GENEL - 10 Ocak 2019 Perşembe 11:41

(Özel) Çığın altında kalmaktan son anda kurtuldular

A
A
A
(Özel) Çığın altında kalmaktan son anda kurtuldular

Hakkari-Çukurca karayolunda karla mücadele çalışması yapan karayolları ekipleri, inen çığdan son anda kurtulmayı başardı.

Hakkari-Çukurca karayolunda karla mücadele çalışması yapan karayolları ekipleri, inen çığdan son anda kurtulmayı başardı.


Hakkari’de zor şartlar altında cefakarca çalışan karla mücadele ekipleri, birçok tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. Hakkari-Çukurca karayolunun 20. kilometresinde bulunan Kunebız mevkiinde karla mücadelesi yapan Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri, dağlardan kopan çığdan saniyelerle kurtuldu. Karayolları 114. Şube Şefliği karla mücadele ekibinden kepçe operatörleri Serkan ve Resul Değirmenci, Hakkari-Çukurca karayolunda karla mücadele çalışması yaparken inmeye başlayan çığı fark etti. Geri manevra yapan iş makineleri operatörleri, birbirlerine seslenerek çığdan kurtuldu.


İş makineleri saniyelerle çığdan kurtulmayı başarırken, yolun diğer tarafında bulunan bir tır sürücüsü ise aracını bırakarak yaya olarak diğer tarafa kaçıp çığın altında kalmaktan son anda kurtuldu.


Hakkari-Çukurca yoluna inen çığ ve yaşananlar saniye saniye görüntülendi. Çığın inmesini bekleyen karayolları ekipleri, kapanan Hakkari-Çukurca karayolunu yeniden ulaşıma açtı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.