POLİTİKA - 26 Mayıs 2015 Salı 18:36

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Reyhanlı Ziyareti

A
A
A
Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Reyhanlı Ziyareti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Hatay Valiliğince düzenlenen yemeğe katıldı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Reyhanlı ilçesinde Hatay Valiliğince düzenlenen yemekte Reyhanlı merkez ve Cilvegözü Sınır kapısında yaşanan olaylara değindi. Arınç, “Çalışkan ve imanlı insanların memleketi Reyhanlı son yıllarda çok önemli imtihanlar veriyor. Bu imtihanları hepimiz hatırlıyoruz. Reyhanlı’yı sadece Türkiye değil bütün dünya işitti. Maalesef Suriye’de yaşanan trajik olayların arkasında ülkemize sığınan binlerce kardeşimizi büyük bir misafirperverlikle bağrınıza bastınız. Ekmeğinizi bölüştünüz. Kardeşliğinizi hatırladınız. Onlara güzel imkanlar sundunuz. Fakat sonra Reyhanlı’nın Türkiye’nin alicenaplığınızı kıskananlar, bu güzellikleri bozmak isteyenler sabotajlar yaptılar. Kötü işler yaptılar” dedi.
“Maalesef şehir merkezinde ve sınır kapısındaki işlenen cinayetlerle 70’e yakın insanımız hayatını kaybetti” diyen Arınç, “Bütün Türkiye çok üzüldü. Çok acı duydu. Sizler yüreklerinizde hissettiniz. Ama hamdolsun ki bir başka yerde olsaydı, ne hale gelirdik düşünmek bile istemiyorum. Ama Reyhanlı bu acı olaylar karşısında bile dimdik kale kaya gibi durdu. Sabır gösterdi. Teslimiyet gösterdi, yaralarını sardı. Devletiyle hükümeti ile el ele verdi ve yolundan dönmedi” şeklinde konuştu.
Arınç konuşmasına şöyle devam etti:
“Dürüst namuslu inançlı insanların memleketi Reyhanlı bu kahpece saldırılar karşısında bile metanetini bozmadı. Bir santim bile yolundan sapmadı. Kaya gibi bu zulmün karşısında, bu alçaklığın karşısında durdu. Ve dünyaya meydan okudu. Bu yüzden Reyhanlı’da hayatını kaybeden mümin kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah yakınlarına da sabır ve metanet versin. Bu musibetlerden hepimizi maruz kılsın. Tekrarını göstermesin ve huzurumuzu bozmak isteyenlere birliğimizi bozmak isteyenlere Cenab-ı Hak fırsat vermesin. Zalimlere fırsat vermesin. Zalimlere elbette en büyük düşmanlık en büyük zulüm, en büyük haksızlık onların zulmüne engel olmaktır. Bu yolda hizmet etmek, çalışmak isteyenlere rabbim fırsat versin.”
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Hatay Valisi Ercan Topaca ve Eski Adalet Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin birer konuşma yaptılar.
Düzenlenen yemeğe AK Parti Hatay Milletvekilleri, Hatay Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Kaymakam Yusuf Güler, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, AK Parti İl ve ilçe teşkilatları, AK Parti İlçe Belediye Başkanları, Muhtarlar, STK Başkan ve temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir