ASAYİŞ - 24 Ocak 2020 Cuma 16:37

Kalorifer kazanında çıkan yangın korkuttu

A
A
A
Kalorifer kazanında çıkan yangın korkuttu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki bir kalorifer kazanında çıkan yangın korkuttu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki bir kalorifer kazanında çıkan yangın korkuttu.


İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Örnek köyünde ikamet eden Süleyman Tamur adlı vatandaşa ait kalorifer kazanında bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına Yüksekova Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. 2 itfaiye aracından suyun sıkılmasıyla yangın kontrol altına alınırken, çıkış sebebiyle ilgili çalışma başlatıldığı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kartal’da haraç alamadığı dükkana uzun namlulu silahla ateş açtı Kartal’da bir dükkandan haraç alamayan kimliği belirsiz kişiler, aynı dükkana uzun namlulu silahla saldırı düzenledi. Yaşanılan saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz günlerde Kartal Karlıktepe Mahallesi’nde bir pilavcı dükkanında saat 19.00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, sürekli madde kullanan bir şahıs sokak üzerindeki pilavcı dükkanından yaklaşık 55 bin lira haraç istedi. Haracı vermeyen esnaf ile şahıs arasında kavga yaşandı. Haraç alamayacağını anlayan şahıs daha sonra motosikletli bir arkadaşıyla gelerek pilavcı dükkanına uzun namlulu silahla ateş ederek olay yerinden kaçtı. Saldırıda dükkanın önünde bekleyen bir kişi ayağından yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı vatandaşı hastaneye kaldırırken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı. "4 aydır dükkana musallat oldular" Öte yandan, pilavcı dükkanına saldırı düzenleyen şahısların yaklaşık 4 aydır dükkan sahibinin haraç vermemesi nedeniyle dükkana zarar verdikleri ve zaman zaman dükkana gelerek küfür, hakaret ve tehditte bulundukları görüntüler de ortaya çıktı. Dükkan çalışanlarından Mehmet Ataş, "Bize mermi sıktılar. Biz de etrafını sardık şahsın ve yakalayıp polise teslim ettik. Bizim müşteri ayağından yaralandı. Haraç istiyordu bizden, bir ara gelip 55 bin lira istedi. Ben de kabul etmedim. Polise söyledik. Bütün esnaf biliyor. Geliyor, küfür ediyor. Haraç istiyor sürekli" dedi.
Malatya Yıldıztepe vatandaşların kullanımına açılacak Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yıldıztepe’de radyo ve karasal yayın verici istasyonlarının olduğu alanda incelemelerde bulundu. Yıldıztepe’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Başkan Taşkın, “Bu güzelliklerin hemşehrilerimize sunulması için çalışacağız” dedi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, şehrin doğu girişinde bulunan Yıldıztepe’de radyo ve karasal yayın verici istasyonlarının olduğu alanda incelemelerde bulundu. Alanın 360 derece hakim bir görüş açısına sahip olduğunu belirten Başkan Taşkın, “Battalgazi’mizin güzelliğini ve doğal kaynaklarını koruma ve geliştirme sorumluluğumuzu önemsiyoruz. Bu güzelliklerin hemşehrilerimize sunulması için çalışacağız” şeklinde konuştu. Yıldıztepe’nin Battalgazi’nin ve Malatya’nın en gözde yerlerinden biri olduğunu ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Yıldıztepe’mizin kangrene dönüşmüş bir sorunu var. Büyük bir görüntü kirliliğine sebep olan direkler var. Radyoların, televizyonların verici istasyonları var. Bunlar bir düzen içerisinde değil. Görsel kirliliğin yanında bu bölgede yapılacak park alanı gibi çalışmaların önünde ciddi bir engel teşkil ediyor. İnşallah, önümüzdeki dönem içerisinde valiliğimizle bir koordinasyon içerisinde bu istasyonun bir merkezde toplanması için çalışmamız olacak. Yıldıztepe’yi vatandaşlarımıza açacağız. Bu konumdan şehir, Beydağı, Karakaya Barajı, Orduzu Göleti ve Kubbe Dağı görülebiliyor. Vatandaşlarımıza hem seyir terası keyfi yaşatacağız hem de piknik alanı, gezinti alanlarını Battalgazi’mize kazandıracağız. Mesai arkadaşlarım ile birlikte bölgeyi gezdik; notlarımızı aldık. En kısa sürede bu konuda da proje çalışmalarımıza başlayacağız. Battalgazi’mizi daha da güzelleştirmek için gece gündüz, bütün ekiplerimizle sahada olacağız. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar; bizi takip etmeye devam etsinler” diye konuştu.
Ankara TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu üreten kadınları bir araya getirdi Türkiye’deki kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında faaliyetlerini yürüten TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu, hayata geçirdiği projelerle üreten kadınların destekçisi olmaya devam ediyor. TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu’nun Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi tarafından düzenlenen “Kadın Emeği Kooperatif Pazarı” etkinliği, 4-5 Mayıs tarihlerinde Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara Sanayi Odası, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Armada Alışveriş ve İş Merkezi’nin katkılarıyla Armada AVM’de gerçekleşti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş’ın da katılım gösterdiği etkinlik, açılış kurdelesinin kesilmesi ile başladı. 15 kadın kooperatifinin katılımıyla, iki gün süresince devam eden Kadın Emeği Kooperatif Pazarı’nda, kadın girişimciler açtıkları stantlarda birbirinden değerli el emeği ürünlerini sergileyerek satışa sundu. Yaklaşan Anneler Günü nedeniyle de ilgi odağı olan etkinlik, hafta sonu boyunca çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hande Öztürk, etkinliğin gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm paydaşlara teşekkür ederek, "Bu önemli etkinlikle üreten kadınları bir araya getirerek, onlara el emeği ürünlerini sergileme ve satış yapma imkanı sunduk. Kadınların ekonomiye katılımını artırmak, ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmelerine katkı sağlamak için çabalarımızı sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.