EĞİTİM - 02 Haziran 2025 Pazartesi 10:17

Hakkari Müftülüğü liseli gençleri köyde ağırladı

A
A
A
Hakkari Müftülüğü liseli gençleri köyde ağırladı

Hakkari İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışmasına katılan liseli öğrencileri piknikte ağırladı.


İki grup halinde düzenlenen piknik programına, Hakkari merkez ilçesine bağlı farklı liselerde öğrenim gören yaklaşık üç yüz öğrenci ile sorumlu öğretmenleri katıldı. Piknik programında öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Hüseyin Okuş, "Manevi değerlere bağlı, vatanını ve milletini seven ahlaklı bir gençliğin yetişmesi, disiplinli ve planlı çalışmayla sağlanabilir. Sizler bizim evlatlarımızsınız. Güzel ve donanımlı yetişmeniz bizim için önemlidir. Onun için bütün din görevlisi arkadaşlarımız bir gayret içerisindedirler. Peygamberimizi tanımayan bir Müslüman eksiktir. Yoğun ders programı yanında yarışma için sizlere verdiğimiz kitaplarda Peygamber Efendimizin yaşamını okudunuz. Yoruldunuz. Bu vesileyle yarışmaya katılan öğrencilerimizin tamamıyla piknik yapmayı uygun bulduk. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda düzenlenecek bu tip yarışma ve etkinliklere katılmanızı diliyorum. Ayrıca pikniğin düzenlenmesinde emeği geçen din görevlisi arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Öğrenciler gün boyunca oynadıkları oyunlarla güzel ve mutlu bir gün geçirdiler. Bu vesileyle İl Müftüsü Okuş şahsında pikniğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.


Verilen ikramın ardından İl Müftüsü Okuş’un yaptığı dua ile program sona erdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.