GENEL - 22 Ocak 2020 Çarşamba 16:18

Avustralya’dan Yüksekova’ya köpek barınağı

A
A
A
Avustralya’dan Yüksekova’ya köpek barınağı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki başıboş köpekler için Avustralya’da yaşayan Filiz Kaya tarafından 4 adet barınak gönderildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki başıboş köpekler için Avustralya’da yaşayan Filiz Kaya tarafından 4 adet barınak gönderildi.


İlçenin İpek Mahallesi’nde bulunan küçük sanayi sitesinin yanındaki arazide bulunan başıboş köpekler, kış mevsiminin çetin geçmesi nedeniyle yaşadıkları zorlukları sosyal medyaya yansımıştı. Bunun üzerine Avustralya’da yaşayan Diyarbakırlı hayvan sever Filiz Kaya, sosyal medyada videoyu gördükten sonra harekete geçti. Sanayi sitesinde çalışan kişilerle iletişim kuran Kaya, köpekler için kendi imkanlarıyla ilk etapta alınan 4 barınak, belirlenen bölgeye bırakıldı.


Sosyal medyadaki videonun ardından harekete geçtiğini kaydeden hayvan sever Filiz Kaya, “15 adet barınak sipariş ettim. İletişime geçtiğim işletmede 4 tane hazır barınak vardı. Ben de onların hemen gönderilmesini, kalan 11 adet siparişin de kısa zamanda tamamlanmasını istedim. Gönderilen 4 barınak, orada bulunan esnaf tarafından köpeklerimiz için kuruldu. 2-3 gün içerisinde kalan 11 barınağın da oraya ulaşmasını bekliyoruz. Ayrıca sosyal medya hesaplarımdan köpekler için mama desteği talebinde bulundum. Sağ olsun Van’dan talebimize karşılık geldi ve köpeklere mama gönderildi. Bu kampanyamız sürecektir. Herkesin hayvanlar için duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.


Sanayi Sitesi esnafından Zafer Baltacı ise yaklaşık 1 senedir köpeklerin başıboş halde bulunduğunu belirterek, “Hiçbir yerleri, hiçbir barınakları yok. Bu kulübeler dışarıdan bize geldi. Yanı başımızda bir sürü marangoz arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bu köpeklere kimse sahip çıkmıyor. Yetkililer bizi duysun, bu köpeklere bir çare bulalım. Bazı esnafların imkanlarıyla bu mamaları alıyor. Hayvanlara bakmaya çalışıyorum, ama esnaf da zaten iş yapamıyor. Avustralya’da yaşayan Diyarbakırlı Filiz Hanım tarafından bu barınaklar gönderildi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Türk Dünyası PAÜ’de buluştu Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) Uluslararası Türk Dünyasında Değerler ve Kültür Aktarımı Sempozyumu gerçekleştirildi. PAÜ Altay Toplulukları Dil ve Kültürleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALTAY DİLMER), Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (DSBMYO) ile paydaşlığını Almatı Eğitim Ataşeliği, El-Farabi Kazak Millî Üniversitesi, Türk Tarih ve Kültür Vakfının (TÜRKTAV) ve Avrasya Yazarlar Birliği’nin üstlendiği Pamukkale Üniversitesi Hierapolis Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyumda Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray, çocukların milli ve kültürel değerlere sahip çizgi filmler ve dizi filmlerin rolü, kültür aktarımının önemine değindikten sonra sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu. Almatı Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu, Türk Dünyasındaki kültür politikaları ve kültürel değerlerin Türk topluluklarının bütünleşmesindeki önemi üzerinde durdu. Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosu Okan Oğuz konuşmasında, Türk dünyasının ortak mirasının gelecek kuşaklara taşınmasında kültür aktarımının önemini vurguladı. Kazakistan Almatı Eğitim Ateşesi Ayhan Korkmaz, Türk Dünyasının ortak mirasının önemli değerleri olan Dede Korkut ve Oğuz Kağan gibi şahsiyetlerin çizgi filmler aracılığıyla Türk çocuklarına ve tüm dünya çocuklarına tanıtılması gerektiğini belirtti. PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın ise konuşmasında Pamukkale Üniversitesi olarak bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onu duyduklarını ve küreselleşen dünyada kültür politikalarının belirlenmesi açısından bu tür sempozyumların önemini ifade etti. Sempozyum, açış oturumundan sonra bilimsel oturumlarla devam etti. Bilimsel oturumlarda Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve ülkemizden bilim insanları ve animasyon, çizgi film, reklamcılık ve eğitim, radyo, televizyon ve sinema alanlarındaki uzmanlar tarafından kültür aktarımı konusunu sinema, çizgi film, dizi film, dil, edebiyat, tarih ve turizm gibi çeşitli alanlarda ele alan çalışmaları sunuldu. Sempozyumda yüz yüze 4, çevrim içi 7 olmak üzere, iki gün süresince 11 oturum, 65 katılımcı ile toplamda 56 bildiri sunuldu. Sempozyumda Türk kültür ve değerler aktarımı konusunda yapılması gerekenlere ışık tutmak ve farkındalık oluşturmak, yol gösterici olabilecek kültür aktarım araçlarına (yazılı, sözlü, taşınabilir, somut olan ve olmayan vd.) ve ögelerine vurgu yapmak, bu ögelerin doğru kullanımı ve yaygınlaşmasını sağlamak hedeflendi.