EĞİTİM - 04 Mayıs 2019 Cumartesi 13:45

Hakkari’de öğretmen akademi seminerleri sona erdi

A
A
A
Hakkari’de öğretmen akademi seminerleri sona erdi

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) işbirliği ile gerçekleştirilen yılın son atölye çalışmaları, düzenlenen kapanış programı ile sona erdi.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) işbirliği ile gerçekleştirilen yılın son atölye çalışmaları, düzenlenen kapanış programı ile sona erdi.


TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen kapanış programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim faaliyetlerine her geçen gün bir yenisinin eklendiğini belirterek, öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda bu yöndeki faaliyetlerin yıl içerisinde artarak devam ettiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığının yıl içerisinde ‘2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’ni yayınladığını ifade eden Gür, “Bu vizyonda öğretmenlerimizin mesleki gelişimleri de oldukça geniş bir yer buldu. Ayrıca ilimizde düzenlediğimiz ‘Eğitim Paydaşları Çalıştayı’nda da öğretmenlerimizden hizmet içi eğitimlerin arttırılması noktasında talepler geldi. 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında da öğretmen yetiştirme ve geliştirme konusu önemli bir yer tutmaktadır. İşte bu doğrultuda müdürlüğümüz harekete geçti ve çok kısa bir sürede yoğun bir hizmet içi eğitim faaliyetine başladı” dedi.


Eğitim Modelleri ile ilgili öğretmenlere İGEDER ile işbirliği halinde birçok atölye çalışmaları düzenlediklerini dile getiren Gür, “Okul öncesi, sınıf ve branş öğretmenlerimizle hep birlikte kendimizi yenileyerek mesleğimizde en iyisi olmaya gayret edeceğiz. 21’inci yüzyılın hızla değişen dünyasında sürekli gelişmeyi, yenilenmeyi zorunlu kılan bir mesleğin temsilcileriyiz. Hem öğrencilerimize aktardığımız bilgiler hem de bilgiyi aktarma yöntemlerimiz sürekli güncellenmeye muhtaçtır. Bizler, görevimiz icabı anın bir an dahi gerisinde kalmayı kabul edemeyiz. Nitelikli bir gelecek için kaliteli bir eğitim şart, kaliteli bir eğitim için de öğrenmek şart. Öğretmemiz için öğrenmemiz lazım. İnsan yetiştirme politikası olmayan hiçbir millet istikametini bulamaz, hedefini tutturamaz. İnsanı yetiştirmek içinde hiçbir müfredat tek başına yeterli değildir. Temenni ediyorum ki bu eğitimler vesilesi ile kendimizi sürekli yenileyecek ve mesleki anlamda her daim zinde kalacağız. Bu eğitim faaliyetlerinde Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Aydın gibi ülkemizin çeşitli illerinden gelen eğitimcilerimiz, öğretmenlerimizi etkinliklerle değerler eğitimi, öğretmenin beden dili, liderlik ve takım yönetimi gibi güncel konularda bilgilendirdiler. Ben eğitimlerin hayırlara vesile olmasını diliyor, kar kış demeden buralara kadar gelen başta İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Esad Demirci olmak üzere Süleyman Tanrıverdi ve Şerafettin Arıdil hocalarıma bir kere daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.


