ASAYİŞ - 05 Ocak 2024 Cuma 14:02

Alevlerin arasında kalan yaralı oğlu için canını hiçe saydı

A
A
A
Alevlerin arasında kalan yaralı oğlu için canını hiçe saydı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde babasının kullandığı tıra arkadan çarparak alevlerin arasında mahsur kalan Sedat Dayan, babasının canını hiçe sayıp alevlerin arasına dalmasıyla kurtarıldı.


Edinilen bilgilere göre olay, gece saatlerinde ilçenin Esendere yolu üzerinde bulunan polis noktasının yakınında meydana geldi. Yüksekova istikametinden İran’a doğru giden ve direksiyon hakimiyetini kaybeden Sedat Dayan yönetimindeki tır önünde giden babası Avni Dayan’ın idaresindeki tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle alev alan tırda mahsur kalan Sedat Dayan, babası Avni Dayan’ın zorlu mücadelesiyle sıkıştığı yerden alevlerin arasından yaralı olarak çıkartıldı.


Tırın alevlere teslim olduğunu gören çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye gelen Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, yaralı Sedat Dayan ise ilk müdahalesinin ardında Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Kazada ayağı kırıldığı öğrenilen Sedat Dayan’ın tedavisi devam ederken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.



Alevlerin arasında kalan yaralı oğlu için canını hiçe saydı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da su kuyusunda kurtarma faciası: 3 ölü 1 ağır yaralı Aksaray’da temizlik için indiği su kuyusundan çıkmayınca arkasından inen 2 kardeşi ve 1 kuzeni de kuyuda oksijen yetersizliğinden fenalaştı. 2’si kardeş 1’i kuzen 3 kişi oksijen yetersizliğinden hayatını kaybetti, bir kardeşte ağır yaralandı.Olay 16.30 sıralarında Aksaray’ın merkeze bağlı Koçpınar köyünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, müstakil evlerinin bahçesinde bulunan, tarım arazilerini sulamak için kullandıkları ve yaklaşık 19 metre derinliğindeki su kuyusuna inen Mehmet Yeşildal (30), bir süre sonra çıkmayınca kardeşleri olan Recep Yeşildal (45), İsmail Yeşildal (50) ile kuzeni Murat Yeşildal (28)’de kuyuya indi. Kuyuda oluşan yoğun metan gazı nedeniyle 3 kardeş 1 kuzen de kuyudan çıkamadı. Diğer aile fertleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve İl Afet Acil Durum (AFAD) ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen kurtarma ekipleri merdiven olan kuyuya oksijen maskeleri takarak indi. Kuyuda bulunan İsmail Yeşildal (50) ağır yaralı olarak kurtarılırken, kardeşi Recep Yeşildal (45), diğer kardeşi Mehmet Yeşildal (30) ve kuzen olan Murat Yeşildal (28) ölü olarak çıkarıldı. 3 kardeş ile 1 kuzen olay yerinde hazır bekleyen ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Ölen 2 kardeş ile 1 kuzenin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırılırken, ağır yaralı olarak çıkarılan diğer kardeş ise tedavi altına alındı. İsmail Yeşildal’ı sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Olayın ardında ise Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tahkikat başlattı.