YEREL HABERLER - 10 Mart 2012 Cumartesi 17:51

SANCILANAN HAMİLE KADIN İÇİN ZAMANLA YARIŞ

A
A
A
SANCILANAN HAMİLE KADIN İÇİN ZAMANLA YARIŞ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde doğum sancıları tutan Nesibe Yücel için nefes kesen bir kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.
Yoğun kar yağışının kapattığı köy yollarında hasta kurtarma operasyonları devam ediyor. İlçeye bağlı İran sınırında bulunan Kayalar köyü Erikli mezrasında doğum sancıları tutan 21 yaşındaki Nesibe Yücel için 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istendi. Mezra yolu kapalı olduğu için sağlık ekipleri köye ulaşamayınca köy sakinleri hastalarını kızakla 3 kilometre ötede bekleyen ambulansa taşıma kararı aldı. Kızağa bindirilen 2 çocuk annesi Yücel, yaklaşık 4 saat süren kurtarma operasyonuyla önce sarp
kayalıklardan geçirilerek ambulansa, ardından da yaklaşık 50 kilometre ötedeki Şemdinli Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.
Şemdinli Devlet Hastanesi kadın doğum servisine kaldırılan Yücel’in dünyaya getirdiği erkek bebeğe ’Mensur’ adını koyduğu öğrenildi.
Nesibe Yücel’in eşi Murat Yücel, 15 günden beri yollarının kapalı olduğunu ve bu sıkıntıları sürekli yaşadıklarını söyledi. Köyde başka hastaların da olduğunu belirten Yücel, "Köyde kalan hastalarımız için bir çare bulunmalı. Sağlıklı bir çocuğumuz oldu. Mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’da düzenlenen bazı etkinliklere ilişkin açıklama Dışişleri Bakanlığından, Yunanistan’da düzenlenen bazı etkinlik ve yapılan açıklamalara ilişkin, "Yunanistan’daki aşırı sağcı grupların, İstiklal Savaşımızın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs 1919’dan 75 yıl sonra, 1994’te, popülist söylemlerle ortaya attığı Pontus iddiaları asılsızdır" ifadeleri kullanıldı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Yunanistan’daki aşırı sağcı grupların, İstiklal Savaşımızın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs 1919’dan 75 yıl sonra, 1994’te, popülist söylemlerle ortaya attığı Pontus iddiaları asılsızdır. ‘Pontus’ antik çağda kalmış bir tanımdan ibarettir. 19’uncu yüzyılın sonunda ortaya çıkan Pontusçu faaliyetler, Yunanistan’ın ‘Megali Idea’ planının bir uzantısıdır. Konu esasen Türk ve Rum ahalinin mübadelesi ile sonuçlanmış tarihi bir sürecin asılsız iddialara konu edilerek istismarından ibarettir. Söz konusu iddialar, Türk-Yunan ilişkilerine zarar vermeyi ve Yunanistan siyasetinin sağduyulu kesimlerini zor durumda bırakmayı hedeflemektedir" denildi. Yunanistan ile ikili ilişkilerde son dönemde olumlu bir ivme yakalandığı da belirtilen açıklamada, “Yunanistan Hükümetinden beklentimiz, sorumsuz bazı siyasetçilerin gelecek nesillerin barış ve huzur ortamında yaşamasını engellemeye yönelik çabalarına karşı net bir tutum ortaya koymasıdır” ifadelerine yer verildi.