim 2016 Salı 14:05

Yaylacıların geri dönüşü başladı

A
A
A
Yaylacıların geri dönüşü başladı

Yaz aylarında yüksek rakımdaki yaylalara çıkarak hayvancılıkla uğraşan aileler, havaların soğumasıyla geri dönmeye başladı.
İlkbahar aylarında 3500 rakımlı Berçalan ve Binmizit yaylasına çıkarak burada hayvancılıkla uğraşan Hakkarili aileler, havaların soğuması ve yüksek kesimlere karın yağması ile birlikte dönüş yoluna geçtiler. Durankaya beldesi Bağlarbaşı Mahallesi sakinleri, beldelerinde tarım ve hayvancılıkla uğraşarak geçimlerini sağladıklarını belirttiler, “Bizler ilkbahar aylarında yaylalara çıkarak hayvancılıkla uğraşıyoruz. Peynir, yoğurt ve tereyağı stoku yapıyoruz. Havaların soğuması ve yüksek kesimlere karın yağması ile birlikte yayladan ayrıldık. Allah nasip ederse seneye tekrar yaylalara çıkacağız. Tek isteğimiz ülkemize huzurun gelmesidir” şeklinde konuştular.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Acun Ilıcalı’nın amcası son yolculuğuna uğurlandı Acun Ilıcalı’nın hayatını kaybeden amcası Gürbüz Ilıcalı, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Acun Ilıcalı’nın Kocaeli’de yaşayan amcası Gürbüz Ilıcalı (86) dün hayatını kaybetti. Geçmiş yıllarda Kocaeli’de il tarım müdürü olarak görev yapan ziraat yüksek mühendisi Gürbüz Ilıcalı’nın cenazesi, İzmit Fevziye Cami’ye getirildi. Ilıcalı’nın cenaze namazına abisi AK Parti Erzurum eski milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, aile bireyleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gürbüz Ilıcalı’nın cenazesi, kılınan namazın ardından Acun Ilıcalı’nın anne ve babasının da mezarlarının bulunduğu Başiskele’deki aile kabristanlığında toprağa verildi. Acun Ilıcalı’nın Dominik’te olduğu ve bugün Kocaeli’ye geleceği öğrenildi. Acun Ilıcalı ve çok sayıda kişi, cenazeye çelenk gönderdi. "İzmit’te çok hatıralarımız var" Gürbüz Ilıcalı’nın kardeşi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Abim Gürbüz Ilıcalı’nın İzmit’te önemli hizmetleri vardı. Bizim aile büyüğümüzdü. İzmit’te çok hatıralarımız var. Anne ve babamızı trafik kazasında kaybettik. Daha sonra abim Ergün ve yengem İlknur’u da trafik kazasında kaybettik" dedi. Mustafa Ilıcalı, abisi Gürbüz Ilıcalı’nın hayırseverliği ile de bilindiğini söyledi.
Samsun Yılmaz: “Sanayi bölgelerimizin önemini çok iyi okumamız gerekiyor” Samsun Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba’da sanayinin, tarımın ve istihdamın gelişmesi için oluşturulan sanayi bölgelerinin önemini çok iyi okumaları gerektiğini söyledi. ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ve ÇTB Meclisi, bir firmanın yönetim kurulu başkanı Ahmet Öztürk’ü ziyaret etti. Ziyarette Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) yatırım yapan ilk firmalardan biri olan Öztürk’e tebriklerini sunan Başkan Yılmaz, “Çarşamba ve Samsun’un firmalarının kendi sektörlerinde öncü olmasından hep birlikte kıvanç duyuyoruz. Çarşamba’da sanayinin, tarımın ve istihdamın gelişmesi için oluşturulan sanayi bölgelerimizin önemini çok iyi okumamız gerekiyor. Borsa olarak sanayicilerimizin sıkıntılarını ilgili mercilere aktarmaya devam edeceğiz” dedi. Çarşamba’da OSB’de üretim faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyen Ahmet Öztürk ise “Fabrikamızda çalışan sayımızı 80’e ulaştırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de fabrikalarımızı daha çok çalıştırmamız, daha fazla üretim yapmamız gerekiyor. Meslek okullarımızda daha çok kalifiye elemen yetişmeli” diye konuştu. Yılmaz ile bölgenin ihracat hacmine ilişkin çalışmalar hakkında istişarelerde bulunan Öztürk, borsa meclis üyelerine fabrikada yürütülen çalışmaları aktardı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Öztürk, Yılmaz ve meclisine teşekkür etti. Ziyarette ayrıca firmanın genel müdürü İbrahim Öztürk, ÇTB Meclis Başkanı Hacı Toraman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Akça, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyeleri Mehmet Çalışkan ve Onur Bahattin Yılmaz, Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin, İş İnsanı Hayri Erdönmez ve Tescil Takip Memuru Oğuzhan Kılınç hazır bulundu.
İstanbul İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar son 1 yılda yüzde 30 düştü İstanbul’da ikinci el araç piyasasında araç bolluğu oluşurken, fiyatlar son bir yılda yaklaşık yüzde 30 oranında geriledi. Oto galericiler, araç satışındaki durgunluğun arttığını belirterek, otomobillerin artık yatırım aracı olmaktan çıktığını dile getirdi. İkinci el araç piyasasında durgunluk devam ediyor. Araç fiyatları ise son bir yılda yaklaşık yüzde 30 geriledi. Araç fiyatları bir süredir sabit kalsa da enflasyona göre düşüş eğilimi gösteriyor. İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar son bir yılda yaklaşık yüzde 30 oranında geriledi. Bu durumu değerlendiren oto galericiler, araç satışındaki durgunluğun arttığını belirterek, otomobillerin artık yatırım aracı olmaktan çıktığını dile getirdi. “Otomobil yatırım aracı olmaktan çıktı” İkinci el otomobil sektörünün durgun bir şekilde devam ettiğini belirten oto galerici İsa Temur, “Şu anda vatandaşların çoğu araçlarını satıyor. Bizlerde çok az kar marjlarıyla araç alıp satıyoruz. Kredi faizlerinin yüksek olması piyasaya etki ediyor. Kredi faizleri düzene girmezse piyasa daha da kötüye gider. Araç fiyatları düşmez. Vatandaş aldığı paranın altına aracını satmak istemiyor, satan da paraya ihtiyacı olduğu için satıyor. Genelde bu aralar aracını satan ve takas yapan çok. Bankanın dışında taksit imkanı yok, bizler taksit yapamıyoruz. İkinci el otomobilde şu anda bolluk var diyebiliriz. Vatandaş genelde aracını satıp faize yöneliyor. Piyasa yaklaşık 1 senedir böyle, genele baktığımız zaman ise toplamda yüzde 30 fiyatlarda gerileme oldu. Zamanında yatırım için alan vatandaşlar şimdi araçlarını satıyorlar. Araç artık yatırım aracı olmaktan çıktı diyebilirim” dedi.