POLİTİKA - 15 Ocak 2016 Cuma 12:55

Bakan Sarı'dan "Operasyon" Açıklaması

A
A
A
Bakan Sarı'dan "Operasyon" Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, ”Operasyonlar o bölgelerde terörün en ufak bir unsuru kalmayacak şekilde temizleninceye kadar devam edecek“ dedi.
Bakan Sarı, Antakya Kültür Merkezi’ndeki tapu dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında, terör saldırılarını kınadı. Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda, hayatını kaybeden 4 yaşındaki kızına ve şehit polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi’ye Allah’tan rahmet dileyen Sarı, ailesine de başsağlığı diledi.
Terör saldırılarının Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik, beraberliğine ve kardeşliğine yönelik gerçekleştiğine dikkati çeken Sarı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın her fırsatta belirttiği gibi bu saldırılar bizi yıldırmayacak. Tam tersi sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu operasyonlar o bölgelerde terörün en ufak bir unsuru kalmayacak şekilde temizleninceye kadar devam edecek. Süresi ne zaman olursa olsun vatanımızın birliğine ve beraberliğini bölmek isteyenlere karşı bu mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla devam edecek. Bu vesileyle bu vatan topraklarını korumak için görev alan askerlerimize polislerimize de başarılar diliyoruz. İnşallah bu operasyonlar hayırlısıyla sonuçlanır. Allah bizlere başka şehit acısı göstermesin. Biliniyor ki ülkenin üzerinde gizli ve açık emelleri bulunanların hesapları tutmayacak. Bu ülke yıllarca birçok medeniyete beşiklik etmiş bir ülkedir. Yüzyıllardır barış içinde yaşamayı sürdürdük sürdürmeye de devam edeceğiz. Bütün dünya bilmelidir ki hiç bir terör örgütünün bu barış güven ve huzur ortamını bozmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Bakan Sarı, Sultanahmet Meydanı’ndaki saldırıyı da kınayarak saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısını paylaştıklarını ifade etti.
Türkiye’nin, tarih boyunca insanlığın umudu, mazlumların sığındığı bir liman olduğunu ifade eden Sarı, “Bugün Suriye’de yaşanan vahşeti büyük bir üzüntüyle izliyoruz. Her gün ölen çocukları, kadınları ve ihtiyarları, Ege ve Akdeniz’de sahillerimize vuran masum bedenleri gördükçe üzerimize düşen sorumlulukları çok dana derinden hissediyoruz. Dünya ve uluslararası kurumlar ne kadar sessiz kalırsa kalsın, Türkiye olarak hiç bir zulmü gözardı etmedik etmeyeceğiz” dedi.
Bakan Sarı, şöyle devam etti:
”Bugün de tarihi, kültürü ve insanlık barışına kattığı değerlerle Müslümanı, Hıristiyanı, Sünnisi, Alevisi, Nusayrisiyle Türkmeni, Arabi, Kürdüyle adeta bir barış memleketi Hatay’ımızda hak sahiplerine tapularını dağıtıyoruz. Ekonomik değeri düşük olan kırsal alanların kadastro harici bırakıldığını gördük. Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik olarak taşınmazlarından yararlanamamaları sebebiyle çalışmalarımızı hızlandırdık. Vatandaşlarımızın bu mağduriyetini gidermek için merkez Antakya ilçesi Alahan Mahallesi’nde bulunan ve 1926’da kadastro harici bırakılan alanın tespitini yaptık. Bu alanda 229 dönümlük bölümün kadastro çalışmalarını tamamladık.”
Sarı, bu kapsamda, 192 adet parselde hak sahiplerini belirlediklerini ve Alahan Mahallesi’ndeki 90 yıllık mülkiyet sorununu çözdüklerini söyleyerek, yapılan bu çalışmanın Fransızların 17 yıl süren işgal sürecinde yaptıkları kadastro çalışmalarının ardından tescil harici kalmış alanlarda ilk defa yapıldığını açıkladı.
Konuşmaların ardından 15 kişiye tapularını dağıtan Bakan Sarı, daha sonra Hatay Valiliğini ziyaret etti.
Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Sarı daha sonra Valilik makamında Hatay Valisi Ercan Topaca’dan Hatay hakkında bilgiler aldı.
