YEREL HABERLER - 17 Mart 2017 Cuma 13:24

Yüksekova’da altyapı çalışması

A
A
A
Yüksekova’da altyapı çalışması

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İller Bankası yetkilileri ve altyapı ihalesi alan firma yetkilileriyle bir araya geldi.

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İller Bankası yetkilileri ve altyapı ihalesi alan firma yetkilileriyle bir araya geldi.


İller Bankası Van Bölge Müdürü, ihaleyi alan 3 firmanın yetkilileri, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Uslu ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu’nun da katıldığı yemekli toplantıda konuşan Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, “Yüksekova’da değişim dönüşüm zamanı deyip, çalışmalarımıza start verdik. Bildiğiniz üzere yeni yerleşim alanının altyapıya ilişkin ihaleleri tamamlandı. Şu anda eski yerleşim alanı dediğimiz ya da riskli alan olarak belirlenen Yüksekova’nın merkezine ilişkin kanalizasyon ve yağmur sularının projelerine de başladık” dedi.


"Uzun bir beklenti ve zamandan sonra Yüksekova ilk defa kanalizasyon ile tanışacak" diyen Kaşıkçı, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Yüksekova 70 bin nüfusu olan bir şehir, daha kanalizasyon ile tanışmamıştı. Çalışmaların daha hızlı bir şekilde yapılıp kısa bir sürede bitirilmesi için 3 firmamız aynı anda kanalizasyon ve yağmur suları projelerinde çalışmalarına başlayacak. Bu akşam İller Bankası Van Bölge Müdürümüz ve heyeti, 3 firmamızın teknik ekibi ve belediyemizin teknik ekibi ile bir aradayız. İlçemizdeki çetin kış şartları ve bugünkü yoğun kar yağışının altında sahayı inceleyen arkadaşlarımız, müteahhitlerimize yer teslimi yaptılar. Önümüzdeki saatlerden itibaren Yüksekova’nın hizmeti için ve yazın insanlarımızın sağlığını tehdit eden kanalizasyon kokularının tamamen tarih olması ve tarihin sayfalarına gömülmesi için çalışmalar başlamıştır” şeklinde konuştu.


Çalışmalarla ilgili teknik bilgi veren yetkili firmanın İnşaat Mühendisi Ali Aytaç Özdemir ise, “Kanalizasyon ve içme suyu tesisleri gelecekte 205 bin kişiye hizmet edecek şekilde tasarlanmıştır. Kanalizasyon tesisleri 200-bin 200 çaplı borulardan oluşmaktadır. İçme suyu tesisleri ise 110-900 borulardan oluşmaktadır. Kanalizasyon inşaatı 4 ayrı firma tarafından, içme suyu inşaatı 1 firma tarafından yapılmaktadır. Toplam süre ise 300 ile 600 gün arasında değişmektedir” dedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir