SPOR - 27 Haziran 2020 Cumartesi 15:06

Hakkari Sümbül Dağı’na 2020 yılının ilk tırmanışı yapıldı

A
A
A
Hakkari Sümbül Dağı’na 2020 yılının ilk tırmanışı yapıldı

HAKKARİ (İHA) – Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği ve Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) üyeleri, 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı’na tırmandı.

HAKKARİ (İHA) – Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği ve Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) üyeleri, 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı’na tırmandı.


Huzur ve güvenin sağlandığı Hakkari’de dağcıların kenti tanıtmak amacıyla başlattığı tırmanışlar devam ediyor. 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı’na doğru yola çıkan Hakkarili dağcılardan Emin Noyan, İrfan Ertunç, Ömer Kaplan, Gıyasettin Tatlı, Erdelan Ertunç, Süleyman Akmaz ve Sabahattin Ertuş, uzun bir maratondan sonra dağın zirvesine ulaşmayı başardı. 2020 yılının ilk tırmanışını Sümbül Dağı’na yapan dağcılar, geceyi zirvede geçirdiler. Dağın zirvesinde ateş yakan dağcılar, hatıra fotoğrafları çektirdiler.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hakkari Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilciliği ve Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) kulübü üyeleri Hakkari’yi en iyi şekilde tanıtmak amacıyla önümüzdeki aylarda da başka noktalara tırmanışlarının süreceğini belirttiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.