GENEL - 17 Eylül 2017 Pazar 09:40

Terör mağduru aileye 27 bin TL borç çıktı

A
A
A
Terör mağduru aileye 27 bin TL borç çıktı

Hakkari’nin Geçitli köyünde, 16 Eylül 2010 günü teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 9 vatandaşın ailelerine bağlanan maaş, ‘Terör mağduru olmadıkları’ gerekçesiyle kesildi.

Hakkari’nin Geçitli köyünde, 16 Eylül 2010 günü teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 9 vatandaşın ailelerine bağlanan maaş, ‘Terör mağduru olmadıkları’ gerekçesiyle kesildi.


16 Eylül 2010 yılında Geçitli köyünden Hakkari’ye giden Aydın Erol yönetimindeki 65 EN 341 plakalı minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının patlatılması sonucu hayatını kaybeden Cane Dayan, Semiha Dayan, Eşref Gür, Şirin Kurt, Raife Çiftçi, Aydın Erol, Enes Erol, Abuzeyt İdem ve Nurullah Umut Çiftçi, aileleri tarafından 7’inci yılında da mezarları başında anıldı.


Anma programında olayda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart açıldıktan sonra Yasin-i Şerif okundu, dualar edildi. Törende oğlu ve 9 yakınını kaybeden Cahit Erol İHA’ya yaptığı açıklamada, Geçitli köyünde 16 Eylül 2010 yılında bayram dönüşü oğlunun kullandığı ve içerisinde 9 akrabasının bulunduğu servis minibüsünün teröristlerce yola önceden döşenen mayının infilak etmesi sonucu 2’si çocuğu olmak üzere 9 akrabasını kaybettiğini söyledi. Erol,” Bu gün yine patlamanın yıl dönümünde akrabalarımızla birlikte mezarlığa geldik. Olayı unutmamak ve unutturmamak için buradayız. Aradan geçen zamana rağmen faillerimiz ispatlanmadı. Olayın yaşandığı yıllarda bize ‘Siz terör mağdurusunız’ diyorlardı. Fakat devletin bize terör mağduriyetinden dolayı bağladığı aylık 100 TL maaş SGK tarafından birkaç ay önce gönderilen bir dilekçeyle kesildi. Bize “Siz terör mağduru değilsiniz. Bu parayı size yersiz olarak vermişiz. 3 yıl boyunca verdiğimiz parayı geri iade edeceksiniz” dediler. Köyde bulunan bir tarlamı satıp verdikleri 27 bin TL’yi geri vereceğim. Madem biz terör mağduru değiliz o halde bu olayın faillerini ispatlasınlar. Biz faillerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Amacımız para veya tazminat değil. Defalarca şahadet belgesi almak için uğraştım. Bu belgeyi bize vermediler. 4 yıl önce dosyam Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gitti. Dosyamız bir yıl önce de kapandı. Biz faillerin ortaya çıkması için dosyamızın tekrardan açılmasını istiyoruz. Açılmadığı takdirde dosyamızı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AHİM) göndereceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ümraniye’de otobüs şoförüne silahlı saldırı: 6 el ateş etti Ümraniye’de bir İETT şoförü tartıştığı yolcu tarafından silahlı saldırıya uğradı. Başka bir otobüsle son durağa kadar şoförü takip eden şahıs, otobüsten inerek şoföre 6 el ateş etti. Silahlı saldırıda otobüs şoförü kasığından, kalçasından ve dizlerinden yaralandı. Olay, dün Ümraniye Adem Yavuz Mahallesi’nde saat 18.30 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, Kadıköy - Ümraniye hattında sefer yapan 14B numaralı ve 34 HO 2742 plakalı İETT otobüsü şoförü Emircan Gülce ile Doğan Can isimli bir yolcu arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartıştığı İETT şoförüne sinirlenen Doğan Can isimli yolcu, aynı yöne giden bir başka otobüse binerek son durağa kadar İETT şoförü Emircan Gülce’yi takip etti. Son durakta otobüsün durmasını fırsat bilen saldırgan otobüsten inerek daha önce tartıştığı Emircan Gülce’ye 6 el ateş etti, ardından olay yerinden kaçtı. Kurşunların hedefi olan otobüs şoförü kasığından, kalçasından ve dizlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanan otobüs şoförünü Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi kaldırırken, polis ekipleri olayla ilgili detaylı inceleme başlattı. Mustafa Gül isimli bir vatandaş, "Bu arkadaşlar Kadıköy’de tartışmışlar önce, şahıs öndeki araçla buraya gelmiş. Evine gidip silah almış ve şoförün üzerine ateş ederek şoför arkadaşı yaralamış. 3 mermi alarak yaralanmış. Üç mermiden, bir tanesini dizinden, bir tanesi kalçadan ve bir tanesi de kasığına gelmiş. Buradaki vatandaşlar tarafından müdahale edilmiş" dedi.