EKONOMİ - 14 Ağustos 2018 Salı 14:57

Vali Toprak, Çukurcalı muhtarlarla bir araya geldi

A
A
A
Vali Toprak, Çukurcalı muhtarlarla bir araya geldi

Hakkari Valisi Cüneyit Toprak, Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki muhtarlarla toplantı sonrası yemekte bir araya geldi.

Hakkari Valisi Cüneyit Toprak, Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki muhtarlarla toplantı sonrası yemekte bir araya geldi.


Valilik tarafından verilen yemeğe Vali Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, kurum amirleri ile Çukurca ilçesinde gelen muhtarlar katıldı. Burada basın mensuplarına açıklamada buluna Vali Cüneyit Orhan Toprak, başka Cumhurbaşkanımızın talimatları olmak üzere, bakanlığımızın da bu yöndeki tavsiyeleri üzerine her ay il ve ilçelerdeki muhtarlarla bir araya geldiklerini söyledi. Vali Toprak, ”Dört ayda bir muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Çukurca ilçemizin köy ve merkez mahallelerindeki muhtarlarla bir araya geldik. Muhtarların çoğunluğu ilde olduğu için bir değişiklik yaparak muhtarlarımızla Hakkari’de toplantı yapmaya karar verdik. Ancak İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun Yüksekova ilçemizde özel harekatımızın Türkiye çapında örnek gösterilebilecek hizmet binasını açılışına katıldığı için Yüksekova’ya geçmek zorunda kaldım. İlçedeki muhtarların toplantısı vekaleten Vali Yardımcısı Bekir Abacı başkanlığında yapıldı. Toplantıda yatırımla ilgili hizmet götüren yatırımcı orada hazır bulundular. Buradaki sorunları muhtarlarla birlikte görüşüp görüş ve önerileri alındı. Yapılan veya yapılacak veya planlanmış olduğu çalışmaları hemen yere serip imkan dahilinde en kısa sürede gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu toplantılar gerçekten çok verimli oluyor. Bu toplantılarda vatandaşlarımızın dertlerine problemlerini yerinde çözüyoruz. Ele alınan konuların yüzde 70’ni ise çözüyoruz. Çukurca’daki muhtarlarımızda merkez, köy ve mezralardaki sorunlarını dile getirmiş oldular. Kurumlarımız ise palanlarını yapıp yol haritası çıkarttılar. Bundan sonra bu toplantılarımız devam edecek. Ben katılan tüm muhtar kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.


Muhtarları ise toplantıda rahatlıkla sorun ve sıkıntılarını yerine getirdiklerini belirterek, bu tür toplantıların çok verimli olduğunu ifade eden Valiliğe teşekkür ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul BAU Asya’daki en iyi üniversiteler arasında yer aldı Dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE), ‘2024 THE Asya Üniversiteleri’ sıralamasının sonuçlarını açıkladı. Bahçeşehir Üniversitesi sıralamada 196’ncı, Türkiye’de ise 9.sırada yer aldı. Üniversitelerinin tüm temel misyonları, öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildiği, dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education-2024 THE Asya Üniversiteleri” sıralaması açıklandı. Asya’nın en iyi üniversitelerinin yer alığı sıralamada Bahçeşehir Üniversitesi 739 üniversite arasında 196’ncı, Türkiye’de ise 9’ncu sırada yer aldı. BAU vakıf üniversiteleri arasında 4. sırada Türkiye’deki üniversiteler arasında 9. sırada yer alan Bahçeşehir Üniversitesi, ülkedeki en iyi 4 vakıf üniversitesinden biri olma başarısını gösterdi. Bahçeşehir Üniversitesi; Koç, Sabancı ve Bilkent üniversitelerinin ardından dördüncü olarak, Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasındaki yerini aldı. Türkiye’den 75 üniversite Dünya üniversitelerinin performanslarını 18 gösterge kullanarak ölçen ve Asya kıtasını kapsayan bir akademik performans haritalaması yapmayı hedefleyen THE Asya Üniversiteleri sıralamasında, Türkiye’den 75 üniversite girdi. Üniversiteler başlıca; öğretim, araştırma, araştırmanın kalitesi, endüstri ile ilişkiler, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildi. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Türkiye’den sıralamaya giren vakıf üniversiteleri arasında ‘Uluslararası Görünürlük (International Outlook)’kategorisinde de 4. sıraya yerleşti. Rektör Hatipoğlu: “Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlar ile ilerliyoruz” Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bahçeşehir Üniversitesi, THE Asya 2024 Dünya sıralamasında 196. sıraya, Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında Koç, Sabancı ve Bilkent Üniversiteleri ardından 4. sıraya yerleşti. Vakıf üniversiteleri sıralamasında ilk 3’te yer alan üniversiteler aynı zamanda ‘YÖK Araştırma Üniversitesi’ statüsünde yer almaktadır. Bu sonuç Bahçeşehir Üniversitesi olarak bizim de öncü bir araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi göstermektedir. 2024 THE Asya Üniversiteler sıralamasını oluşturan birçok alt bileşen var. THE, bunlardan biri olan araştırma kategorisi kriterlerini bu sene zenginleştirerek; araştırma çıktıları, patentleri, uluslararası büyük projeleri ve bilime yapılan tüm katkıları değerlendirmeye alıyor. Türkiye’de tüm üniversiteler arasında bu kategoride ilk 10’da yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Sıralamaya giren üniversiteler arasında en genç üniversite olduğumuzu da ifade etmek isterim. Süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyor ve kutluyorum.”