GENEL - 12 Mayıs 2017 Cuma 09:52

Terör kurbanlarına duygu dolu mektuplar

A
A
A
Terör kurbanlarına duygu dolu mektuplar

Hataylı üniversite öğrencisi Safiye Cemre Elver, 11 Mayıs 2013 Reyhanlı saldırısında hayatını kaybedenler için yazılan mektupları “Karanlık 11 Mayıs” adlı kitabında topladı.

Hataylı üniversite öğrencisi Safiye Cemre Elver, 11 Mayıs 2013 Reyhanlı saldırısında hayatını kaybedenler için yazılan mektupları “Karanlık 11 Mayıs” adlı kitabında topladı.


23 yaşındaki üniversite öğrencisi Cemre Elver, 2013 yılındaki Reyhanlı saldırısında hayatlarını kaybedenler için kaleme aldığı “Karanlık 11 Mayıs” adlı kitabında patlamada ölenlerin yakınları tarafından yazılan mektupları toplayarak kitabında yer verdiğini söyledi.


Elver, kitabını 11 Mayıs Reyhanlı saldırısında hayatını kaybedenlere ithafen yazdığını belirterek, “Kitabımda da kadınlara çok yer verdim. Kitapta kadınlar ölen yakınlarına birer mektup yazdılar. Ve bu mektuplarda teröre olan nefretlerini, kinlerini dile getirdiler. Ölen yakınları hakkında ne düşünüyorlar onları yazdılar. Ve sonra ben bu mektupları bir araya getirerek görgü tanıklarının da düşünce ve fikirlerini alarak bu kitabı oluşturdum” dedi.


Kitabında, kadınların genelde fikirlerinin sorulmadığı için onlara yer verdiğini söyleyen Cemre Elver, kadınların hissiyatlarının arkasında kalan bazı düşüncelerinin olduğunu fark ettiğini, bu yüzden kadınlara yönelmenin daha doğru olacağını düşündüğünü ifade etti.


Onların da yakınlarına birer mektup yazarak bu kitabı yazmasına yardımcı olduklarını belirten Elver, “Bir mektup bir resim şeklinde ilerliyor. Olay gününde çekilen fotoğraflar şeklinde ilerliyor. Kitabın ben teröre bakış açısını değiştireceğini düşünüyorum. Bu kitap sayesinde insanlar teröre olan nefreti ve kini kadınların diliyle de duymuş olacaklar. Ve zannediyorum ki Türkiye’de yapılmamış bir şeydi. Umarım benim sayemde şehit yakınları aracılığı ile yazılan bu kitapla sonsuza kadar birileri Reyhanlı’da yaşanmış o acı olayı hatırlayacak ve bu kitabın sayfalarıyla dokunacaktırlar o hayatlara” diye konuştu.



Mektuplarda özlem duyguları yüklü


Cemre Elver, kitaba aldığı mektuplarda kadınların teröre olan nefretini ve kinini aktardığını vurgulayarak, “Yer yer onların sevgilerinden bahsettiler. Teröre olan nefretlerini ve kinlerini resmen kustular. Bu da farklı bir bakış açısıydı. Çünkü kadınlar nefretlerini kolay kolay dile getirebilen varlıklar değillerdir. Bu mektuplar sayesinde onların teröre olan nefretlerini görmüş olduk aslında. İçinde 53 şehidimizin de mektubu yok. Çünkü siz de takdir edersiniz ki, bazı aileler mektup yazmak istemediler. Ben de buna sonuna kadar saygı duyuyorum. Ama ben elimden geldiğimce o gün burada hayatını kaybeden bütün vatandaşların ailelerine ulaşmaya çalıştım. Ulaşabildiklerimden bazıları kabul edip yazdı. Bazıları yazmadı. Yazan ailelerin de yüreğine sağlık, yazamayanların da yüreğine sağlık. Görgü tanıklarıyla beraber kırk küsur mektubumuz var” şeklinde konuştu.


Elver, ilk kitabı olan "Karanlık 11 Mayıs"ın ardından Kilis Şehitler Derneği’nden teklif geldiğini ve bundan gurur duyduğunu belirterek, Reyhanlı’yı unutturmama adına elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)