EKONOMİ - 09 Ağustos 2024 Cuma 15:57

Diyarbakır karpuzuna Yüksekova’dan rakip

A
A
A
Diyarbakır karpuzuna Yüksekova’dan rakip

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ikamet eden Şerafettin Ertuğrul isimli vatandaş, 12 bin metrekarelik alan üzerinde ektiği karpuzlarla Diyarbakır’a rakip oldu.


Yüksekova-Şemdinli kara yolu üzerinde bulunan Demirkonak köyünde ikamet eden Şerafettin Ertuğrul isimli vatandaş, 12 bin metrekarelik bahçesine tohum ekerek, Diyarbakır karpuzunu aratmayacak şekilde karpuz yetiştirdi. Karpuz tarlasında inceleme yapan Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, karpuzların güzel şekilde yetiştiğini ve iyi verim alınacağını belirtti.


Bu sene 12 dönüm üzerine karpuz ekimi yaptığını belirten Şerafettin Ertuğrul isimli çiftçi, “Her sene aslında ekimini yapıyoruz ama bu sene 12 dönüm olacak şeklinde karpuz fidelerini ektik. Şimdide artık sezon sonuna gelmesiyle karpuzlarımız yetişiyor. Bu sene bereketli geçiyor. Çünkü yağışlar fazla olmuştu ve güzelde oldu. Yüksekova Tarım ve Orman Müdürümüz, ekibiyle bizleri ziyaret etti. İncelemeler yaptılar. İnşallah emeklerimizin karşılığını alacağız” dedi.



Diyarbakır karpuzuna Yüksekova’dan rakip

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.