GENEL - 16 Ekim 2020 Cuma 08:49

Kaymakam Doğramacı’dan üs bölgelerine ziyaret

A
A
A
Kaymakam Doğramacı’dan üs bölgelerine ziyaret

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Dağlıca bölgesinde bulunan üs bölgelerini ziyaret etti.

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Dağlıca bölgesinde bulunan üs bölgelerini ziyaret etti.


İlçeye 50 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca bölgesindeki 4. Hudut Tabur Komutanlığı, Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Hudut Merkezi, Şehit Piyade Üsteğmen Onur İlkhan ve Şehit Birol Mutlu üs bölgelerini ziyaret eden Doğramacı, vatan savunmasını yapan Mehmetçikle bir araya gelerek sohbet etti. Bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Kaymakam Doğramacı, askerlere başarılar dileyerek üs bölgelerinden ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Vestel’in mikrofiber teknolojisine sürdürülebilirlik ödülü Geliştirdiği ürün ve teknolojilerle sürdürülebilir geleceğe katkı sunan Vestel’in mikrofiber teknolojisi, uluslararası arenada ödüle layık görüldü. Ürettiği teknolojilerle sürdürülebilir yaşamı destekleyen Vestel’in çamaşır yıkama işlemi sonrasında mikrofiberlerin doğaya salınmasına engel olan ‘Aqua Mikrofiber Filtre’ teknolojisine sahip çamaşır makinesi, sürdürülebilirlik konusunda dünyanın önde gelen prestijli organizasyonlarından Sustainability Environmental Achievement and Leadership’in (SEAL) düzenlediği yarışmada ‘Sustainable Product’ (sürdürülebilir ürün) ödülünü kazandı. Dünyaca ünlü firmaların ödül almaya hak kazandığı organizasyonda şirketin, bu yıl ödül kazanan tek beyaz eşya üreticisi olduğu açıklandı. Gelecek nesiller için su kaynaklarının korunmasını görev edinen şirketin Türkiye’de satışa sunulan ilk mikrofiber filtreli çamaşır makinesi, kapağına entegre edilen filtreleme ünitesi sayesinde yıkama ve durulama adımlarında kullanılan suyun tahliye edilmeden önce filtrelenmesini, bu sayede de fiber parçacıklardan arındırılmasını sağlıyor. SEAL, dünya genelinde sürdürülebilirliğe ölçülebilir katkılarda bulunan ve gelecek yüzyıllarda çevreyi olumlu yönde etkileyecek yenilikçi girişimler geliştiren şirketleri dört kategoride değerlendiriyor. Bu kategoriler ‘çevresel inisiyatif’, ‘sürdürülebilir inovasyon’, ‘sürdürülebilir ürün’ ve ‘sürdürülebilir hizmet’ olarak sıralanıyor. Kâr amacı gütmeyen SEAL ayrıca çevre ve sürdürülebilirlik alanlarında çalışan akademisyen ve öğrencilere destek veriyor.
Balıkesir Tayfun Canlı, Altıeylül Belediyesi Başkan Yardımcısı oldu Körfezin merkezi Edremit Belediyesi’nin başarılı Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı Balıkesir’in en büyük ilçesi Altıeylül Belediyesine Koordinatör Başkan Yardımcısı oldu. Edremit’in tanıtımında ve devlet - siyaset - iktidar üçgeninde etkili diyaloglar kurarak ilçeye önemli katkılar sunan Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, sürpriz bir tercihle Altıeylül Belediyesi Başkanı Hakan Şehirli’nin Yardımcısı oldu. Tayfun Canlı yaptığı açıklamada; ‘’Bir yanım Edremit’te kaldı. Edremit gibi büyük bir şehirde çok önemli deneyimler kazandım.’ diyerek, şöyle devam etti: ‘’Şimdi memleketim Balıkesir’de yeni bir sayfa açıyorum. Edremit’ten sonra en büyük ilçemiz Altıeylül’de hizmet etme imkanı bulmuş olacağım. Bizler yerel yöneticiler olarak bilgi ve tecrübemize nerede ihtiyaç varsa orada olmak durumundayız. Kuva-yi Milliyenin temellerinin atıldığı Cumhuriyet kentimiz Edremit’te güzel hatıralar ve sağlam dostluklar biriktirdim. Bir yanım daima Edremit için çalışacak ve gönül bağımı asla koparmayacağım ” Tayfun Canlı, birlikte çalıştığı Başkanlara da tek tek teşekkür etti. Canlı “Edremit’te birlikte çalıştığım Belediye Başkanlarım Kamil Saka’ya, Selman Hasan Arslan’a ve Edremit’te yeni dönemde kendisiyle birlikte çalışmam için ısrarcı olarak şahsımı onurlandıran Edremit Belediye Başkanımız Mehmet Ertaş’a teşekkür ederim. Yeni dönemde Altıeylül’de birlikte çalışacağımız, uzun yıllardır tanıdığım ve birlikte mücadele vermekten onur duyduğum değerli dostum ve ağabeyim Belediye Başkanım Hakan Şehirli ile mesai arkadaşlığı da beni mutlu edecek. Hakan Başkanımı kıramazdım. Balıkesir’in tamamına hizmete ve desteğe geldim.”dedi.
