GENEL - 09 Kasım 2019 Cumartesi 10:06

Vali Akbıyık, sınırdaki köyleri ziyaret etti

A
A
A
Vali Akbıyık, sınırdaki köyleri ziyaret etti

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, Irak’ın sıfır noktasında bulunan Şemdinli İlçesine bağlı Aktütün ve Konur köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, Irak’ın sıfır noktasında bulunan Şemdinli İlçesine bağlı Aktütün ve Konur köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.


Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Abdulkadir Ungu, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile birlikte Aktütün köyüne giden Vali Akbıyık, burada Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç, Konur köyü muhtarı Cafer Gezer ve Uğuraçan Köyü Muhtarı Tahirhan Tekin tarafından karşılandı. Daha sonra Konur köyüne geçen Vali Akbıyık, burada Aktütün, Konur ve Uğuraçan köyü sakinleriyle bir araya gelerek onların sorun ve taleplerini dinledi.


Vali Akbıyık daha sonra beraberindeki protokol üyeleri ve köylülerle birlikte 40 hane ve 300 nüfuslu Konur köyü ile 65 hane ve 540 nüfusu bulunan Uğuraçan köyünün içme suyunun karşılandığı dağın altından çıkan kaynak suyun bulunduğu alana giderek incelemelerde bulundu.


Köylülerle birlikte yürüyüş yaptıktan sonra Konur jöyü Dereyanı Mezrası İlk/Ortaokulu’nu ziyaret ederek burada görev yapan öğretmenlerle bir toplantı gerçekleştiren Vali Akbıyık, daha sonra mezrada hizmet veren sağlık ocağında incelemelerde bulundu.


Vali Akbıyık, ziyaret ve incelemelerinin ardından bölgeden ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.