YEREL HABERLER - 01 Nisan 2014 Salı 10:31

(özel Haber) Hakkari’nin İlk Bağımsız Başkanı

A
A
A
(özel Haber) Hakkari’nin İlk Bağımsız Başkanı

Hakkari’nin Durankaya beldesinde bağımsız belediye başkanı seçilen Fatih Keskin, halkın burada büyük bir zafer kazandığını belirterek yapacağı hizmetleri anlattı.
Rakiplerini büyük bir farkla sarf dışı ederek bağımsız olarak girdiği seçimden birincilikle çıkan Slehi aşiretinin kanaat önderi Fatih Keskin, Durankaya beldesi Pınarbaşı Mahallesi’nde tebrikleri kabul etti. Belde halkı başta olmak üzere Hakkari ve çevresinde gelen binlerce kişi soğuk havaya aldırış etmeden beldeye akın etti. Keskin burada sıraya girerek kendisi ile tokalaşan binlerce kişiye ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Belde sakinleri, el birliği yaparak açık alanda yaklaşık 3 bin kişiye pilav, cacık ve kavurma ikram etti.
Keskin, belde sakinlerinin burada büyük bir zafer kazandığını söyleyerek, “Buradaki zafer benim değil halkındır çünkü bağımsız halkı temsil eden hiçbir parti veya kişilere endeksli değil, içten gelen bir barıştır. Durunkaya halkına ve Slehi halkına minnettarım, bu halk kazanmıştır. Bağımsız bırakmamın amacı birinci derecede bu halka hizmet etmektir çünkü benim beldem gerçekten hizmetten yoksun bırakılmıştır. Yolu yok, sürekli enerji sıkıntısı var, içme suyu yok, altyapısı yoktur. Eğitim ve sağlık açısından çok büyük sorunları bulunuyor. Burada sağlık ocağı var, 4 yıldır doktoru yok. Sadece bir sağlık evi konumundadır. Bakın insanlar uzaya gidiyor, burada halen içme suyunu evlerine götüremeyen insanlar var. Yine altyapı sorunu kendine göre bir faciadır. Yol çamurdan kurtulamıyor. Belde 25 yıldır kurulmasına rağmen halen belde görünümünde değil, köy görünümündedir” dedi.
“BU HALKA LAYIK OLAN HİZMETİ VERECEĞİM”
Halka layık olan hizmeti vereceğini ifade eden Keskin, “Biz bu hizmetleri kendimiz vermiyoruz. Her taraftan bu hizmetler var, ancak halkıma bu hizmetler yeniden verilecek. Bu halk her şeye layıktır. Belediye başkanlarının halkın üstünde değil, halkın emrinde olması lazım. Biz de bu amaçla yola çıktık ve bu halkın hizmetine soyunduk. Bu halkın layık olduğu her hizmeti gerekirse Başbakandan tutun, Avrupa’ya kadar her kapıyı aşındırarak bu halka layık olduğu hizmeti getireceğim. Burada amacımız hizmetten başka hiçbir şey değildir. Bizler burada yaşamak zorundayız. Burada yapacağımız hizmetler, bu halkın birlikteliğine ve barış sürecine de etki edecektir” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Kuyulu köyünde Çocuk ve Kadın Destek Merkezi kuruldu Adıyaman’ın Kuyulu köyünde kurulan Çocuk ve Kadın Destek Merkezinin açılışı yapıldı. Adıyaman Merkeze bağlı Kuyulu (Turuş) Köyünde, Turuş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından Çocuk ve Kadın Destek Merkezi kuruldu. Çocuk ve Kadın Destek Merkezi açılış törenine Dernek Başkanı Salih Yıldırım ve köy halkı katıldı. Merkezin hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmalarda bulunan Dernek Başkanı Yıldırım, “Bugün 10 aydır yürüttüğümüz bir çalışmanın ilk aşamasını bitirdik. Köyümüzde kurduğumuz Çocuk ve Kadın Destek Merkezinin açılışını yapıyoruz. Büyük bir emek ve uğraş ile açtığımız destek merkezi köydeki çocukların eğitimine, sosyal ve bilimsel becerisine çok güzel şeyler katacaktır. Özellikle soğuk kış günlerinde ders çalışma ortamı bulamayan çocuklar gidip ders çalışabilecek, kitap okuyabilecekler, sınavlara hazırlanabilecekler. Zamanlarının büyük bir kısmını burada çok güzel değerlendirecekler. Yapılacak atölye çalışmaları ile çocukların becerileri gelişecek ufukları açılacak. Kadınların kendilerine ait bir ortamı oldu. Düşünsenize bir köyde kahvehane yok, erkeklere ait bir mekan yok, ama kadınlara ait bir mekan var. Kadınlar bir araya gelmek istedikleri zaman mekanlarını açıp bir araya gelip konuşabilecekler. Kadınların sorunlarını dinleyecek, sorunlarına çözüm üretecek birileri gelecek. Sağlık, bilimsel, sosyal gelişimleri yönünde eğitimler yapılacak. Kişinin kendini değerli hissettirecek çalışmalar yapılacak. Üretebilmeleri, aile ekonomisine katkı verebilecek çalışmalar yapılacak. Ve bunlar bir köyde, kırsalda başarılıyor. Tabi ki de bu çalışma, bu gelişmeler bir günde olmadı. 10 aydır bu çalışmanın içindeyiz. İlkin bir fikirdi, bu fikir ulusal sınırlar içinde gelişti sonra da uluslararasına ulaştı. Fikrimiz olumlu cevaplar buldu. Adıyaman’ın bir köyünün ismi önce İstanbul’a sonra da İngiltere’ye ulaştı. Bize katkı veren, emek veren kişilere, kurumlara teşekkür ederiz. Köyümüze bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.