Denizli Denizli OSB’de Ar-Ge merkezlerinde muhasebe, finans, vergi, sosyal güvenlik uygulamaları konuşuldu Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, “Şehir ve Ülke Kalkınmasında Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Tasarım Merkezleri: Muhasebe, Finans, Vergi, Sosyal Güvenlik Uygulamaları” konulu seminere ev sahipliği yaptı. Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, sanayicilere ve girişimcilere önemli katkılar sunacak bir seminere daha ev sahipliği yaptı. “Şehir ve Ülke Kalkınmasında Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Tasarım Merkezleri: Muhasebe, Finans, Vergi, Sosyal Güvenlik Uygulamaları” konulu seminer Denizli OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Denizli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, sanayiciler ve girişimcilerin katıldığı etkinlikte Kütahya Dumlupınar Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DTGB) Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ve SMMM Selçuk Gülten konuşmacı olarak yer aldı. “Firmaların yararlanabileceği sınırsız alan var” Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Selçuk Gülten; “Firmalar teknokentte nasıl yer alabilirler, proje nasıl verebilirler, hangi vergi avantajlarından yararlanabilirler, özellikle sanayi şirketleri neler yapabilirler, Organize Sanayi Bölgesi içerisine bir Teknokent kurulabilir mi, kurulursa bunun faydaları nelerdir gibi konularda bilgilendireceğiz. Firmaların yararlanabileceği sınırsız alan var. Bu alana yoğun bir ilgi var. Katılımcılarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi. “Devletimiz önemli destekler sunuyor” Teknoloji geliştirme bölgelerinde ve Ar-Ge geliştirme merkezlerinde yapılan uygulamaların mali, sosyal güvenlik, muhasebe ve vergi taraflarıyla ilgili uygulamalı bilgiler vereceğiz. Toplantıya katılan gerek iş dünyasından gerek Ar-Ge tasarım merkezinden yöneticiler, teknoloji şirketlerinin yöneticileri, Teknopark girişimcileri merak ettikleri soruları bizlere yöneltip yanıt bulacaklar. Buralar özel alanlar. Muafiyet istisnalarının 31 Aralık 2028’e kadar hayli uygulandığı alanlar. Devletimiz bu konuyla alakalı özel destekler sağlıyor. Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde üretilen ürünlerin, prototiplerin, yazılımların ekonomimize ve büyümemize katkı sağlaması için elinden geleni yapıyor. Bizim de bu desteklerden yararlanmamız, bunları da üretime kanalize etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Seminerin sonunda bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşmalarından dolayı Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş ve Denizli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp; Kütahya Dumlupınar Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DTGB) Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ve SMMM Selçuk Gülten’e teşekkür plaketi takdim etti.
Kayseri Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın işsizlik rakamlarını değerlendirdi Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından kamuoyuyla paylaşılan, 2024 yılı Mart ayı işsizlik verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Mehmet Yalçın, “İşsizlik rakamının 2024 yılı Mart ayında yüzde 8,6 seviyesine gerilemesi sevindiricidir. İşsizlik oranındaki düşüşün sürmesi için Türkiye ekonomisinin orta vadeli program kapsamındaki hedeflerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Yeni istihdam kapılarının açılabilmesi için yeni yatırımların yapılması zarurettir. Sanayicilerimizin yeni yatırımlarını artırılabilmesi için yatırım kredileri çeşitlendirilmeli ve artırılmalıdır.” dedi. Başkan Yalçın, “TÜİK tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 19 bin kişi azalma göstererek 3 milyon 57 bin kişi olmuştur. İşsizlik oranı ise 0,1 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşmiştir. İşsizlik oranı, geçen yılın aynı ayına göre ise 1,4 puan azalmıştır. Mart 2024’te işsizlik oranı erkeklerde yüzde 6,8 iken kadınlarda yüzde 12,0 olarak tahmin edilmiştir.” diye konuştu. Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın açıklamasında, “İstihdam edilenlerin sayısının 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 139 bin kişi arttığını görmekteyiz. Bu artışla toplam rakam 32 milyon 588 bin kişi olmuştur. İstihdam oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 49,5’e ulaşmıştır. Bu oran erkeklerde yüzde 66,9 iken kadınlarda ise yüzde 32,5 olarak gerçekleşmiştir. 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfustaki işsizlik oranı da bir önceki aya göre 0,4 puan azalma göstermiş ve yüzde 15,1 seviyesinde gerçekleşmiştir.” ifadelerini kullandı. Başkan Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hükümetimizin Orta Vadeli Program kapsamında ortaya koyduğu hedeflere ulaşılması ekonomimiz için önem arz etmektedir. Bu konuda ortaya konulan iradeden şüphemiz bulunmamaktadır. Mart 2024 dönemi işsizlik verileri, düşüş yönlü eğilimin devam edebilmesinin mali yapıda sağlanacak dengeyle mümkün olabileceğini göstermektedir. Yüksek enflasyon riskinin azaltılmasıyla, yatırımların ve ihracatın da artacağını öngördüğümüzde, işsizlik rakamları da beklentilerin daha da altına gerileyebilecektir. Sanayiciler olarak, daha çok üretmek, daha çok ihracat yapmak ve daha çok istihdam sağlamak arzusunda olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”