ÇEVRE - 25 Nisan 2025 Cuma 11:41

Şeyh Musa Deresi taştı, kentin içme suyu bulanık akmaya başladı

A
A
A
Şeyh Musa Deresi taştı, kentin içme suyu bulanık akmaya başladı

Hakkari’de etkili olan yağışlar ve yüksek kesimlerdeki karların erimesiyle birlikte Şeyh Musa Deresi taşarken, kente gelen içme suyu da bulanık akmaya başladı.


Kent merkezinin içme suyu ihtiyacının bir bölümünü karşılayan Otluca köyündeki Şeyh Musa Türbesi’nin üst kısımlarında yer alan dere, yoğun yağış ve kar sularının etkisiyle taştı. Taşan dere suyunun içme suyu şebekesine karışması üzerine belediye ekipleri yüksek rakımda bulunan bu kaynağın suyunu keserek alternatif kaynak olan Berçelan’dan su vermeye başladı.


Belediye yetkilileri, yaşanan bulanıklığın doğrudan su kaynaklarından kaynaklandığını belirtti. Yetkililer, vatandaşlara daha sağlıklı su ulaştırmak adına depolarda temizlik çalışmalarının da tamamlandığını bildirdi. Alınan önlemlerle birlikte kente yeniden temiz su verilmeye başlandığı ifade edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.