GÜNDEM - 14 Şubat 2026 Cumartesi 09:44

Yüksekova’da bir annenin sessiz feryadı: Zine Teyze yıkılan ahırının başında gözyaşlarına boğuldu

A
A
A
Yüksekova’da bir annenin sessiz feryadı: Zine Teyze yıkılan ahırının başında gözyaşlarına boğuldu

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin dondurucu soğuğunda yalnız başına yaşam mücadelesi veren 60 yaşındaki Zine Yaşar, çöken ahırının enkazı başında dakikalarca ağladı.


Yüksekova-Esendere yolu üzerindeki Sarıtaş köyünde hayatın tüm yükünü omuzlarında tek başına taşıyan Zine Yaşar, kışın en sert darbesiyle sarsıldı. Eşi vefat eden ve çocukları yanında olmayan talihsiz kadın, son on yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı bölgede ekmek kapısı olan ahırını kaybetti. Sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle çöken ahır, Zine Teyze’nin dünyasını başına yıktı. Şans eseri koyunların içeride olmadığı o anlarda dışarı fırlayan yaşlı kadın, karşılaştığı manzara karşısında dizlerinin üzerine çöktü. Yıkılan ahırının harabesi başında gözyaşları içinde bekleyen Zine Teyze, çaresizliğini feryat ederek dile getirdi.


Çocuklarından uzak bir başına yaşam savaşı veren Zine Yaşar, gözyaşları arasında şu ifadeleri kullandı:


"Eşim yok, çocuklarım yanımda değil. Burada bir başıma, şu koyunlarımın yüzüyle ayakta duruyordum. Tek geçim kaynağım bu ahırdı, o da üzerimize yıkıldı. Şimdi bu karda kışta ben ne yaparım? Yardım eli bekliyorum."



Yüksekova’da bir annenin sessiz feryadı: Zine Teyze yıkılan ahırının başında gözyaşlarına boğuldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İlkokulda veliler kitap okuma yarışmasında ter döktü Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yer alan Reşitpaşa İlkokulu, "Aile Yılı" kapsamında düzenlediği kitap okuma yarışmasıyla 68 veliyi bir araya getirdi. Veliler kitap okuma yarışmasında ter döktü. Dereceye girenlere madalya ve plaket verildi. Reşitpaşa İlkokulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2025-2026 eğitim öğretim yılının "Aile Yılı" olarak belirlenmesi kapsamında örnek bir etkinliğe imza attı. Aile-okul iş birliğini güçlendirmek ve ebeveynlere okuma bilinci kazandırmak amacıyla "Zamansız Ebeveyn" kitabı üzerinden kitap okuma yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan veliler hem kişisel gelişimlerine katkı sağladı hem de çocuklarına okuma alışkanlığı konusunda rol model olma fırsatı buldu. Kitap okuma etkinliğine katılan 68 veli yapılan sınavda ter dökerken, dereceye giren velilere madalya, katılım belgesi ve plaket takdim edildi. Gerçekleştirilen ödül törenine Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Karaca, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yücel İzci, Nilüfer Rotari İlkokulu Müdürü Abdullah Urgan, Salih Şeremet Ortaokulu Müdürü Erol Çınar, Naz Özdilek İlkokulu Müdürü Yavuz Kantarcı ile Müdür Yardımcısı Cemil Aksakal katıldı. Okul yönetimi, programa katılım sağlayan tüm protokol üyelerine ve yarışmaya yoğun ilgi gösteren velilere teşekkür ederek, aile-okul iş birliğini güçlendiren bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.
İzmir Göztepe’nin konuğu Kayserispor Göztepe, Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında yarın Kayserispor’u konuk edecek. Avrupa kupalarını hedefleyen sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında Göztepe yarın saat 17.00’de Gürsel Aksel Stadyumu’nda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Ligde İzmir temsilcisi 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda topladığı 40 puanla 4. sırada bulunuyor. Kayseri ekibi ise 2 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 mağlubiyetle aldığı 15 puanla 17. basamakta yer alıyor. İzmir temsilcisi, taraftarı önünde oynayacağı bu kritik karşılaşmayı kazanarak Avrupa kupaları hedefi doğrultusunda yoluna emin adımlarla devam etmeyi hedefliyor. İç sahada sadece 1 kez kaybedildi Göztepe, Süper Lig’de bu sezon evinde oynadığı maçlarda sadece 1 kez mağlup oldu. İç sahada şu ana kadar 10 karşılaşmaya çıkan sarı-kırmızılılar, bu süreçte 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Stanimir Stoilov ve öğrencileri, Kayserispor’u da mağlup ederek taraftarının önündeki başarılı grafiğini sürdürmek istiyor. Eksikler can sıkıyor Kayserispor karşılaşması öncesinde Göztepe’de sakat oyuncuların durumu teknik heyeti düşündürüyor. Antrenmanda sakatlık yaşayan Juan’ın bu zorlu mücadelede forma giyemeyeceği öğrenildi. Brezilyalı futbolcunun, gelecek hafta oynanacak Beşiktaş maçında ise sahada olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Tedavileri devam eden orta saha oyuncularından Efkan’ın da bu hafta kadroda yer almayacağı belirtilirken, sağ bek Arda ile İsviçreli orta saha Antunes’in durumlarının maç günü netlik kazanacağı ifade edildi. Öte yandan ağrıları bulunan Polonyalı kaleci Mateusz Lis’in forma giymesine engel bir durumun olmadığı kaydedildi. Alper Akarsu düdük çalacak Göztepe ile Kayserispor arasında oynanacak mücadeleyi Ankara bölgesi hakemlerinden Alper Akarsu yönetecek. Akarsu’nun yardımcılıklarını Ogün Kamacı ve Mert Bulut yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Raşit Yorgancılar olacak.