GENEL - 22 Nisan 2019 Pazartesi 12:45

Vali Akbıyık’tan kurtuluşu mesajı

A
A
A
Vali Akbıyık’tan kurtuluşu mesajı

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkâri’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkâri’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.


Vali Akbıyık mesajında, "Bugün kadim kentimiz Hakkâri’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz. Kurtuluş günleri, gençlerimize; ’geleceği görmek için geçmişi anlamak gerektiğine’ dair bir şuur vermeye gayret ettiğimiz günlerdir. Değerli Hemşehrilerim; tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Bu nedenle kurtuluş günlerimiz, tarihe ışık tutması açısından son derece önemlidir. Bizlere düşen görev tarihiyle, sosyal, kültürel ve folklorik değerleriyle ve doğasıyla önemli değerlere sahip ilimizin kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. Hepimizin ortak değeri, Hakkâri ve ülkemiz olmalıdır. Esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, şehitlik mertebesini kendine şeref madalyası gören ruh, bugün bizlere bağımsız, hür ve istiklalini kazanmış bir ülkede yaşamak imkânını kazandırmıştır. Bu büyük mücadelenin, şanlı başarının mirasçıları olan bizler bütün bunları bir emanet bilmeli ve bu emaneti yücelterek korumayı ilke edinmeliyiz. Geçmişten aldığı bu güçle bugün 101. yıl dönümünü kutladığımız Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarken, tüm Hakkârili vatandaşlarımızın 22 Nisan Kurtuluş Gününü kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)