Burada yaptığı açıklamada terörle mücadelede kararlılık mesajları veren Bakan Sarı, “Bu eylemler sona erene kadar biz operasyonlara devam edeceğiz. Terör sona erinceye, bölge temizleninceye kadar, çukurlar kapatılıncaya, mayınlar temizleninceye kadar tek bir terörist Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kalmayıncaya kadar bu operasyonlar devam edecek. Rabbimden tek isteğimiz, tek duamız, başka şehitler olmadan, başka vatandaşlarımız hayatlarını kaybetmeden, Allah’ın izniyle bu operasyonları en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Enkaz kentin bereketli topraklarında buğday hasadı HATAY (İHA) – Depremin vurduğu Hatay’ın bereketli topraklarında buğday hasadı başladı. Türkiye’nin en bereketli topraklarına ev sahipliği yapan Hatay’da onlarca ürün yetişiyor. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte hasat edilen ürün çeşitliliği de her geçen gün artıyor. Depremin vurduğu kentin yeniden ayağa kalkması için önemli bir role sahip olan tarım, bölge halkına umut olmuş durumda. Arsuz ilçesi Pirinçlik Mahallesi’nde de geçtiğimiz son baharda ekimi yapılan buğdayda hasat başladı. Asrın felaketi sonrası üreterek hayata tutunmaya başlayan Pirinçlik Mahallesi sakinlerinden Bodur ailesi de 100 dönümlük tarlada buğday üretimine devam ediyor. Çocukluğundan beridir çiftçilik ile uğraştığını dile getiren 51 yaşındaki İrfan Bodur, “Tarlada doğduk, tarlada büyüdük ama aklımızın yettiği yaştan bu tarafa tarımla uğraşıyoruz. Çocukluk dönemlerimizde karapatoz dediğimiz patozla hani önceleri daha ilk başlarında orakla biçerdik desteleri toplayıp buğdayları deste halinde bir yere yığardık patozla çektiğimiz zaman buğdayın samanı bir tarafa ve çıkan buğdayı tenekelerle alıp çuvallama yapardık. Daha sonra da satışlarını ilgilenirdik daha sonralarında, biçer bağlar çıktı yani buğdayı biçiyor bağlıyor çok sevinmiştik, ne güzel bir teknoloji demiştik o zamanlar daha sonraları işte biçerdöverler, tarlalara girdiğinde işte rahatlık bu günlermiş dedik. Birkaç saatin içerisinde buğdayımızı hasat ediyoruz buğdayı hemen kamyonlara yüklenip, satışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Ortalama 100 dönüm civarında buğday ekmiş olduğumuz tarlalarımız var ortalama 150 dönüm civarında zeytin üretimimiz var, ortalama 100 dönüm civarında narenciye ile uğraşıyoruz. Son durumda buğday fiyatlarını 7 TL üzerinden satmıştık bu yıl henüz bir açıklama hala gerçekleştirilmiş durumda değil zaten buğdayın alıcıları da genelde tüccarlar alıyor” ifadelerini kullandı. Tarım işlerinde ailesine yardım ettiğini söyleyen 11 yaşındaki Rana Bodur ise, “Babamgil öncelikle buğdayı biçmeye gidiyor, motorlarla buraya getiriyorlar buradan çuvallıyoruz. Çoğunlukla hafta sonları gidiyorum okuldan geldikten sonra akşam üzeri bazen gidiyoruz. Buğdayı toplarken, böyle üstümden koca bir yük gidiyormuş gibi hissediyorum, kendi tarlamızdan topladığımız buğdayları öğüterek un haline getiriyoruz ardından da ekmeklerimizi yapıp afiyetle yiyoruz” şeklinde konuştu.
Erzincan Kemaliyeli çiftçilere eğitim verildi Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda çiftçilere yöreye uygun olarak dut yetiştiriciliği, ceviz yetiştiriciliği, bağcılık ve bitki sağlığı konusunda bilgilendirme yapıldı. Sezonun başlamasıyla birlikte eğitim ve yayım çalışmalarını hızlandıran tarım teşkilatı köy köy, ilçe ilçe gezerek hem çiftçileri bilinçlendiriyor hem de eğitim ve yayım hizmetini çiftçinin ayağına götürüyor. Son olarak Kemaliye ilçesinde yapılan eğitim toplantısında genel olarak meyvecilik eğitimi verildi. 2021 yılında coğrafi işaret tescili alan Kemaliye (Eğin) dutu ile meşhur ilçede çiftçilere dut yetiştiriciliği konusunda da ayrıntılı bilgi sunuldu. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, tarım teşkilatının her zaman çiftçilerin yanında olduğunu belirterek, verimli ve kaliteli üretimin bilgi ile mümkün olacağını söyledi. Bu kadim topraklarda çiftçilerin her daim üretime devam ettiğini kaydeden İl Müdürü Şahin, eğitimlerin düzenlendiği ilçelerin ürün desenine göre ekiplerin oluşturulduğunu ve çiftçilerin maksimum faydalanabileceği biçimde eğitimlerin şekillendirildiğini söyledi. İl Müdürü Şahin, “Tarım ve hayvancılıkla uğraşan değerli çiftçilerimizin çalışma alanlarında birebir yüz yüze görüşerek çiftçilerimizin tarımla ilgili sorunlarını dinleyip ortak bir noktada karşılıklı görüş ve önerileri dinleyip çözüme ulaştırmayı hedefliyoruz. Basın, internet ve sosyal medya aracılığı ile çiftçilerimize her türlü bilgilendirmeyi yapıyoruz ancak bunu asla yeterli görmüyoruz. Ekiplerimiz her daim çiftçimizin yanında olmaya devam edecek” dedi.