KÜLTÜR SANAT - 23 Kasım 2017 Perşembe 14:55

"Ayla" filminin İskenderun’da galası yapıldı

A
A
A
"Ayla" filminin İskenderun’da galası yapıldı

Oscar’da ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisinde aday adayı ‘Ayla’ filminin İskenderun’da galası, oyuncular Kim Seol, Murat Yıldırım, Koreli Eunja Kim ve Kim Seol, Sinem Uslu, Meral Çetinkaya ve İlber Gürtunca’nın katılımıyla yapıldı.

Oscar’da ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisinde aday adayı ‘Ayla’ filminin İskenderun’da galası, oyuncular Kim Seol, Murat Yıldırım, Koreli Eunja Kim ve Kim Seol, Sinem Uslu, Meral Çetinkaya ve İlber Gürtunca’nın katılımıyla yapıldı.


İskenderun’daki bir Avm’de gösterimine yapımcı Mustafa Uslu, yönetmen Can Ulkay da katıldı. AVM girişinde oluşturulan platformdan vatandaşları selamlayan Ulkay, pek çok ili dolaştıklarını ifade ederek, Türk halkının filme gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını söyledi. Türk insanı bu filmde kendini gördüğünü ifade eden Ulkay, “İskenderun bizim için önemli bir şehir. Kahraman astsubayımız Süleyman Dilbirliği 1950 senesi eylül ayında 5 bin 90 asker ile birlikte buradan yola çıktılar. Ayla filminin başlangıç yeri burası ve iyi ki bizler de buradayız” diye konuştu.


Yapımcı Mustafa Uslu da yaşanmış olan bu hikayenin dünyada eşi ve benzeri olmayan bir merhamet hikayesi olduğunu söyledi. Uslu, “Şükürler olsun ki, bu hikayede bizim ülkemizin güzel insanlarına nasip olmuş muhteşem bir hikaye” dedi.


Oyuncular filmde hikayesi anlatılan Kore gazisi Süleyman Dilbirliği için dua istediler.


Hikayenin İskenderun’da başladığını, şuan sağlığı nedeniyle rahatsız olan Süleyman Dilbirliği’nin duaya çok ihtiyacı olduğunu belirten oyunculardan Murat Yıldırım, “Bizler filmi severek yaptık. İnşallah Oscar’ı da alırız. Film çekimleri ve Süleyman abinin hikayesi de buradan başladı. Süleyman abinin gerçekten hepimizin duasına ihtiyacı var” şeklinde konuştu.


Yönetmen Can Ulkay ‘Ayla’ filminin her yaştan insana hitap ettiğini belirterek, dünyanın her yerinde aynı duygularla insanların filmi izlediğini vurguladı. Ulkay, “Evrensel bir film yaptık. Çünkü sevgi evrensel bir duygudur” dedi.


Filmde ‘Ayla’ isminin verildiği Koreli oyuncu Eunja Kim ve Kim Seol filmle ilgili düşüncülerini gazetecilerle paylaştı.


Tüm dünyada filmin izlenilmesini ve filmin izlenmesiyle birlikte dünyada savaşların olmamasını isteyen Kim, “Hiçbir çocuk yalnız kalmaz. Ve bütün insanlar mutlu olur” dedi.


K oreli çocuk oyuncu Kim Seol’de, “Dünyadaki bütün tankları kimsenin görmediği bir yere saklamak istiyorum ki savaşlar çıkmasın” dedi.


İskenderunluların yoğun ilgi gösterdiği sanatçılar daha sonra filmi izledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Urla ekonomisine Enginar Festivali dopingi Her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Uluslararası Urla Enginar Festivali, üç günlük bir lezzet şöleni ve karnaval havasıyla son buldu. Urla ilçesi, farklı illerden yüzbinlerce kişiyi ağırladı, esnaf ve üreticinin yüzü festivalle güldü. 10. Uluslararası Urla Enginar Festivaline ev sahipliği yapan Urla ilçesi, Türkiye’nin farklı illerinden yüzbinlerce kişinin akınına uğradı. Enginarın ham halinin yanı sıra, çeşit çeşit yemeklerinin yer aldığı 450 stantta ayrıca; takı, hediyelik eşya, giyim gibi ürünler de satışa sunuldu. Enginarın pilavından dolmasına, suşisinden dönerine, cheesecakeinden reçeline, midyesinden kokorecine, cipsinden böreğine, boyozundan kısırına birçok çeşidi ziyaretçilerin damaklarını tatlandırdı. Urla Enginar Festivali, üç günlük bir lezzet şöleni ve karnaval havasıyla son buldu . Urla’nın ekonomisine can suyu sağlamak ve tarım alanlarını artırmak amacıyla düzenlenen festival, üreticisinden esnafına herkesin yüzünü güldürdü. "Sadece bir festival yapmadık" Festivalle ilgili değerlendirme yapan Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, festival boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti. Başkan Balkan, festivalde üreticinin, esnafın ve vatandaşların mutlu olduğunu dile getirerek, önümüzdeki senelerde festivalin kalitesini ve kapsamını arttırarak ilerleme kaydedeceklerinin altını çizdi. Selçuk Balkan, “Üç günlük festivalimizin sonuna geldik. Üreticinin ürünlerini doğrudan tüketici ile buluşturduğu, yoğun katılımda esnafımızın ve vatandaşımızın mutlu olduğu bir festivali geride bıraktık. İlçemiz, gastronomi turizminde marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Gelişen ve büyüyen ilçemizde üreticimizi ve esnafımızı korumak zorundayız. Hem kültür zenginliğimizi uluslararası boyuta taşıyacak hem üreticimizi ve esnafımızı koruyacağız. Sadece bir festival yapmadık. Tarihiyle, sanatıyla ve kültürüyle ilçemizi tanıttık. Bunu yaparken de üreticimizi ve esnafımızı kalkındırdık. Tarım arazilerimizi korumak, sürdürülebilir kırsal kalkınma politikaları geliştirip, pazar payımızı büyütmek en büyük hedeflerimizden biri" diye konuştu.