GENEL - 02 Ocak 2017 Pazartesi 16:54

Ankesörlü telefonlar tarihe karışıyor

A
A
A
Ankesörlü telefonlar tarihe karışıyor

Türkiye’de ilk olarak 3 Mart 1982’de kullanılan ve tüm şehirlerde halkın işlek olduğu cadde ve sokaklara kurulan ankesörlü telefonlar tarihe karışıyor.
Bir zamanlar önünde uzun kuyrukların oluştuğu ankesörlü telefonlar gelişen teknolojiyle birlikte neredeyse kullanılmaz hale geldi.
Eskiden herkesin cebinde acil durumlar için jeton, telefon kartı gibi ankesörlü telefonlardan iletişimi sağlayacak ödeme aracı bulunurken, şimdi bunların yerini cep telefonu aldı.
PTT Antakya Merkez Müdürü Ahmet Demir, ankesörlü telefon kartlarının cep telefonlarının artması sonucunda satışlarının düştüğünü söyledi.
Türk Telekom’un 1995 yılında PTT’den ayrıldığını kaydeden Doğru, “Ankesörler Türk Telekom’a ait. 1995’te PTT’den ayrıldı. Ankesörlü telefon kartlarının cep telefonlarının artması ile satışları düştü. Daha çok anlık işlerde, kişinin telefonu yanında değilse, telefonunun şarjı bitmişse o anlarda satışlar oluyor. Onun dışında kart satışları eskiye nazaran yok denecek kadar azaldı. Daha önceden klasik ankesör kartları vardı. Bunlar çipli kartlara dönüştürüldü. Halen bunlar mevcut. Bunların dışında özel telekomünikasyon firmalarının çıkardığı şifreli kartlar var. Onlar daha çok yurt dışı aramalarda tercih ediliyor” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.