ASAYİŞ - 17 Şubat 2020 Pazartesi 12:50

Aç kalan yabani domuzlar yerleşim alanına indi

A
A
A
Aç kalan yabani domuzlar yerleşim alanına indi

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde aç kalan yabani domuzlar sürü halinde yerleşim alanına indi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde aç kalan yabani domuzlar sürü halinde yerleşim alanına indi.


Kentte etkili olan kar yağışı yaban hayatı da olumsuz etkiledi. Yeşilçeşme Mahallesi’nin Hübeyyan bölgesine kadar inen sürü halindeki yabani domuzlar, vatandaşa büyük korku yaşattı. Vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenen yaban domuzları, bir süre sonra kaçarak dağlık alanda kayboluyor.


Konuyla ilgili bilgi veren Mayet Akdemir (21), sabah saatlerinde evden çıkarken bir uğultu duyduğunu belirterek, “Evimizin aşağısında bulunan boş arazilere baktım. Birden ağaçların altında gizlenmiş bir şeyler gördüm. Bağırmamla birlikte bir grup yabani domuz sürüsü evimizin altında bulunan ağaçların arasından kaçarak dağlara doğru ilerlemeye başladı. Normalde hiç karşılaşmadığımız bir durum. Aç kaldıkları için bu kadar evlere yaklaşmışlar. Yoksa yabani domuzlar insanların ve toplu yaşam alanlara fazla yaklaşmazlar” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi Hentbolda 2023-2024 sezonu Kadınlar Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Konyaaltı Belediyesi’nin birinci olarak tamamladığı Kadınlar Süper Ligi normal sezonunu 1, 2, 3 ve 4. sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8. sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; Konyaaltı Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi ve Yalıkavak ile Kastamonu Belediyesi arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; Görele Belediyesi ve İzmir BBSK ile Üsküdar Belediyesi ve Bursa BBSK takımları arasında oynanacak. Kadınlar Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Anadolu Üniversitesi - Üsküdar Belediyesi: 33-38 Konyaaltı Belediyesi - İzmir BBSK: 37-31 Görele Belediyesi - Tekirdağ Süleymanpaşa: 46-29 Yalıkavakspor - Kastamonu Belediyesi: 31-26 Yenimahalle Belediyesi - Bursa BBSK: 29-32
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 1 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’de 34. haftanın kapanış maçında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ilk yarısı Fatih Karagümrük’ün 1-0’lık üstünlüğüyle noktalandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Güray Vural’ın hatalı pası sonrası topu kapan Eysseric’in ceza yayından çektiği şutta kaleci Leite meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu önünde bulan Markao’nun ceza sahası içi sağ çaprazındaki vuruşunda savunma, meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. 36. dakikada sol kanattan topu taşıyan Markao, ceza sahasına girerek pasını Güven Yalçın’a aktardı. Penaltı noktası yakınlarında topla buluşan Güven Yalçın, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-0 45+1. dakikada Erdal Rakip’in pasında topla buluşan Güray Vural, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekti. Kaleci Sirigu, meşin yuvarlağı çıkardı. Hakemler: Kadir Sağlam, Mustafa Sönmez, Erdem Bayık Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Can Keleş, Eysseric, Güven Yalçın, Markao Yedekler: Emre Bilgin, Lasagna, Kourbelis, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Adnan Uğur, Paoletti, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Antalyaspor: Leite, Gerxhaliu, Bahadır Öztürk (Naldo dk. 21), Ömer Toprak, Güray Vural, Kaluzinski, Van de Streek, Erdal Rakip, Emre Uzun, Larsson, Safuri Yedekler: Ataberk Dadakdeniz, Doğukan Özkan, Ufuk Akyol, Milosevic, Beytullah Tunç, Mert Yılmaz, Harun Toprak Teknik Direktör: Sergen Yalçın Gol: Güven Yalçın (dk. 36) (Fatih Karagümrük) Sarı kart: Safuri (Antalyaspor)