ASAYİŞ - 11 Mayıs 2025 Pazar 13:45

Hakkari’de derede kaybolan 16 yaşındaki İbrahim’i arama çalışmaları devam ediyor

A
A
A
Hakkari’de derede kaybolan 16 yaşındaki İbrahim’i arama çalışmaları devam ediyor

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünde Avaşin Deresi’nde akıntıya kapılarak kaybolan 16 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor.


Olay, dün öğle saatlerinde Dağlıca köyü kırsalında meydana geldi. Serinlemek amacıyla arkadaşlarıyla birlikte Avaşin Deresi’ne giren 16 yaşındaki İbrahim Nicir Kom, bir süre sonra akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın ihbar edilmesinin ardından bölgeye jandarma, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), dalgıç polis, UMKE ve Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Akşam saatlerine kadar sürdürülen çalışmalarda herhangi bir sonuca ulaşılamazken, havanın kararmasıyla ara verilen arama çalışmaları bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlatıldı. Yetkililer, arama çalışmalarının genişletilerek sürdürüleceğini belirtirken, henüz İbrahim Kom’a ulaşılamadığı bildirildi.


Bölgede ekiplerle beraber arama-kurtarma çalışmalarına katılan Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ve Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç da tüm ekiplerin arama tarama çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü belirtti.


Ailenin umutlu bekleyişi ise sürüyor.



Hakkari’de derede kaybolan 16 yaşındaki İbrahim’i arama çalışmaları devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.