İGEDER Başkanı Mehmed Esad Demirci ise "Hakim milletler ile mahkum milletler arasındaki fark bir avuç yetişmiş insandır. Tatil demeden yetişmek ve yetiştirmek gibi ulvi bir gayeyle geleceği ve çocuklarımızı şekillendirmek adına salona teşrif eden, gelecek için fedakarca çalışan öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından program plaket takdimi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kadınlar domates kasası yarışmasında erkeklere taş çıkarttı Antalya’nın Kumluca ilçesi ve çevre ilçelerdeki seralarda çalışan vatandaşların katılımıyla domates kasası taşıma, domates çekme ve halat yarışları düzenlendi. Kumluca Belediyesi tarafından Kumluca Şehir Stadı’nda düzenlenen yarışmalarda, Kumluca ve çevre ilçelerden katılan kadınlar kıyasıya mücadele etti. Domates kasası taşıma yarışmasında 3 dakikada 24 domates kasası taşıyan Zeynep Keyikçi birinci, 21 domates kasası taşıyan Hatice Işık ikinci, 17 domates kasası taşıyan Hörü Alkan üçüncü oldu. Domates yeme yarışmasında da 3 dakikada 1 kilo 362 gram domates yiyen Ayşegül Aydın birinci, 1 kilo 216 gram domates yiyen Ayşe Akyürek ikinci, 1 kilo 178 gram domates yiyen Mefaret Ünal ise üçüncü sırada yer aldı. Sekiz takımın katıldığı halat çekme yarışmasında ise finalde Kumluca Belediyesi takımıyla karşılaşan Kaşlılar takımı, zorlu mücadeleyi kazanarak şampiyon oldu. Yarışmalar, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada en fazla domates kasası taşıyan Zeynep Keyikçi, sera işçisi olduğunu ve her gün sayısız domates kasası taşıdığını söyledi. Yarışmayı birinci olarak bitirdiği için mutlu olduğunu dile getiren Keyikçi, festival dolayısıyla neşeli bir hafta geçirdiklerini kaydetti. Kaşlılar takımı halat çekme şampiyonu oldu Halat çekme yarışmasında birinci olan Kaşlılar takımının kaptanı Saliha Güçlü de serada çalışan kadınların hünerlerini sergilediğini belirtti. Takımıyla gurur duyduğunu ifade eden Güçlü, geçen yıl aynı yarışmada ikinci olduklarını belirterek, “Bu yıl birinciliği kaptırmadık” dedi. Etkinlikte Kumluca Belediyesi tiyatrocuları Uğur Duran ve Mehmet Karakaya kısa bir oyun sergilerken, müzisyen Tuğba Karakuş konser verdi. Yarışma sonunda başarılı olan kadınlara protokol üyelerinin eşleri tarafından çeşitli ödül ve hediyeler verildi.
Ankara Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi’nden ‘HUBİTSEM’ sempozyumu Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi (Hukuk, Bilişim İnovasyon ve Teknoloji Merkezi) tarafından, akademik dünya ile iş hayatını buluşturduğu Hukuk Bilişim ve Teknoloji Sempozyumu (HUBİTSEM) gerçekleştirildi. Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi işbirliği ve Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde akademik dünya ile iş hayatını buluşturduğu hukuk bilişim ve teknoloji sempozyumu gerçekleştirildi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı sempozyumda atölye çalışmaları hayata geçirildi. Dr. Pınar Yaşar Şatıroğlu, İHA muhabirine, gerçekleştirilecek sempozyumun amaçları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Bilişim Hukuku, Hukuk, Yapay zeka ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin olarak bütün bilgi sahiplerini bir araya getirmeyi amaçladık. Klasik bilimsel toplantılardan farklı olarak hem hakemli tedbirlere yer verilmesi hem farklı kamu kurum temsilcilerinin gelmesi hem özel sektörde çalışanların özellikle de yöneticilerin yer aldığı bir etkinlik yapılacak. Bu etkinlik bizim ana etkinliğimiz. Ana ve yan etkinlik olarak ikiye ayırdık bu sempozyumu.” Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Şatıroğlu, gerçekleştirilecek çalışmalarda spesifik olarak o alanda uzmanlaşmış akademisyenler ile kurum temsilcilerinin olacağını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Şu ana kadar üç ana oturum gerçekleştirildi. Bir tane de atölye çalışmamız gerçekleştirildi. Bu sempozyumla aslında amaçladığımız şey bütün partnerleri bir araya getirmek. Yani Ankara Barosu ve Atılım Üniversitesi bir araya gelerek konuyla ilgili olabilecek olan öğrenci, avukat, stajyer avukat, kurum çalışanı ve akademisyenleri bir araya getirerek yeni bir bilgi üretim noktası oluşturmak amaç aslında. HUBİTSEM’ de aslında bu amaca hizmet ediyor diyebiliriz. Akademik hayat ile İş hayatını tanıştırmayı çok istiyoruz. Çünkü hukuk fakültesi öğrencileri mezun olmadan önce genelde biraz daha kapalı bir toplumda okuyorlar. Aslında dışarda başka bir dünya var ve o dünya her geçen gün gelişiyor ve ilerliyor. Bu gelişen ve ilerleyen Dünya’nın bir parçası olmak istiyorsanız eğer hem akademik donanıma sahip olmanız lazım. Hem de özel sektöre ilişkin olarak çalışma prensiplerini bilmeniz gerekiyor. Bizde bu ikisini bir araya getirebilecek bir ışık yapmak istedik aslında.” Avukat Cenk Levent Eroğlu ise HUBİTSEM’in ulusal çapta yapılmış bir sempozyum olduğunu ifade ederek, “Toplamda 4 Barodan, 8 farklı ilden, 15 farklı üniversiteden 18 şirket ve 8 kamu kurumundan katılımcılar bu gün buradalar. Burada teknoloji hukukunun, bilişim hukukunun detaylarını inceliyoruz. Güncel meseleleri konuşuyoruz. İnsanların ve kurumların birbiri ile ağ kumasına vesile olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Yapay zeka ve hukuk konularının da tartışılacağı oturumların bulunduğu sempozyum, 4 ile 5 Mayıs tarihleri arasında sürecek.