ASAYİŞ - 12 Mart 2025 Çarşamba 12:26

Irak’taki deprem Yüksekova’da hasara neden oldu

A
A
A
Irak’taki deprem Yüksekova’da hasara neden oldu

Irak’ın Erbil kentinde yaşanan 4.8 büyüklüğündeki deprem, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Yeşiltaş köyünde hasara neden oldu.


Dün akşam saatlerinde meydana gelen ve Yüksekova ilçesinde de büyük korkuya neden olan deprem, 80 haneli Yeşiltaş köyünde hasara neden oldu. Birçok evin duvarlarında çatlaklar oluşurken, köy halkı da geceyi dışarıda geçirdi. Depremin etkisi altında kalan Zeynep Barfa, "Dün akşam saat 21.00 gibi korkunç bir sesle sallandık. Birçok evin duvarında hasar ve çatlaklar oluştu. O an gerçekten kötüydü. Evlerimize girmekten bile korkuyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun" dedi.


Yaşadığı korkulu geceyi anlatan Resul Kartal ise "Dün gece büyük bir deprem yaşandı ve köyümüzde çok fazla hissedildi. Çok korkutucuydu, yer altından sesler geldi. Evimize dahi giremedik, geceyi çadırda geçirdik. Yetkililerden acil yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.



Irak’taki deprem Yüksekova’da hasara neden oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü. Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi. Kaza anı kamerada Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.