GENEL - 03 Şubat 2016 Çarşamba 09:39

Ehliyetine "Kalbi Sağda Karaciğeri Solda" Yazdırdı

A
A
A
Ehliyetine "Kalbi Sağda Karaciğeri Solda" Yazdırdı

Hatay’ın Payas ilçesinde 15 yaşında iken göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kalbinin sağ tarafında attığını ve organlarının ters olduğunu öğrenen 40 yaşındaki Gül Bulgurcu, yanlış müdahaleden korktuğu için ehliyetine “Şahısta kalp sağda, karaciğer soldadır” yazdırdı.
Evli ve 3 çocuk sahibi Gül Bulgurcu, kalbin göğüs kafesinin sağ tarafında olması anlamına gelen ve 130 bin kişide bir görülen “dekstrokardi” ile dünyaya geldi. Bu durumunu 15 yaşında iken göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede öğrenen Bulgurcu, “Sürekli göğsümde ağrı oluyordu. Doktora gittim. Doktor kalbimi dinlemek istedi. Kalbimi dinleyen doktor yanımda olan babama ‘kızının kalbi durmuş’ dedi. Ben de doktora yorulduğum zaman kalbimin sağ tarafta attığını söyledim. Ve doktorun sağ tarafımı dinlemesini istedim. Kalbimin sağ tarafta attığını dinleyen doktor şok olup, panikledi. Daha önce böyle bir hasta ile karşı karşıya gelmediğini söyledi. Yapılan kalp grafiğinde kalbimin sağ tarafta ve organlarımın ters olduğu tanısı konuldu. Bazı doktorlar üstümde kolye, bileklik ile kalbimin sağ ve organlarımın ters olduğunu üzerimde taşımamı istedi. Onun için tanıdığım herkese durumumu anlatıyorum” dedi.
Hayattaki en büyük korkusunun başına bir şey gelmesi halinde yanlış müdahale olduğunu kaydeden Bulgurcu, farkındalık oluşturmak için emniyete başvurup ehliyetine, “Şahısta kalp sağda, karaciğer soldadır” yazdırdı.
Gittiği her doktora durumunu anlattığını belirten Bulgurcu, “Başıma bir şey gelse kalbim atmıyor diye beni morga götürürler. En büyük korkum bu. Bunun için üstümde bir şey taşımam gerektiğini düşünüp emniyete gidip ehliyetime kalbimin sağda karaciğerimin solda olduğunu yazdırdım. Çoğu doktor böyle bir şeyi duymamış daha yeni öğrenilmeye başlandı. Ben safra kesesi ameliyatı olduğumda doktorlar çok zorlandı. Gittiğim her doktora kalbimin sağda, organlarımın ters olduğunu söylüyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3 Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Eyüpspor, evinde karşılaştığı Göztepe’ye 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 18. dakikada Lundqvist’in ara pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kubilay Kanatsızkuş’un uzak direğe vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1 23. dakikada Murat Uçar’ın Fıratcan Üzüm’e yaptığı müdahale sonrası oyunu durdurarak faul kararı veren hakem Oğuzhan Aksu, Murat Uçar’a da direkt kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti. 50. dakikada kaleci Birkan’dan sıyrılarak ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yapan Kubilay Kanatsızkuş’un şutunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya çıktı. 67. dakikada Lundqwist’in sol taraftan kullandığı serbest vuruşta altıpasın önünde iyi yükselen Ümit Akdağ kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 0-2 73. dakikada sağ taraftan Taha Altıkardeş’in ortasında penaltı noktasında yükselen Messaoudi’nin kafa vuruşunda kaleci Birkan topu çeldi. Pozisyonun devamında şutunu çeken Messaoudi topu ağlarla buluşturdu. 0-3 Hakemler: Oğuzhan Aksu, Ramazan Ufuk Avdaş, Mehmet Dura Eyüpspor: Berke Özer (Birkan Tetik dk. 30), Murat Uçar, Robin Yalçın, Claro, Caner Erkin (Ömer Bayram dk. 58), Taşkın İlter, Ampem, Fredy, Recep Niyaz (Seşlar dk. 77), Regattin (Melih Kabasakal dk. 46), Bruno (Thuram dk. 46) Yedekler: Kubilay Anteplioğlu, Fethi Özer, Tugay Kacar, Bekir Yılmaz, Berkay Kumlu Teknik Direktör: Arda Turan Göztepe: Arda Özçimen, Mamah, Nielsen (Taha Altıkardeş dk. 71), Atınç Nukan, Ümit Akdağ, Fıratcan Üzüm, Doğan Erdoğan (Ahmed İldiz dk. 71), Dennis, Lundqvist (Yalçın Kayan dk. 71), Romulo (Messaoudi dk. 62), Kubilay Kanatsızkuş (Tarkan Serbest dk. 80) Yedekler: Lis, Heliton, Celil Yüksel, İzzet Furkan Malak, Ogün Bayrak Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Goller: Kubilay Kanatsızkuş (dk. 18), Ümit Akdağ (dk. 67), Messaoudi (dk. 73) (Göztepe) Kırmızı kart: Murat Uçar (dk. 23) (Eyüpspor) Sarı kartlar: Robin Yalçın, Caner Erkin, Taşkın İlter (Eyüpspor), Nielsen (Göztepe)