GÜNDEM - 14 Mayıs 2025 Çarşamba 14:45

Din görevlilerine kurban ve yaz kursu eğitimi

A
A
A
Din görevlilerine kurban ve yaz kursu eğitimi

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Rüştü İnan, Hakkari’deki din görevlileriyle bir araya gelerek vekaletle kurban kesimi organizasyonu ve yaz Kur’an kursları hakkında bilgiler verdi.


Hakkari İl Müftülüğü tarafından Ulu Camii’nde düzenlenen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Okuş’un ardından söz alan Başkanlık Müşaviri Rüştü İnan, TDV’nin yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği kurban organizasyonları hakkında bilgi verdi.


Sunum eşliğinde devam eden toplantıda İnan, yaz Kur’an kurslarının amaçları, kayıt süreci, öğrenci sayısının artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, öğretici-veli işbirliği ve öğreticilerin görevleri üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Kurban kampanyasının sadece bir ibadet değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın da bir göstergesi olduğunu vurgulayan İnan, "Milletimizin emanetleri güvenle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Bu kampanya; fakirlerin, mazlumların ve muhtaçların gözyaşlarını dindirmeyi amaçlamaktadır" dedi.


Kurban ibadetinin derin bir kulluk bilinci taşıdığını ifade eden İnan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV’nin bu ibadetin sağlıklı ve güvenli şekilde yerine getirilmesi için büyük bir gayretle çalıştığını belirtti. Din görevlilerinin özverili çalışmalarının farkında olduklarını dile getiren İnan, tüm personele teşekkür ederek, bu yıl daha büyük bir çabayla çalışılacağına inandığını söyledi.


Yaz Kur’an kurslarının çocuklar için büyük bir fırsat olduğunu belirten İnan, "Bu yaz tatili, çocuklarımızın Kur’an, namaz, cami ve cemaat bilinciyle donandığı bereketli bir dönem olsun. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın kalplerine Kur’an ahlakı ve Peygamber sevgisini yerleştirelim. Herkesi kucaklayalım, kimseyi dışlamayalım" diyerek konuşmasını tamamladı.


Toplantı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya El emeği eserler beğenildi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde üç yıl önce bir hayalle yola çıkan Şerife Çelik Sanat Atölyesi, Bedesten AVM’de açtığı stantla kursiyerlerinin el emeği eserlerini görücüye çıkardı. Tavşanlı ilçesinde sanatseverler anlamlı bir sergide buluştu. Şerife Çelik Sanat Atölyesi bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin uzun süren çalışmaları neticesinde ortaya koydukları eserler, Bedesten AVM’de düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. İki gün boyunca açık kalan sergi, sanatseverlerden tam not aldı. Serginin açılışında konuşan atölye kurucusu Şerife Çelik, sanat yolculuğuna üç yıl önce büyük bir hayalle başladıklarını ifade etti. Başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Çelik, "Üç yıl önce bir hayalimiz vardı ve bu yola çıktık. Ancak hiçbir hayalin sihirle gerçekleşmeyeceğinin, gerçekten büyük bir çaba gerektirdiğinin farkındaydık. Biz de çok çalıştık, pes etmeden emek verdik" dedi. Atölyenin yakaladığı başarının bir ekip işi olduğunu belirten Şerife Çelik, eğitmen kadrosuna ve kursiyerlerine teşekkür etti. Çelik, "Arkamızda gerçekten güçlü bir ordumuzun olduğunu söyleyebilirim. Hocalarımızla birlikte çok güzel ve özel işler yaptığımıza inanıyorum. Bugün burada sergilenen eserler, o disiplinli çalışmanın ve sanat aşkının bir meyvesidir" ifadelerini kullandı. Bedesten AVM’de kurulan stantta sergilenen tablolar ve el sanatı ürünleri, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı. Kursiyerlerin heyecanına ortak olan vatandaşlar, Tavşanlı’daki sanat faaliyetlerinin bu denli kaliteli bir boyuta ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İki gün süren etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.